Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
Restartoltam most megy.
Kezdem a beállítást.
-
Khaosz55
addikt
válasz Fandango #2603 üzenetére
Okés köszi. Most megy madvr.
Viszont van egy gond.
Sztereóban füllhalgatóval szoktam filmet nézni. Viszont Koax-on rá van kötve az erősítőre ott megy 5.1 megy.
MPC telepítésnél azt állítotottam be hogy 2.0 és volt egy fül, hogy SPDIF passthrough. Nem tudom mit jelent. Felraktam úgy is hogy kiválasztottam a SPDIF kimenetet, ebben az estben nem volt fülesen hang és az 5.1 sem ment ki. Ha úgy telepítem hogy SPDIF-et nem pipálom ki akkor a fülesen van hang viszont a nem tudom digitálisan kitolni a hangot a coaxon. Az erősítő nem kap 5.1-es jelet. A vezérlőpultba beállítottam, hogy SPDIF legyen a kimenet a füles el is hallgat de az erősítő nem kapja meg a jelet.
A Power dvd 14-en ez ment. Ha erősítőn keresztül akartam akkor csak átállítottam mindent SPDIF-re és 5.1 volt .
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Rájöttem nem egyszerű ez.
Szóval ha SPDIF-re állítom a windowsban ahangkártya kimenetet akkor elérem lejátszás közben a szűrők között a LAV Audiót ahol a be tudom pipálni a DD és DTS-t. Márim megy 5.1-ben. Viszont ha a windosban nem SPDIF-re van állítva akkor nem látom a LAV Audio beállítást. Ha benn maradt a pipa a DD és DTS-nél akkor meg nem szó füles hiba van analógra állítva.
Jézusom ezt lehet orvosolni?
A másik meg hogy a teljes képernyő beállításnál mit kell alkalmazni?
mert a 23.5FPS től 23.981-ig 1920X1080P 60Hz van beállítva. Ennek 24Hz-nek kell lennie nem?
A többi FPS esetében meg 60HZ ? -
tutitibi
senior tag
válasz Fandango #2586 üzenetére
Kéne segítség a finomhangoláshoz.
CTRL+J megnyomásával feljön az info képernyő.
Itt kellene kis segítség mi mit jelent és hogyan lehet javítani.Pl. olyanra gondolok, hogy ha nem kadenciahelyesen történik a 24p film lejátszás azt hol látom és hol tudom ellenőrizni, hogy már jó ?
Látom a képernyő frissítési frekijét , ami folyamatosan ugrál, változik és a videóét is de a kettő nem teljesen ugyanaz. Gondolom ez a gond.
-
Fandango
veterán
-
Fandango
veterán
válasz tutitibi #2606 üzenetére
Nagyon egyszeru a kerdes, a ctrl+J statisztika kiirja a video fps erteket, illetve azt, hogy a kijelzo milyen frekvencian mukodik, ha a ketto egyforma vagy a kijelzo Hz erteke egesz szamu tobbszorose a film fps-nek akkor jo, ha elteres van akkor valami beallitas nem megfelelo.
A queue ertekeknel az a jo ha lejatszas kozben allando erteket mutatnak, ha allandoan valtozik, vagy folyamatosan csokken, es nem tud vissza allni maximumra, akkor a hardver nem birja a lejatszast adott beallitasokkal.
A dropped ertekeknek, es a glitchesnek a nullahoz kozeli erteknek kell maradnia vegig a lejatszas soran, mert akkor teljesen sima, akadas mentes. A film elinditasakor, megallitasa (pause) es ujboli elinditasa eseten ezek az ertekek (dropped) minimalisan valtozhatnak, de ez normalis jelenseg.[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Hogy tudom elmenteni azt a képet amikor megnyomom a ctrl+j és megjelenik a beállítások?
Be akarom illeszteni, hogy megmutassam jó-e ez a beállítás.
Én ezt alapján állítottam be MPC-HC-t.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Ez így jó?
Így tolom ki a plazmára.
Mehet a projektorra is így ?
-
Wasp91
aktív tag
Smooth motiont érdemes bekapcsolni? 85 Hz-es CRT monitoron.
Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
-
-
frankie!
őstag
Sziasztok!
A MadVR-t hogy kell installálni? A neten leírtak szerint csináltam, de az outputnál nem engedi kiválasztani, unavilable-t ír...
-
AtHoS
nagyúr
válasz frankie! #2626 üzenetére
Ennyit találtam, ami madVR telepítéshez írtak extra infót:
"Download the latest version of madVR and extract it anywhere you like. Run install.bat inside the folder. DO NOT DELETE THE FOLDER AFTERWARDS, madVR lives inside it and does not copy itself anywhere else. Move it somewhere sensible before installing, for example C:\Program Files\madVR.
Note: Make sure you’re logged in as an Administrator when running this! Do not right click and “run as admin”, log in as admin and run it normally!" [link]
Én ezt telepítettem: KCP
Ez felrakott mindent szépen, csak finom kellett hangolni reclock hangkimenetet ill. madVR fps beállításokat. Megy is szépen azóta is
read-only mode on the forum
-
frankie!
őstag
Köszi! Sikerült! Leszedtem és feltettem amit te ajánlottál, és megy mint az álom. Az lehetett a gond hogy a fent lévő MPC 64 bites volt, ez a csomag és gondolom a MadVR is pedig 32 bites. Tényleg gyönyörű a kép! Bár a BD25-ös filmeknet közepes beállításon már nem bírja (Radeon HD5470 80 árnyalóval), sőt a legtöbb 1080p-t sem. A beállító paneljét hogy lehet előhozni a MadVR-nek?
-
Seregély
tag
Sziasztok!
Egy nyűgös problémában szeretnék segítséget kérni. MPC-HC -t használok Madvr-el lejátszásra. Minden tökéletes működik, kivéve az interlace tartalmakat. Ha bekapcsolom a deinteralace-elést a Madvr-ben, rengeteg repeated frame és dropped frame keletkezik, mondjuk másodpercenként 10 (egyébként 0 szokott lenni). Érdekes mód, a film lejátszása ilyenkor is folyamatosnak tűnik. Próbáltam többféle madvr beállítást, de mindig ugyanaz az eredmény. AMD 290x kártyám van, nem hiszem a teljesítménnyel lenne a gond. Többféle driver verziót próbáltam, ua. az erdemény. A tartalom is mindegy: régi interlace DVD vagy 1080i TV-rip.
Minden segítséget megköszönnék, mivel már nincs több ötletem.
-
Fandango
veterán
válasz Seregély #2639 üzenetére
Elvileg nem lehet problema ha madVR-ben bekapcsolod a deinterlace kezelest, mert nalam se jelent problemat, de mivel az LAV video decoderben is van deinterlace, ezert vagy az egyik vagy a masik megfelelo beallitasa lehet a megoldas szamodra. Illetve a catalystben a Video/Quality/Deinterlacing resz alatt a Use automatic setting legyen bepipalva.
-
ati888
senior tag
Hello!
MPC-HC-64-et telepítettem új rendszerre, semmi mást nem telepítettem. A gondom, hogy nem jeleníti meg a feliratokat, ami a film mellett található (ugyanolyan néven természetesen). Egyszer újratelepítettem és egy ideig jó volt, de most megint nem jeleníti meg. Találkozott már valaki ilyesmivel? A külső feliratok engedélyezve vannak.
ati
-
Fandango
veterán
válasz Seregély #2642 üzenetére
Sajnos nem tudom mi okozhatja, nem szoktam interlaced anyagokat nezni, igy nem is futottam meg bele ilyen problemaba. Esetleg leirhatnad madVR-ben milyen scaling opciokat hasznalsz (bar ilyen VGA mellett nem hiszem, hogy az lenne a problema forrasa).
LAV-ben szerintem hagyhatod nyugodtan auto beallitason ami a deinterlacingre vonatkozik, illetve CCC-ben is.
[ Szerkesztve ]
-
mad1
veterán
hyhy
NVIDIA 3D Vision Video Player hez kell plugin?azt honnan tudok leszedni?mert igy semmi filmet nem jatszik le.elore is kosz.Ne szemetelj ! = Steam
-
félisten
-
AtHoS
nagyúr
-
félisten
-
AtHoS
nagyúr
válasz FoxiestFox #2648 üzenetére
Registry-ben vagy ini-ben tárolja a beállításokat? Próba cseresznye egy váltás oda, majd esetleg vissza, hátha..
read-only mode on the forum
-
windlord
őstag
Próbálgatom én is a leírtak alapján a beállításokat.
Egyenlőre a profilomban szereplő monitorral (LG iPS237L) és HD7770 -al.
Nekem a Ctrl+J esetén nincs composition rate...
Mellékelek egy képet, hátha nektek mond valamit.
MadVR -t használok egy a linkelt kép alapján a Highest beállításokat.
Frekvencia váltásra is a MadVR van használva szintén az ajánlott (képen linkelt) beállításokkal.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest