Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fatalityy
tag
Sziasztok!
Nem rég vagyok tulaja egy H6470 Sam. tévének.
Ha jól vettem ki itt az írásokban, Forrás pc modra állítva,de filmnél át kell állítanom a hz-et a tv-n? hogy menjen a 24p lejátszás?Milyen lejátszót használjak?
Pc-ről megy minden nekem,nv karim van.Jelenleg Hdmi-Dvi kábel az össze.k.
Vki elmagyarázná nekem hogy érthető legyen számomra is a dolog,nagyon nem vágom a témát még sajnosA segítséget előre is köszönöm
-
R3nts
senior tag
válasz droti25 #2508 üzenetére
Szia!Milyen billentyűparanccsal lehet megjeleníteni a képen a MPCHC-ben ezeket az adatokat,ami az áktalad linkelt képen van?Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
kalmanchris
tag
Sziasztok!
Mi okozhatja, hogy teljes képernyőnél 24p-s lejátszást beállítva folymatosan akadozik a kép. Csak 50 és 60p-n tudom teljes képernyőn nézni, mindez tv-re kivetítve. Madvr-el használom. -
droti25
őstag
válasz kalmanchris #2558 üzenetére
Lehet nem tudja a Tvd-d a 24hz lejátszást!
-
PuMbA
titán
válasz kalmanchris #2560 üzenetére
Ha minden jól be van állítva, akkor csak egy magyarázat van: nem bírja a géped a madvr-t
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
Van egy filmem és nincs hang.
Mit kell állítanom?Itt a fileinfo,ha így jobban tudtok segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!Lehet nagyon alap a kérdés,de nem konyítok a MPCHC-hez....szeretném megkérdezni,hogy mit-hogyan kell beállitani benne a legszebb mozgóképmegjelenítéshez (80%-ban 1080p-s .mkv sorozatok, 10%-ban 20-40GB-os BD REMUX-ok .mkv-ban , és 10%-ban BD25/50 GB ISO file-ok .m2ts-ei) ? Egy 40"-os FHD LED TV-vel van összekötve 1.4-es highspeed HDMI-vel a PC,ahonnan menne a filmlejátszás.... Egy HD7770-es VGA van a gépben,de "csak" egy kétmagos Intel proci ( Intel Core2Dou E7600) van mellette. A PC-n Windows 7 x64 Ultimate van. A K-Lite codec pack-on belül van telepítve az 1.7.4.13-as MPCHC, abban már benne van a MadVR (v 0.87.10)-és használja is a MPCHC . A PC-n DVI-n van egy 23"-os IPS LED monitor, és HDMI-n a 40"-os TV , kiterjesztett asztal módban.....szóval,mit kéne beállitgatnom a MPCHC-ben,és a MadVR-ben, a legszebb kép érdekében...?Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
kaboska
aktív tag
Az mitől lehet hogy 24p lejátszása-kor néha röccen 1-1-et a kép?
Bármit játszok le minden fájl-nál!"Fej vagy gyomor"
-
Mutterbever
csendes tag
Sziasztok.
Nem tudom, hogy tervben van-e, de jó lenne ha az automatikus frissítés nemcsak a végleges verziókat ellenőrizné, hanem be lehetne állítani, hogy Nightly buildek között is keressen. Van tervbe? Szerintetek? Valaki tolmácsolná a felvetést, ötletet a fejlesztőknek. Sajnos a nyelvtudásom picit hézagos, google fordítót használni meg hát.... néznének nagyokat.
Mutterbever
-
PuMbA
titán
válasz dokee78 #2568 üzenetére
Akkor ez egy hiba az MPC-HC-ban
kaboska: 23Hz-et kell beállítani, mert a filmek ugye 23.976 fps-esek és a 23Hz jelenti ezt, a 24Hz 24.000 fps-es filmekhez jó
Mutterbever: Nightly buildek alig tudnak többet, a fejlődés kevesebb, mint régen, hiszen már szinte minden meg van oldva. Ha megnézed a verziókat, alig változott valami fél éve...szóval szerintem felesleges
[ Szerkesztve ]
-
R3nts
senior tag
Sziasztok! Egy másik topikban is érdeklődtem már,de ide is passzol a kérdés : Gondoltam,beleásom magam kicsit a témába,és az adatlapomon lévő konfiggal (plusz 5m-es highspeed 1.4 HDMI + 40"-os valós 100Hz-es panellal szerelt 3D LED LCD TV) megpróbálom a legjobbat kihozni a cuccaimból a MPCHC-vel....főleg FHD 1080p-s .mkv sorozatokhoz, ill. eredeti BD25/50- filmekhez...de olyan szerteágazó beállitási lehetőségek vannak,akár külön-külön is (Catalyst, MPCHC, MadVR,stb....) hogy "elvesztettem a fonalat..." E kép alapján,mit tudtok nekem mondani? Épp egy 1080p-s .mkv-ba tuszkolt webDL-es sorozat adatai....nagyon összebarmoltam a beállitásokat, vagy netán ez a max. ami a konfigomból (hard&soft) kihozható...?Köszönöm szépen előre is!
-
Kovbob
senior tag
Üdv, valaki meg tudja mondani nekem, hogy a MadVR-ben hogy lehet beállítani azt, hogy a filmeket ne 60fps-el játsza le?
-
Kovbob
senior tag
Bár érdekes most összehasonlítva már nem tűnik gyorsabbnak. Lehet csak fáradt voltam már tegnap esete
Nincs amúgy fent más csak az mpchc meg a madvr. Lehet tegnap csak a fáradtság miatt tűnt gyorsnak.[ Szerkesztve ]
-
tutitibi
senior tag
régen voltam erre .
-
dokee78
félisten
Jók ezek a béta verziók?
-
Fandango
veterán
válasz tutitibi #2585 üzenetére
Az LAV Filters, es a madVR (mondom madVR, es nem Madvt, Madvtr) ket teljesen kulonbozo dolog. Az LAV Filters az egy video codec, audio codec, splitter egyben, mig a madVR egy video renderer.
Video codec: ez dekodolja a video streamet
Audio codec: ez dekodolja az audio streamet
Splitter: az valasztja szet az audio, video streameket es a feliratot
Video renderer: ez jeleniti meg a kepet amit latszUgy kepzeld el, hogy van egy nyers adathalmazod (folyamod) amibol a splitter ki(szet)valasztja a kepet, a hangot es a feliratot, majd a codec-ek ezt dekodoljak, hogy a lejatszo szamara ertelmezheto, megjelenitheto adatot jelentsen. Majd ezeket a dekodolt adatfolyamokat a video es audio rendererek megjelenitik, hogy te lasd es halld ami a videoban van.
A madVR egyebkent nem letszukseg video nezeshez, de jelenleg ez biztositja a legjobb video megjelenitest, es ezert ajanlott, de nem kotelezo!
-
Roland-87
aktív tag
Üdv!
Történt egy olyan eset hogy a hétvégén újrahúztam a Win7-em. Minden driverből és programból ugyanazt a verziót tettem fel ami előtte volt, így van ez az MP-HC-vel is. Sajnos a beállításokat nem írtam fel. Ez nagy hiba volt ugyanis az újrahúzás óta az MKV filmek lejátszása elég recés, de nem mindig hanem néha elkezd szaggatni finoman (mint amikor játékoknál leesik az fps). Ehhez szeretnék segítséget kérni hogy milyen beállításokkal próbálkozhatnék ami ezen segítene. Régen is volt ez a gond vele és hetekig állítgattam mindenfélét ameddig aztán valahogy jó nem lett, de most nem sikerül összehozni az istenért se. Az optimális videóátalakító beállításokkal érem el a legjobb eredményt így a lassú mozgásoknál nem recésedik annyira de a gyors jeleneteknél elég darabossá válik az egész. Függőleges szinkronizációval kísérleteztem, próbáltam dxva-val és az nélkül is, lebegőpontos feldolgozás ki/bekapcsolásával D3D-vel és az nélkül GUI rásegítéssel és az nélkül valamint ezek összes létező kombinációjával. De semmi se hozott eredményt sőt általában csak még rosszabb lett... Kezdem feladni mert nem tudom már mit állíthatnék még be aminek köze van a lejátszáshoz. Természetesen a legalapabb dolgok adottak, nem fut semmilyen más alkalmazás, a vinyó töredezettségmentesítve, nem fut a torrent se. A gép pedig: 8GB DD3 1333MHZ Intel Core i3 530 2,93ghz Ati radeon 5750 1GB DDR5 700MHZ Gpu. tehát az akadást semmiképpen sem más program terhelése okozza hanem beállítás. Volt már ilyen gondom régen is csak akkor sikerült megoldanom, most nem sikerül ezért reménykedek hátha járt így már esetleg más is és tudja mi a megoldás.
-
ati888
senior tag
Hello!
Olyan gondom van, hogy friss rendszerre felraktam a MPC-HC-t, de a feliratokat sehogy sem sikerül megjeleníteni, rendesen a filmek mellett vannak, de jobb klikkel a filmre is szürke a felirat menüpont. Ötlet?
köszi
ati -
hant
újonc
Egy olyan problémám van, hogy ha a fájl menüben rámegyek a gyors fájl megnyitásra és kiválasztok egy mappából néhány fájlt, akkor mindig ABC sorrendben játssza le azokat. A régebbi verziókban mindig úgy játszotta le, hogy először azt amelyiket utoljára jelöltem ki, utána azt amelyiket utolsó előttinek stb. Nem tudja valaki, hogy lehetne megoldani, hogy én határozhassam meg a lejátszási sorrendet? (MPC-HC 1.7.7-ről van szó.)
[ Szerkesztve ]
-
Gigi01
őstag
Sziasztok!
Elnézést,ha már volt róla szó!
Ha BD-t játszok le,21:9 aránnyal,a képet letolom maszkolás végett,de ilyenkor a felirat is megy vele együtt.
Nem lehet valahogy a feliratot pozícionálni?
A másik a felirat színét nem lehet átvarázsolni valahogy BD esetén? -
Khaosz55
addikt
Hali. Installáltam a madVR-t és a kis ikonokj között ott is van. Viszont ha MPC-HC-ben be akarom állítani akkor nem elérhető.
Ez miért van?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest