Új hozzászólás Aktív témák

  • mrmarkus

    aktív tag

    válasz C. s. #47968 üzenetére

    A kép sohasem attól függ, hogy kompakt vagy bridge géppel készült. A kép minősége a szenzortól, annak méretétől és az objektív minőségétől függ - természetesen vannak még más befolyásoló tényezők is. ezek közül a legfontosabb és legmeghatározóbb maga a fotós! :)
    A RAW formátum azért nyújt többet mint a JPG, mert a RAW fájl az összes képi információt elmenti.
    ebből fakadóan az utómunka során szoftveresen jobb minőségű képek hívhatók elő belőle, mintha csak egy váz-JPG fotót szeretnél feljavítani.

    Nincsenek a RAW-ban sem kényes adatok, csak az a fotó összes információját tartalmazza, így a szerzői joggal visszaélhetnek. természetesen a RAW formátumból is törölhetőek az adatok...

    Neked most nem ezekkel a dolgokkal kellene foglalkoznod. Venned kellene egy gépet, és sokat fotóznod. mellette pedig megismerkedni az alapfogalmakkal: Ha azt az idő amit a kutakodásba fektettél - tárgyi ismeretek híján - a fotózás alapfogalmainak megismerésére fordítottad volna, sokkal könnyebben dönthetnél!
    Így nem igazán tudhatod, hogy mit is keresel, mit is szeretnél és azt hogyan is érhetnéd el ebben a témakörben.

    Ha bridge kategóriában gondolkodsz, akkor a Pentax Lumix DMC-FZ200 vagy a Panasonic Lumix DMC-FZ1000 az, ami jó a maga kategóriájában. Az áruk viszont nem 100k alatti..

    Freedom of Information

Új hozzászólás Aktív témák