Új hozzászólás Aktív témák

  • adik

    őstag

    válasz grabber #9401 üzenetére

    Miért jó,ha minnél több AF mező van?Mert úgy is csak egy dologra tud fokuszálni nem?

    Nem tudom, általában úgyis csak a középsőt használj a user, az mindig érzékenyebb kicsit. Esetleg akkor lehet érdekes, ha pl riportfotózol, és gyorsan mozog a felhasználó, de akkor meg úgyis az obi lesz lassú.

    szerk: állványról, ha nem középre fókuszálsz

    A D40-ben nincs AF motor,amit a képen úgy mutatnak,hogy hiányzik róla egy kis pöcök.Azzal a pöcökkel hogyan lehet AF beállítani,mert elég kicsi és mozogni se tud igazán.

    Az egy tengely-csonk, ami hiányzik, és az objektívben lévő másik tengely meghajtására tették oda, hogy az mozgassa (pl egy csigával) a fókuszlencsé(ke)t. A d40 esetén obik az érintkezőkön kapnak impulzust, hogy mikor merre mozgassák a bennük lévő motort, ami ugyanezeket a fókuszlencséket mozgatják. Ciki csak azokkal a nagy számú obikkal van, amikben nincs ilyen motor.

    Ha hirtelen le akartok fotózni valamit(DSLR géppel)akkor auto módra rakjátok egyből a tárcsát?Mert nincs idő állítgatni.Meg milyen sűrűn használjátok az auto módot.Mert gondolom nem szoktátok mindig állítani a blendét.

    Felhasználója válogatja. Az enyém szinte mindig rekesz-prior / érzékenység módban van. Pár kép után már autómatikusan tekered a tárcsát. Kb. olyan lehet, mint a manuális váltó a kocsikban (gondolom, mert még mindig nem tudok vezetni.)

    [ Szerkesztve ]

    Kettő, csipkebokor vessző!

Új hozzászólás Aktív témák