Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #7450 üzenetére
Minden kezdet nehéz, még csak néhány hónapja jött ki a Q5 Pro még egy hónapja se.
Na nem offolok tovább, mindenki használja egészséggel a Mede8er lejátszóját. -
dgyuri0123
nagyúr
Én sem szeretném szétoffolni az oldalt, de ...
Nyitott szemmel járok én is és úgy gondolom, azonnal cserélem a MED-et, ha lesz nála jobb (stabilabb) lejátszó, de ez az idő még nem jött el. Az ára, ennek megfelelően tükrözi a jelenlegi piaci helyzetét is. Ha majd a Himedia is ennyire stabilan áll a lábán, akkor igaz lesz/lehet az állítás, miszerint, hogy túlárazott a Med.
De a Himedia egyelőre olyan, mint egy gyújtáshibás Ferrari. Ha megy, baromi jó, de különben csak a gond van vele
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Monngoose
aktív tag
válasz dgyuri0123 #7452 üzenetére
+1!
(Szinte szó szerint ugyanezt akartam írni, de megelőztél).Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
galaxys80
veterán
válasz dgyuri0123 #7452 üzenetére
Én szintén messziről kerülök minden kínai csodát. Telefonból, mp is. Illetve, ha lehet mindenből.
Ezek mindig nagyon szépen hangzó, csilli villi speckókkal jönnek ki. Csak aztán a valóság....
Ár érték sem érdekel különösebben. Ha futja rá megveszem ami kell, ha nem akkor inkább várok és gyűjtök.[ Szerkesztve ]
-
Monngoose
aktív tag
Érdekesek az emberek. Nem egészen egy héttel ezelőtt a Himedia topikban az alábbiakat írtad a Q5 Pro/Q10 Pro-val kapcsolatban:
"...engem se győzött meg a Himedia..."
"Nekem ez nagyon kínainak tűnik."
"Nekem mindig az jut eszembe az ilyen termékek gyártóiról, hogy talán ők azok akik éppen hogy csak átmentek a vizsgákon. Valamihez értenek, de igazából jobb ha elmentek volna a TESCO-ba árufeltöltőnek."
" ...ha valami média állományt nem visz, akkor azt nem nagyon lehet megmagyarázni. Akkor miért dobták a piacra? Ez számomra elfogadhatatlan."
"Nekem olyan tákolmánynak tűnik ez a Himedia."Egy fórumtárs be is sokallt:
"Szóval nem tudom, honnan származnak ezek az infóid, de látom, ragaszkodsz hozzá, hogy ez a lejátszó nem jó. Hát kérlek szépen, akkor vegyél jobbat, és írd meg a tapasztalataidat. Én érdeklődéssel fogom olvasni."Itt meg pont az ellenkezőjével rongálsz bennünket. Mi változott pár nap alatt? (Nem kell válaszolnod, költői kérdésnek szántam.)
Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
Joshi
titán
válasz Monngoose #7461 üzenetére
Azóta történtek változások és főleg a változáson van a hangsúly, tehát ezzel a lejátszóval is foglalkoznak. Pont ezért döntöttem úgy hogy bevállalom (ezt a hsz-em is linkelhetnéd) . A Hisiliconról ekkor még nem sokat tudtam, de utánaolvastam plusz azóta olyan emberek véleményét is olvastam ami végül megváltoztatta a véleményemet. Egyébként jó hogy belinkelted, mert itt is látszik hogy az emberek elfogultak ha van egy bevált termék a birtokukban, nagyon nehezen látnak "messzebbre".
De sokadszorra leírom amit sokan figyelmen kívül hagynak, jó lejátszó a Mede8er én egy percig se állítottam az ellenkezőjét. Az én ajánlásom azonos áron egy fejlettebb hardver (nem a 4k miatt!!!).Most már tényleg hagyom a Mede társadalmat beszélgetni, nem akarok feszültséget gerjeszteni, csak egy vélemény volt részemről ami kicsit túlnőtte magát. Senki ne vegyen Himediát csak Mede8er-t, bőven elég FHD-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
Már bocsika, de pont te vádolsz itt néhányunkat csőlátással, amikor az itteni embereknek fizikálisan is kezükbe van a bizonyíték, azaz a lejátszó -ami igaz, hogy csak "gagyi" 1080p-. Te meg egy olyan terméket ajnározol, ami:
1. még nincs is a birtokodba (ha lesz is egyáltalán)
2. pár napja még nagyban fikáztad
3. ja, most már igaz nem, mert utána olvastál és röpke idő alatt meggyőztek az ellenkezőjérőlCsak én érzem itt, a nem túl erős érveidet?
-
Joshi
titán
válasz Technoman #7463 üzenetére
Lépjünk tovább, én soha többet nem ajánlok senkinek semmit. Aki akar utánaolvas a technikai háttérnek, én úgy érzem hogy tényekkel példázódtam. itt sokan a felbontásról beszélnek de a képminőséget meg sem említi. A Mede8er Med600 pedig már sok éve szolgál szóval tisztában vagyok az erősségeivel és gyengeségeivel egyaránt. Ha megérkezik a Q5 Pro szívesen leírom a tapasztalataimat, nem leszek elfogult egyik lejátszóval szemben se, természetesen csak ha érdekel benneteket. Peace.
ui.: már megrendeltem a Q5 Prót, nincs visszaút.
[ Szerkesztve ]
-
sony309
őstag
Itt még mindig ez megy? Kezd nagyon unalmas lenni!
S3x, hifi & rock and roll
-
Technoman
őstag
Semmi gond, mi nem haragszunk rád.
Nálam ott verted ki a biztosítékot, hogy úgy mondasz ítéletet egy eszköz felett, hogy a másik oldalt nem is láttad még, ergo valós összehasonlítási alapod sincs. Persze idővel lesz, de csak lesz, nincs most.
De lépjünk is ezen a témán tovább.Más (ezt harapni fogod
Egyre jobban tetszik ez a kis lejátszó (600) Tegnap hálózati másolásokat csináltam (MED-.ről laptopra). Azt vettem észre, hogy a régebbi Dune-höz (HD53 Lite) képest, vagy 50%-kal gyorsabban másolt a laptopomra. Felment 10Mb/s-re is, sőt néha a 11-et is verte. De vinyóról - vinyóra másolásnál is gyorsabb a kis édes, főleg, ha mindezt hálózatban, a laptopról vezérlem(5Mb/s). Ott a néhai Dune, sajnos elvérzett (800Kb -1Mb/s) -
Joshi
titán
válasz Technoman #7468 üzenetére
Egyébként a Mede8er-ről se lehetett tudni semmit megjelenésekor, oké hogy te most ismerkedsz vele úgy hogy sokan bevállalták annak idején ahogy én is és most ajánlják. Semmi garancia nem volt arra hogy évekig csiszolgatják a szoftverét, mert azért a kezdeti állapot a Med600-nál se volt valami fényes. Ahogy nézem már komoly változtatásokat nem végeznek a firmwareben, habár már nem is nagyon lehet.
-
Technoman
őstag
Tévedsz. 2 hétre kölcsönkaptam egy 600-ast. Amikor megnéztem tövire-hegyire (az én fogalmaim szerint), döntöttem a megvásárlásánál. Műszaki ember lévén, sosem ugrok, semmibe sem fejest. A telefonom megvétele előtt átolvastam az odavágó topic cca 10 ezer hozzászólását.
Az én igényeimnek ez a lejátszó maximálisan megfelel, sőt a néhai után mindenképpen továbblépést jelen.
- gyorsabb hálózat kezelés (másolás)
- háttérfényű táv (főleg esténként szoktam mozizni, a szomszédok nagy örömére
- JukeBox (itt főleg a zenére gondolok)
- 5 év gar (a Dune, már volt a 3. évben szervizben, mondanom sem kell az fizetős volt)
- magasabb szintű support, mint a régi márkához (nem lévén kocka, ez fontos szempont nekem)
- ár/érték arányban a legjobb, a 3 márka között (Dune qrva drága lett, a Popi kicsit olcsóbb, de lassú)Persze vannak furcsaságok (majd kitéptem a maradék hajamat, amíg beállítottam ill. rájöttem a hálózati beállításra, a Dune-nél más volt a metódusa), s bevallom féltem is a Sigma után RealTek-et használni, de egyelőre úgy látszik, alaptalanok voltak a félelmeim.
A 4k -ahogy már előzőleg is írtam- nem érdekel. Nemrég vettem egy jó TV-t, nem fogom lecserélni egy újabb formátum miatt. Amúgy meg a lakás elrendezéséből fakadóan, nem tudom a 48"-os TV-met 3,5 m-ről közelebb nézni (így a parasztvakító 4k élvezete, nálam okafogyottá vált)
Nézetem szerint, a MP piaca mindig is belterjes dolog volt (most itt nem a "dzsunkamárkákra" gondoltam, hanem azokra amik már nevet szereztek) Hiszen ezek a termékek főleg az illegális tartalomfogyasztásra valók, ezért is van az, hogy ebben a szegmensben nem igazán vannak jelen a multik.
Mivel már jó 10 éve van MP-m (egyébként volt HiMediam is, de volt a WD-nek is 2 változata, meg TViX-em is) eléggé átlátom a dolgokat. Elmondhatom, hogy főleg szolgáltatásban vannak különbségek a régi és az új modellek között. Amire nekem kell, hogy "mindent" lejátszon, arra egy 5 éves Dune is képes. -
Joshi
titán
válasz Technoman #7470 üzenetére
De a Mede8er mint név semmitmondó volt megjelenésekor, lehetett olvasni ezt azt, de nagyjából ennyi. Igazából csak a hozzáértőbb userek vállalták be pontosan az ígért support miatt. Az meg hogy ki mit használ ki egy terméken az változó, nekem pl hiányzik a normális youtube ami egy Androidos oprendszerrel sokkal könnyebb, meg aztán nem árt az erősebb hardver is. De pl sokan használnak Mindig TV és hasonló appokat is amihez elengedhetetlen az Android. A Kodi pl engem nem nagyon érdekel, én a Med600-nál se szórakoztam a Jukeboxal én jobb szeretem a lista nézetet. Arra nyilván hibátlan a Mede8er hogy rábökök egy filmre és elindítom, ha valakinek csak erre van szüksége akkor tényleg jó. Viszont erre vannak olcsóbb lejátszók is, és aki nem merül bele a részletekbe annak nem hiányzik a valós 23,976-os lejátszás se. Mert azért valljuk be hogy a Mede8er-nek ez az egyik legnagyobb előnye a konkurenciával szemben. Most nyilván nem a méregdrága Dune és Popi lejátszókra gondolok mint konkurencia.
ui.: ez a játékos mizéria az asztali divx lejátszókkal kezdődött, nekem volt egy Yamada 6600-am ami nagyon népszerű volt az átlag userek körében. A support valahol ott kezdődött néhány lelkes hozzáértővel, de nincs mese fejlődik a technika és változnak a felhasználási szokások is.
Egyébként most a chipek sorrendje valahogy így néz ki:
Hisilicon Hi3798C V200
Sigma Designe VPX
RealTek[ Szerkesztve ]
-
coreska
aktív tag
"Arra nyilván hibátlan a Mede8er hogy rábökök egy filmre és elindítom, ha valakinek csak erre van szüksége akkor tényleg jó."
Mivel médialejátszó, ez a feladata. A Himedia pedig egy androidos mini számítógép, ezért felesleges az összehasonlítás. Egyébként a Mede8er mellett én is használok egy olcsóbb androidos kütyüt (M8S), ami a 3D lejátszást kivéve mindent lejátszik, de mégis szívesebben használom filmnézésre a Mede8ert. -
Technoman
őstag
"Viszont erre vannak olcsóbb lejátszók is, és aki nem merül bele a részletekbe annak nem hiányzik a valós 23,976-os lejátszás se. Mert azért valljuk be hogy a Mede8er-nek ez az egyik legnagyobb előnye a konkurenciával szemben. Most nyilván nem a méregdrága Dune és Popi lejátszókra gondolok mint konkurencia"
Le is írtad -a még általad is elismert- előnyét a Mede8er-nek: Kandencia helyes lejátszás.
Kezicsokolom!!!
Ezennel a pro/kontrát részemről lezártnak tekintem. Innentől már csak unalomig ismételnénk az érveinket.
Csak a topic felesleges szétoffolásához vezetne. -
lemmy9
őstag
Joshi önigazolást keres, hogy jól rendelt, adjuk meg neki.
Jól döntöttél Joshi, nagyon szuper a Himedia, ügyesen vásároltál. Viszlát.
[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
Joshi
titán
A Med600-at is akkor vettem amikor ti még azt se tudtátok hogy mi az, gondolod hogy pont a te biztatásodra van szükségem?
(#7475) Technoman Sokan észre se veszik filmnézésnél a 23,976 hiányát, szóval ez eddig is csak azoknak volt fontos akik érzékenyek erre.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Segítsetek, kicsit elbizonytalanodtam.
Néha a nagyobb fileok (12-18 giga) lejátszásakor kimerevedik a kép 1-2 mp-re, majd folytatódik a lejátszás, de már hang nélkül.
Gondoltam arra, hogy esetleg nem jó a file, de többféle filet is kipróbáltam, nem csak a saját muxok akadnak.
Ha visszalépek a lejátszásban az akadást megelőző időpontra, akkor utána megy tovább minden gond nélkül, majd újra random módon akad.
Gondoltam arra is, hogy esetleg nem jó a NAS vagy a másik 2 HDD, de mindegyiken csinálja ezt, ha ugyanazt a filet próbálom, akkor néha akad, néha nem, ezeket is random időpontban.
PC-n a lejátszás nem akadozik, viszont arról is a NAS-t routeren keresztól érem el, szóval kilőttem a hálózati problémát is, viszont már nincs több ötletem.Eddig ez nem volt zavaró, néha történt ilyen. Most viszont picit átpakoltam a hangfalakat és tesztelném a rendszert, de így nehézkes.
Esetleg arra valami ötlet, hogy hogyan tudnám mégis a hálózati kapcsolatot ellenőrizni? Vagy más ötlet, tipp? Az IP dinamikus, próbáljam meg static IP-vel? Nem tudom az segítene-e?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz aldebaran #7481 üzenetére
Igen, gigabites a router.
Torrent és egyéb más app nem használja a netet. Frissítés sem ment a háttérben.
A kábelt még nem cseréltem, ez jó ötlet, kipróbálom ha hazaértem.
8 gigás a legnagyobb pendriveom, ezek az állományok meg nagyobbak ennél. De tudok rendelni nagyobbat. -
törölt tag
válasz #54715584 #7482 üzenetére
1 + kábellel tudtam most tesztelni. Cseréltem a mp és router + a nas és a router között is. De egyszerre mindkét kábelt sajnos nem tudtam, viszont akadt mindkét esetben.
Utána átmásoltam az egyik HDD-re az egyik filmet. Onnan percekig ment zavartalanul a lejátszás. Egyszer akadt meg a kép, de a hang ment tovább, nem volt gond.
Ez azt jelentené, hogy lehet a NAS-t kellene ellenőrizni, van-e rajta rossz szektor? Az okozhat ilyen jellegű akadást? -
Technoman
őstag
Szintén hálózattal kapcsolatos kérdésem lenne:
Adva van egy win 8.1-es laptop és ugye a MED600-as amin rajta lógnak USB-n a vinyóim (nem köszi, nem kell NAS, elvagyok így vele), mindez hálózatban kötve. Így a vinyók közötti másolásokat/törléseket win alatt tudom menedzselni (de szép kifejezés is ez
Azt vettem észre, hogy hazaérkezés után, ha elsőként a MED-et kapcsolom be, s majd csak utána a lapitopit, akkor néha nem látja a win hálózata, az "X3D-t" (viszont ha bemegyek a MED sambájába, ott röhögve látom a Win alatt megosztott mappákat)
Próbáltam már úgy is, hogy lapitopi újraindítás, de akkor sem látja. Többszöri próbálgatás után arra jöttem rá, hogy a MED-et kell ilyenkor kikapcsolnom, csak egy újraindítás után tudja érzékeli a win a MED hálózati jelenlétét. Szerintetek?
A lapitopi napközben általában hibernálva van (de kikapcsolt állapotban is szokta ezt csinálni), a MED viszont totál áramtalanítva.Thx
-
patow
senior tag
Heló és azt szeretném kérdezni hogy egy prohardveres tesztben olvastam " Bekapcsolható a kevert sorrendű lejátszás, viszont az equalizer beállítások nem módosíthatóak" miért van a mederben equalizer?
-
törölt tag
Sziasztok,
Ahogy olvasom, csak a wireless usb-s billentyűzettel működik a szövegmezőbe írás?
Rádugtam egy sima usb-s billentyűzetet, de csak navigálni tudok vele, írni nem. Ez elég bosszantó. Miért másabb egy wireless, mint a sima usb-s? -
aldebaran
őstag
Működő M4 iptv linket tudtok? Amit a neten találtam, egyik se volt jó. Betöltés sikertelen, azt írta ezekre.
#EXTINF:-1,M4 Sport HD
http://152.66.115.226:8091/bysid/101#EXTINF:-1, M4 Sport (HU)
http://212.40.98.161/intlivedrm/mtva/mtv4live_international.smil/playlist.m3u8Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
berbatov2
senior tag
Sajnos villamcsapas aldozata lett az otthoni kis hazimozi rendszerem. Med600+ synology 115j nas. A 47" lg tv-m egy hdmi bemenete mukodik csak, amelyikre nem volt dugva semmi. Amugy a tv koszoni jol van halistennek, de nyilvan igy egy bemenettel nem tudom hasznalni csak egy dologra.
Nyilvan potolnam ezeket az eszkozoket csak nem tudom mit erdemes venni mostanaban. A nasbol erosebbet fogok, a mednel van jobb vetel?Amugy barmilyen otletet tanacsot szivesen veszek itt a karesemenyre is gondolok.
-
törölt tag
válasz berbatov2 #7488 üzenetére
Vegyél túlfesz elleni védelmes elosztót. Nekem van 3 Philips, és eddig jól szuperálnak nagyon. A tegnapi nagy viharban 2-3x is kattant az erősítőm, a biztosítékot nem csapta le, de ingadozott annyira az áramerősség, hogy inkább kikapcsolt az elosztó. Ebből van nagyobb is. Meg más márkák is vannak. Ennek erős a fénye éjszaka.
[ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
válasz #54715584 #7489 üzenetére
Sajnos igaza van a kollégának. Ezért hívják ezeket túlfeszültségvédelemmel ellátott elosztónak, ami a jelenlegi, szabvány 230V-nál nagyobb feszültségnél -pld: ipari 380V- biztosít védelmet. Légkábeles elosztásnál, még mindig a legrégebbi megoldás a nyerő (kihúzni mindent a konnektorból)
-
galaxys80
veterán
Mostanában észrevettem, hogy néha egy egy pillanatra zöldes színben villan a képernyő. Jellemzően a menüben járkalva fordult elő, de előfordult már film közben is.
Mi okozhatja?
Hardveres vagy szoftveres gond?
Esetleg a hdmi kábel? Vagy a tv hdmi csatlakozója? -
galaxys80
veterán
válasz dgyuri0123 #7493 üzenetére
Most éppen valóban hálózati lejátszás közben villant zöldre.
Viszont volt, hogy a menüben lépkedve jelentkezett. Neked mikor történt ilyen először? Mert nekem az rémlik, hogy a legutolsó frissít után jelentkezett először. Aztán lehet, hogy semmi köze hozzá.
Nem örülök, hogy megint előjött egy, olyan dolog ami 5 évig egy jóval gyengébb mp-nél nem volt.
Viszont legalább nem egyedi esetről van szó.Vissza lehet egyébként tenni a régebbi firm-et?
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz galaxys80 #7494 üzenetére
Nekem még elég régi fw van fent, a számát most fejből nem tudom, de vagy 2 éves.
Néha csinálja nekem egyébként és olyan is volt, hogy újraindult egy ilyen után, de általában ritka. Pár hónaponként 1x ha előfordul.
Az vettem észre, ha bolond módon nyomkodom és lépkedek össze vissza a menüben, vagy filmek között és "elindít-megáll", "elindít-megáll", akkor csinálja. Szerintem kevés a proci, vagy kevés a RAM ilyenkor, mert legyünk őszinték, nem egy i7-es számítógép a Med.
"csak a zene van"
-
Technoman
őstag
A zöld témához hozzászólva. Ezt nekem szinte napi rendszerességgel csinálja, általában kedvencekből szoktam elindítani a filmet, külső vinyórol.
Más. Valakinél már előfordult: Miközben PC-ről hálózatos másolást hajt végre a MED-re kötött "A" vinyóra, befagy a nézett FHD .mkv film a "B" vinyón? Nekem tegnap csinált egy ilyet. Kimerevedett Zsákos Bilbó, s csak egy full áramtalanítás segített az egészen
+ egy kérdés: van olyan lehetőség, hogy az adott vinyó szabad kapacitását megnézzem (mint pld a Dune-nél), vagy netalántán a filmnek a méretét?[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Technoman #7496 üzenetére
700 megás proci van benne, ha jól emlékszem. Ettől ne várjon csodát senki. Egy BD50 pont elég, hogy maximumon dolgozzon, de ha közben egy hálózatos másolást is odaadunk neki, hát ki fog fagyni, mint a p@csa, szerintem. Ja és a torrent klienst még nem is mondtam.
Ez van. Ezért használjuk csak arra, amire ki lett találva. Filmnézésre. A többi ficsört meg ne akarjuk közben párhuzamosan működtetni. De ne keserítsen el, mert a többi gyártó MP-e sem jobb e-tekintetben. Szerintem.
A Med-en lógó HDD-ket nem külön meghajtóként látja, ezért nem fogod látni a szabad helyet rajta. Esetleg "jobb egérgomb/tulajdonságok".
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
galaxys80
veterán
válasz dgyuri0123 #7499 üzenetére
Rosszul.
Bármikor lecserélheted a med által hozzárendelt borítót, hátteret.
Nekem tökéletesen kielégíti minden igényemet és mindezt egy gombnyomással.
Nekem nincsen sem időm sem kedvem külső programmal foglalkozni.
És, mint a te példád is mutatja nem maga a jukebox a zöldség okozója.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest