Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz deja vu #114253 üzenetére

    "Ebben a topicban a tuningot valami sátáni dolognak tekintik. Nekem amikor az i7-6700 4,4 ghz-en van akkor még gyorsul a GTX1070-em."

    Pedig egy szorzózár nélküli CPU elég mókás dolog tud lenni. Eredetileg én sem tuningra felkészített konfigot akartam összerakni (jó sok éve volt már, az AMD Phenom II 955 BE nem mai csirke), de végül így alakult és mivel gyerekjáték emelni az órajelet még feszültség emelés nélkül is, így valamivel tovább kiszolgált, mint alap órajelen (persze már bő 3-4 éve így sem up-to-date, legalábbis játékra, bőven kiszolgálta az idejét).

    "Mondjuk a te esetedben bőven elég az RX470-hez az i5-6500."

    Onnan jött a K-s proci ötlete, hogy amikor kezd kicsit elmenni felette az idő, akkor még mindig ott van a tuning lehetősége a teljes csere helyett. De persze igaza lehet SyMbioTe-nek abban, hogy amekkora többlet költséggel jár, nem biztos, hogy spórolnék vele a majdani csere helyett.

    (#114250) SyMbioTe: "Nincs kőbe vésve, hogy az i5 mellé kell a B150-es lap, H110-be is elmegy. Pl.: H110M-HDV."

    Egyébként azon kívül, hogy egy H110-es lapon kevesebb a foglalat és csatlakozó, van bármilyen hátránya a B150-hez képest? Oké, jobb az integrált hang, tud egy-két plusz truvájt firmware-ből, meg valamilyen alapszintű tuningot is tud, de nem K-jelű procival amúgy sem tudnám kihasználni (mármint a tuningot). Azt gondolnám, hogy legalább a DDR4 memória órajelben 2133 Mhz fölé mennek (a modulok amiket néztem 2400 Mhz-et tudnak), de még ez sem. Vagy a Boost funkció erre szolgál?

    Ha csatlakozók szempontjából elég egy H110-HDV, akkor indokolja bármi mondjuk egy B150M Mortar beszerzését? Tudom nem nagy az árbeli különbség, csak kíváncsiságból kérdem. Lehet megvenném a jobb lapot egy i3 6100 alá is, nálam már mentett életet a debug LED (az Asrock 870 Extreme3 két karakteres LCD-vel van felszerelve, kódkönyvből könnyen kileshető volt, hogy miért nem indul).

Új hozzászólás Aktív témák