Új hozzászólás Aktív témák

  • d4d

    tag

    válasz exelennnt #110928 üzenetére

    Sziasztok,

    Utoljára kb 10-12 évvel ezelőtt voltam képben ebben a témában.. de azóta szinte egyáltalán nem követtem figyelemmel PC-k a fejlődését, úgyhogy a segítségeteket kérném.

    A gép elsősorban netezésre (youtube, letöltések stb), hd filmekhez (beleértve 4K-s videók zökkenőmentes lejátszását), képszerkesztéshez (PS) és irodai célokra (word, excel) lenne használva. Egyidőben több minden futna, több böngésző, ps, akár még videó is vagy egyéb kisebb programok. Elsődleges szempont a megbízhatóság, nem szeretnék se fejleszteni se hozzányúlni mindenféle hibák miatt a elkövetkező három de inkább öt évben. Nagyjából 200e ft körüli összegbe bele kéne férnie (monitor, egér, bill, hangfal nélkül). Akár napi 10-15 órás használat is elképzelhető. (net kapcsolat Diginet 1000, mobilnet 3G/4G LTE)

    Az elképzelésem,

    - Alaplap: ? (min. 3db USB kimenet)
    - Processzor: Intel i5 v i7 (ezen belül?)
    - Memória: DDR4, min. 8GB, de jobb lenne 16GB
    - Videókártya: ?
    - HDD: HDD vagy SSD? HDD-ből a Western Digital a szimpatikus SSD-ből fogalmam sincs. SSD-ből 120-250GB HDD-ből 250-500Gb bőven elég. Az SSD gyorsabb, de ahogy írtam, fontosabb a megbízhatóság, hosszú távon is (5év+). Mindkettőre szeretnék tippeket kérni.
    - Hangkártya: egyáltalán kell vagy az alaplapról is megoldható? 2.0 vagy max 2.1-es rendszert kellene kiszogálnia semmi extra.
    - Optikai meghajtó: ? valami CD/DVD írós, vagy ha belefér olyan ami lejátsza a Blu ray lemezeket is.
    - Tápegység: ?
    - Ház: valami egyszerű, jó minőségű, jól szellőző, semmi felesleges dolog (világítás, átlátszó oldallap stb)

    Egyéb kérdések. Márkás asztali gépek mellett milyen érvek szólnak? Illetve ezek teljesítménye elég a HD/UHD tartalmak akadásmentes lejátszásához? pl.
    "Dell Optiplex 3040 MT Black Intel Core i5-6500,Intel Q170,8GB,1600MHz,Gigabit,Audio 2.0,1TB,Intel HD Graphics 530,USB3.0x6, 4xUSB,VGA,HDMI"

    Tudtok ajánlani néhány Bp-i vagy Budapest környéki (Budaörs, Budakeszi, Diósd stb) megbízható üzletet ahol tényleg hozzáértőkkel találkozhat az ember és nem a lehúzás megy?

    Még a végére annyit, hogy még jobban átlássam a jelenlegi helyzetet, ezekben a témakörökben mi top 3 márka manapság? vagy amikkel nem nagyon lehet mellélőni. Tudom hogy gyártón belül is lehetnek szar szériák, de mégis valami támpontot szeretnék. Szempontok: minőség, megbízhatóság

    - Alaplap
    - Memória
    - Videókártya
    - Tápegység
    - Ház
    - HDD
    - SSD

    Előre is köszönöm a válaszokat

    elemlampa.blog.hu

Új hozzászólás Aktív témák