Új hozzászólás Aktív témák

  • Kobe

    veterán

    válasz viharhozo #23665 üzenetére

    Ez kicsit jogi vizekre evez, epp az lett volna a mondando lenyege, hogy a torveny es a jogszeruseg, vagy jozan esszeruseg nem ugyanaz. Mert persze lehet 60mrd ra engedelyt adni, mert torvenyes, am az etika \ jozan paraszti esz megkerdojelezne ezt. Attol, hogy torvenyes, nem feltetlen muszaj.

    Btw, a mno.hu n kozzetettek egy radiobeszelgetest. A lenyeg, hogy a beva alapbol nem, de akkor fog fizetni, ha az ertekpapir zrt mint letetkezelo nem tud elszamolni a javakkal.
    Vagyis kicsit kafkai modon, az erintetteknek akkor jo, ha az ertekpapir zrtnel minel nagyobb gaz van. Nyilvan ezt majd a vizsgalat eldonti, de szerintem az sem teljesen lehetetlen, hogy a belebegtetett 150mrdos fals kotveny egy resze csak az ertekpapir zrt rendszereben letezett.

    Egyebkent, jogilag az alabbi szitu h foghato fel:
    Hrurira kiad egy kotvenyt, az mnb engedelye nelkul, am az kptveny formajaban letezik - megha mint fiktiv is
    Az ertekpapir zrt a hamis kotvennyel papirszeruen el tud szamolni

    Ilyenkor pl mi a mervado ? Mert attol, hogy a kotvenyre nem vonatkozik vedelem, gondolom a fiktiv, nem engedelyezett kotvenyekre kene lennie valaminek, foleg ugy hogy szabalyserto kibocsatas volt..gondolom az erintett perelheti a kibocsajtot max, aztan ennyi ? Vagy erre nincs valami egyeb vedelem jelenleg a rendszerben ?

Új hozzászólás Aktív témák