Új hozzászólás Aktív témák

  • BÁ Nutrition

    addikt

    válasz Dani82 #26174 üzenetére

    mindegy mit csinalsz. igyis ugyis be kell rendezned valszeg. en csak arrol pofaztam h ne vakitson el ilyesmi h a torlesztot magadnak fizeted stb. a berles valoszinuleg egy picit tobbe kerul. olyan 5-7% kozott hosszutavon. neha olcsobb lesz berelni, neha dragabb, de nem lesz jelentos kulonbseg. inkabb ugy erdemes valasztani h mennyi idore vennel lakast, pl ha benne van h mondjuk a kovetkezo 5 evben elhuzol a csaba akkor nem biztos h venni kene, akkor se ha orszagon belul, vagy varoson belul valtanal.

    nehany gondolat: most pl allamkotvenynel kb 25ezret kapsz havonta kamatkent 5 eve kaptal kb 70ezret ra. ill akkor kb annyibol ki is bereltel egy normalisabb lakast. valtoznak az arak ha csak egyfajta termekben tartod a penzed akkor bizony ilyen ingadozasnak leszel kiteve. 10 millio nem akkora osszeg h eltartson teged csak hozamokbol. ennyivel viszont lehet vallakozni, csak ott egesz mas a kockazat es befektetett munka is amit beleteszel. emlekszel a krumpli peldara? :) ugyanahhoz a termekhez latszolag olcsobban jutottal hozza. egy vallalkozassal lehet h 10 milliobol annyit kihozol mint 100 milliobol ha allamkotvenyben tartod.

    akkor ujra vissza: mivel ugyis laknod kell valahol ha nem faternal laksz akkor keves kulonbseg lesz anyagilag h berelsz vagy sem. ami sokkal nagyobb kulonbseg az az erzes h benne laksz a sajatnak gondolt ingatlanban(ha hiteles) ill, h rohadt sok penzed benne all egy relative illikvid eszkozben, es siman lehet hogy mondjuk a 18 millios lakasod kerul majd 22be, mikozben 5 ev mulva er mondjuk 14-16ot, akkor hogy erzed majd magad? lehet h 24et er, akkor biztos boldogsag lesz. a tozsde ugyanez, csak sokkal jobban ki tudod egyensulyozni magad(ill likvid). mivel asszem eleg jol keresel azt se tudom mondani h kepezd magad belole h elorebb lepj, de leginkabb ezt mondanam, rakj be legalabb 4 eszkozbe tozsden 8milliot, 2ot meg fordits olyan kepzesre amivel te vagy az isten a szakmaban. ha jol csinalod 2 ev alatt visszatermeli a megszerzett tudasod a raforditast, utanna meg megnagyobb jani vagy mint volta. a 8 milliod ill a kiadott lakasod meg valszeg kitermelgeti az alberleted arat. mikozben mobil is maradsz.

    youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

Új hozzászólás Aktív témák