Új hozzászólás Aktív témák

  • deter

    aktív tag

    válasz blattida #2394 üzenetére

    Tény és való, hogy a részleteket benéztem. Na de, hogy korrigáljam magam (vagy, hogy még inkább kaotikussá tegyem a fentieket) lefordítottam a bejegyzést. Természetesen messze nem tökéletes. Az állományt szándékosan használtam az objektum helyett, miközben informatikai értelemben nem feltétlen fedik egymást. Egyébként pedig a fenti állításaim, a pontatlanságokat nem tekintve igazak... :) )

    Az iChecker technológia működési elve:

    Az első vizsgálat alkalmával az állomány ellenőrzőösszege mentésre kerül. Az ellenőrzőösszeg , egy egyedi digitális aláírása egy adott állománynak/fájlnak, amely lehetővé teszi hogy az adott állomány/fájl beazonosítható legyen. Az ellenőrzőősszeg minden alkalommal változik, ha az adott állomány/fájl módosításra kerül. Ez az információ egy speciális táblalázban van tárolva. A következő ellenőrzés(ek) alkalmával az előző és a jelenlegi ellenőrzőösszeg összehasonlításra kerül. Amennyiben az ellenőrzőösszeg eltérő, akkor adott állomány/fájl megváltozott. Így az újbóli átvizsgálás szükséges káros kód után kutatva. Amennyiben az ellenőrzőösszeg megegyezőek, abban az esetben az adott állomány/fájl változatlan, ezért nem kerül átvizsgálásra.

    Az iChecker technológia előnyei:

    -Az előzőleg már átvizsgált állományok/fájlok másolatai (duplikátumai) felismerése kerülnek bármely más mappában, üzentekben/levelekben és archívumban.
    -Az iChecker technológia kompatibilis az eltávolítható meghajtón található állományokkal/fájlokkal, levél mellékletekkel stb.
    -Az iChecker technológia a Windows operációs rendszer erőforrásait használja, annak érdekében, hogy optimalizálja és gyorsítsa az adott állomány/fájl első átvizsgálásának sebességét.

    Az iChecker technológia hátrányai (korlátai):

    -Az eljárás nem működik nagy terjedelmű fájlokkal, abban esetben, ha fájl átvizsgálása gyorsabb, mint az ellenőrzőösszeg kiszámítása. Valamint ezen eljárás csak korlátozott számú fájlformátumokkal működik együtt (úgymint: *.exe *.dll. *.ttf stb.)

    Az iSwift technológia működési elve:

    Ez az eljárás az NTFS fájlrendszerhez lett kifejlesztve Ebben a rendszerben minden egyes állományhoz egy NTFS azonosító van rendelve. Ez az NTFS azonosító összehasonlításra kerül az iSwift adatbázisában tárolt értékekkel. Amennyiben az adatbázisban tárolt érték nem egyezik az NTFS azonosítóval, akkor az adott állomány átvizsgálásra vagy ismételt átvizsgálásra kerül.

    Ez az algoritmus figyelembe veszi az előző átvizsgálás idejét és az alapján határozza, meg hogy szükséges-e az ismételt vizsgálat. Az algoritmus működése mértani sorozatokon illetve néhány változó/véletlen tényezőn alapul. Például, ha első és utolsó vizsgálat között azonos vagy több idő telt el, akkor az állomány ismételten átvizsgálásra kerül. Az algoritmus nem veszi figyelembe a köztes átvizsgálást, sem azok számát, csakis az első és utolsó ellenőrzés közötti időszakaszt. Az állományok abban az esetben is átvizsgálásra kerülnek, ha a kereső modulban szigorúbb beállítások lettek alkalmazva.

    iSwift technológia előnyei:

    -Gyorsabb, mint az iChecker, mivel nem hozz létre ellenőrzőösszegeket az állományok átvizsgálásakor.
    -Bármilyen formátumú, méretű és típusú állománnyal kompatibilis.

    Az iSwift technológia hátrányai (korlátai):

    -Ez az technológia, az NTFS fájlrendszer fájlok helyének a meghatározásával van kapcsolatban. Következéskép, ha egy adott fájl helye megváltozik, az ismételten átvizsgálásra kerül.
    -Ez a technológia kizárólag NTFS fájlrendszeren működik.

Új hozzászólás Aktív témák