Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz Wn2tl #96985 üzenetére

    Ha van EU-s REIT ETF, akkor annak nem valtozik semmit az adozasa, fuggetlenul attol, hogy mi a helyzet Mo-USA kozott. Mivel ott eddig is az ETF-et managelo ceg adozott USA-ban, majd tovabb adta neked az osztalekbol megmaradt penzt es ment az adozas az unios szabalyok szerint.

    Iparagat azert kerdeztem, mert a covid a triple lease, industrial ill. retail (altalaban bevasarlokozpont uzemelteto) REIT cegeket erintette rosszul. A residential es mortgage REIT piacot kevesbe, de azt most a novekvo hitelkamatok huzzak.

    Nezd meg mondjuk a legnagyobb nemet ingatlan uzemelteto arfolyamat: 1 ev alatt kb. 50%-ot esett, pedig mindenki arrol aradozik, hogy most vannak az ingatlanok Nemetorszagban ATH-n, tehat ennek a REIT-nek kb. 560 ezer ingatlannal a csucson kellene lennie, viszont az a baj, hogy mar 4%-on se tud uj projekteket finanszirozni, ill. a meglevo hiteleit se tudja rendesen refinanszirozni.

    En valami ETF-et probalnek keresni, de nem lennenek vele szemben nagy elvarasaim, mert most ez a szektor nehez idoszak elott all.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák