Új hozzászólás Aktív témák

  • attiati

    veterán

    válasz fLeSs #3681 üzenetére

    A forgalom mindig meghatározó. Nem mind1, hogy átlagforgalom felével tud emelkedni, vagy dupla forgalom mellett. Fundamentumokat is megnézed azért, csődtömeg cégbe nem fektetsz, elolvasod a cégek eredményelőrejelzéseit (elfogult), elolvasod az elemzőházak véleményeit (elfogult).

    Technikai elemzésre az ember nagyon szívesen hagyatkozna. De amennyire olvasgatom őket, csak a nagyon egyértelmű jeleket szabad lekereskdeni. De marhára nem értek hozzá. Meg a tőzsdézéshez sem :)

    Én legszívesebben a piaci véleményeket olvasom, itthon az alapkezelői felméréseket pl portfólión.hu-n, meg a piac hangulatát próbálom eldönteni.

    A jelenlegi helyzetben két érzelem kavarog. Átmeneti visszapattanás volt egy nagyon túladott árakról, short pozikat zárták, és már szeretne fellélegezni a piac, már nem figyel a rossz hírekre, beárazta mindet. De lehet hogy csak átmeneti, pszichológiai emelkedés, de a jövőbeli kilátások nem indokolják az emelkedést.

    Vagy nem akarok lemaradni ezeken az árakon a beszállásról, vagy félek, hogy semmi okom az optimizmusra. Mindkettő érzelem, úgyhogy egyik alapján se hoznék szívesen döntést, csak befolyásol.

    De szerintem a befektetési stílusod dönti el, hogy mi alapján érdemes döntened.
    Hosszútávon mindenképpen a fundamentumokat érdemes nézni, rövidtávon meg nem ér semmit a fundamentum, úgyis a piac hangulata dönti el.

    szerintem mindenkinek érdemes elolvasni Helmut Hornstein - Tőzsdepszichológia című könyvét. Tanulságos, talán felnyitja az ember szemét, és érdekes "olvasmány" is.

Új hozzászólás Aktív témák