Új hozzászólás Aktív témák

  • martin66

    senior tag

    Sziasztok, az új konfigom összeállításán gondolkodom és még csak néhány fix pont van. Kérlek, segítsetek illetve bármilyen javaslatot megköszönök.

    Felhasználás: Jelenleg DVI FHD, de a jövőben 4k, de idővel 2x4K felbontás munkára. Photoshop, Illustrator, Indesign, Brackets, Office termék csomag, 3-4 böngésző megnyitva és összesen átlagosan 30-90 lappal és ez mind egyszerre (ezek a minimumok, ezen felül van, hogy még több minden megy). Gép újraindítás kb 3-5 naponta.

    A Fix pont:
    - 16Gb DDR4 RAM kell, én az 1 modulos Single chaneles modulban gondolkodom, mert 4 foglalat lesz az alaplapon és valószínűleg 1-3 éven belül feltornászom 32GB-ra és a következő 6-8 évben pedig 64GB-ra. A 3200 Mhz modult néztem ki, mert pl a 2666Mhz moduloknál pár ezer ft drágább, de erősebb. A 3200 Mhz fölött nem láttam nagy erő különbséget, de pénzbenit igen.
    - CPU: AMD Ryzen 5 X6 1600
    - GPU: Sapphire HD6870 (ez már meg van és nem hiszem, hogy a jó öreg vasat cserélem majd csak akkor amikor 4K-ra váltok)
    - 2x1 1TB HDD Sata Wd blue and green

    A kérdéses pontok, amit még nem tudok:
    - SSD: valószínűleg: Samsung 960 EVO 250Gb (NVMe)
    - Alaplap (még nem tudom)
    - Táp (még nem tudom)
    - CPU hűtő (még nem tudom)
    - Ház (még nem tudom)
    - Hát coolerek
    (más nem hiszem ,hogy kell a gépbe, a többi periféria már van)

    Ami fontosak számomra, hogy halk és gazdaságos legyen a gép.
    Tuningolást tervezek, kb 5-15%-ot a CPU-n, de gondolom, akkor a RAM-on is kell. Kellemes minimális, nem extra tuningot akarok.

    250e környéke a keret

    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák