Új hozzászólás Aktív témák

  • itldj

    aktív tag

    Ha minden jól megy a lakásvásárlással, akkor marad némi pénz gépet fejleszteni, ami nálam ilyen kampányszerűen szokott menni,(4 évente :DDD :DDD) és aztán nem költök rá egy jódarabig.
    Elsődleges szempont, hogy időtálló legyen, fejleszteni minimálisan fogom, mert 4-5 év múlva úgyis (majdnem) mindent cserélni kell majd megint.

    A cél általános otthoni felhasználás + alkalomszerű játék (de akkor minden fusson mint a kisangyal)

    Olyan 300-350k + monitor a keret, de ár/érték arányban szeretném az optimálishoz közeli megoldást megtalálni, ha ez működik nagyobb kompromisszumoktól mentesen 50-100k-val olcsóbban is, akkor boldogságom határtalan.

    Monitort is szeretnék, 22-24" körülit, de nincsenek extra gamer vagy grafikai igényeim, viszont nem szeretnék valami TN paneles csodát sem. Ekkora méretnél szerintem FHD felbontás az ésszerűbb, ültem már több 24" körüli UHD monitor előtt, de engem zavart a lepkefing méretű ikonok és betűk (még ha feljebb tekertem a winben akkor is)

    Nagyjából én ezt dobtam össze, de vannak kérdéses pontok.
    Videókártya tekintetében nagyon évődök, hogy vadásszak valami custom hűtéses R480-8G, amit nem nagyon lehet kapni, vagy legyen custom 1060-6GB, de annál eléggé irreálisnak érzem a tesztek alapján a 100-110k-s árát, vagy mélyebben zsebbe nyúlok és legyen az 1070, amit az összeállításba is beleraktam. Ezt meg úgy érzem hogy FHD-ban nem lesz rá szükség, későbbi játékoknál meg mindegy lesz az a plusz ami benne van az előző két kártyához képest.

    Alaplapoknál kicsit elvesztem a sok típus között, valami stabil, megbízható lap kell, tuningolni nem szeretnék, extra igény annyi van, hogy nem szeretem a kábeldzsungelt, ezért valamilyen wifi (mindegy hogy alaplapi vagy külön) kellene, ami nem hal bele ha ki akarok küldeni egy HD filmet a tvre.

    A régi gépből nem nagyon menthető semmi, CM Elite 331-es ház ami említésre méltó, illetve egy merevlemez azért nincs az összeállításban, mert a kb 1 éves WD Blue 2TB-ot átmenteném ide.

    A topic áttanulmányozása alapján én ezt raktam össze, de nyitott vagyok bármilyen módosításra, ha esetleg valahol lehetne faragni belőle, vagy ha picit meg kell toldani.

Új hozzászólás Aktív témák