Új hozzászólás Aktív témák

  • ABE

    őstag

    válasz Skót #8780 üzenetére

    Buszos is tette. Igen, miközben állandóan lelassult 70-80-ra, mert természetesen senki nem engedte ki a belső sávba. Mielőtt megkérdeznéd: igen, ki szoktam engedni a buszokat előzni.

    Vasárnapi autós: ha valaki autópályán 80-90-es sebességtartományban képes csak biztonsággal uralni az autóját, és emiatt nem megy gyorsabban, nos, az tényleg nem való a pályára. Alternatívának ott van a 7-es út pl. jelen esetben. Időben nem sokkal rosszabb, költségben pedig kedvezőbb. Ha valaki nem érzi magát biztonságban az autópályán, nyugodtan mehet ott is.

    Empátia, együttérzés: persze, tele vagyok vele. Csak általában pont ezek az emberek törnek az autó épségére. Nem, nem sztereotípia, de az ilyen típusú sofőrök húzzák rám az autót, vágnak ki elém vészfékezésre kényszerítve, nem adják meg az elsőbbséget, ésatöbbi. Kikerülni lehet őket? Naná, pláne múltkor, mikor baltaarcú anyu éppen szorgosan magyarázott mellette ülő drága férjének valamit, miközben épp az én sávomba kalandozott át a fél autójával, és a berögződött bizalmatlanságomnak köszönhetően köszönhetően kerültem el az ütközést mellette haladva. Naná, empátia az van. Meg önkritika azok részéről, akik figyelmetlenségből úttestnek nézik az autód. Mert általában nagy tudatlanságukban még ők vannak felháborodva, és mutogatnak, betartanak, stb. Ezekkel legyek empatikus...

    Igazad van, nem lehet mindenki ügyes. De annyi életösztöne lehetne néhányaknak, hogy nem ülnek volán mögé.

    Beszélgettem már jó néhány emberrel erről a témáról: amikor elmondom a véleményemet, általában lehurrognak, hogy így meg úgy, mert nincs igazam, és mit beszélek. Amikor meg együtt autózunk, akkor meg nekik habzik legjobban a szájuk, hogy "ezabarommegmitcsinálésmittököl". Ennél már csak az a szebb, amikor ők maguk is ugyanígy vezetnek. Nem kell egyetérteni velem, nem kell elfogadni a véleményem, én így gondolom, és titokban sokan mások is. Egyesek vállalják a véleményüket, mások nem. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák