Új hozzászólás Aktív témák

  • Kobe

    veterán

    válasz golfvariant #34461 üzenetére

    Miert rossz?
    Ha a makro folyamstokat nezem, ez szimpla prnznyomtatas, abbol is egy olyan aminek a rizikojat egy az egyben allambacsi viszi (aki valsagban meg nrm bizonyitotta, hogy milyen jo hajos voltakepp) : a bank tokejet atszipkazom, atcsatornazom az allamkincstar fele (ez eddig sima legalizalt allampsitas, ha ugy nezzuk), majd a nem sajat penzbol penzt teremtunk (kvazi penzt nyomtatunk)
    Ezt a piac annyira nem szokta szeretni, de van ahol el lehet adni - lasd nigeria, asszem az ottani diktatornak volt a kijelentese "annyi penzt nyomtatunk h az egesz orszag gazdag lesz"

    Masreszt egyeni oldalrol hiaba 0 szazalek a hitel, 20 eves rabigaba epeszu ember nem hajtja a fejet, hacsak nincs mar a mehben rajtra keszen a gyerek
    Sokan azt hiszik, hogy a gyerek majd jon, mert ugy van az, csak epp a valos meddosegi rata joval magasabb (foleg a megcelzott 40eves korig bezarolag), mimt azt elore kepzelik. Csak egy viszonyitasi alap, egy sima PCOS vagy endometriozis is okozhat meddoseget, a nok ossz kb fele pedig szenved ilyenektol, megha nem is tud rola.

    Az allami egeszsegugy a meddoseg kezelesere alkalmatlan, traumatologiat sem tud ellatni, nem hogy ilyen nice to have funckiokat, aztan ha a par megis szeretne a 0% thm es gyereket akkpr irany a maganklinika.
    Lokaciotol fuggoen ma egy lombikgyerek durvan 2-5 millio forintba kerul maganuton.

    A szamitasban nem latom azt a szcenariot, ahol a tenyleg gyereket vallalo parnal valos rozikokent szamolnanak egy tobbmillas orvosi koltseggel. Pedig nagyonis realis.
    Ugy mar persze teljesen mas a matek a megterulesre vonatkozoan, es azt nehez eladni....

    Ha nincs gyerek, azt az esetet meg hagyjuk. Megeri felvenni havi 43e torlesztovel a kolcsont,, 5 ev utan visszatorleszteni, amikor havi 50e elrakasaval ugyanott vagy. Wut?? Ha van havi 45 torlesztore es nem aksrsz gyereket, akkor rakd el a havi 45ot, problem solved, a minimalis kulonbpzet meg a 5/20 evre nyugodt almok ara.

    A masik resze pedig az olaj a tuzre effektus. Amikor mar minden orszag a tulfutott piacait akarja huteni, akkor mi u garise gulaschsuppe ostoros csattintassal odabxunk 10milla ingyenhitelt minden jottmentnek. Lehet szamolgatni, hogy hany nap alatt epul ez be az ingatlanarakba, i flacioba. (kb mimt a csok)
    Csak a gazdasagban nem ugy megy hogy ami hetfon 20 milla volt, az keddtol 30 "csak mert", kene valami gazdasagi tobblet teljesitmenyt is moge rakni. Jaa, hogy az nincs? Ebbol szokott lennii a nagyobb pofaraeses (magadabbrol ugye nagyobbat lehez bukni)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák