Új hozzászólás Aktív témák

  • BeZol

    őstag

    válasz Ijk #48045 üzenetére

    Ne is legyél optimista, pár napja mesélték nekem, mi zajlik covid osztályokon :( (szakmai szempontból!)
    Nem merek mély részleteket írni, legyen elég annyi, hogy védekezz/imádkozz, hogy ne kapd el, vagy ha el is kapod, enyhe tünetekkel megúszod, mert ha lélelegeztetőgépre szorulsz, akkor jó eséllyel meghaltál (pl. a gépről én mint laikus azt hinném, hogy automatán megold mindent, de finomhangolni kell x időközönként, és nem mind1, hogy egy gyorstalpalós személy, vagy egy 5+ évig aneszteziológiát tanult ember kezeli neked), továbbá az odáig vezető út is borzasztó élmény, ill. többeknek, akik meggyógyultak, még 2-3 hónap elteltével sem múltak el bizonyos tüneteik (pl. továbbra is nehezen tudnak levegőt venni).
    Most a fenti dolgok igazságtartalmát sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom, de ha ezek tényleg így vannak, és az emberek védelme a cél (gondolom egyelőre inkább a gazdaság irányába dől a kacsacsőr), akkor idővel biztos lehoznak egy ilyen cikket, hogy mindenki az eddigieknél is jobban védekezzen.
    Ugyanakkor mi meg már a másik véglet vagyunk, már pizzát sem enged házhoz rendelni az asszony és 0 rokon/barát jöhet be az ingatlanba, ha találkozunk is velük, max. az utcán 2 méter távolságból maszkokban :U Boltba március óta nem voltam :DDD Az anyatigris ennyire parázik és védi a pár hónapos gyereket :)

    Szerintem ha nagyon bedurvul a szitu (kormány dönti el az ingerküszöböt), akkor én pl. 2 hét házikarantént vezetnék be mindenkire (0 kontakt, max séta kint a szabadban és nagyon halaszthatatlan dolgok ügyintézése, munkaköröknél detto, szóval kb. ami tavasszal is volt), és akkor biztos számottevően visszaesne minden, de megint lehetne 2-3 hónapig újrafertőződni, pöröghetne a gazdaság is, majd megint 2 hét karantén, és így tovább... Valami köztes kompromisszumot kéne kitalálni, mert pl. ami Kínában megy (pár fertőzött esetén egész városokat lezárnak), az meg már túlzás sztem.

Új hozzászólás Aktív témák