Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:
Új hozzászólás Aktív témák
-
lufiember
csendes tag
Sziasztok!
Pár hónapja használom a MED600X3D wifis lejátszót, és egy pár észrevételt szeretnék megosztani, illetve tanácsokat kérni.
Úgy néz ki a képlet, hogy a lejátszó megy a TV-be HDMI-n, és egy külső 2,5" HDD megy a lejátszóra. Kezdetben minden szép és jó volt, játszott mindent, egyből felismerte a rádugott adathordozókat, aztán történt valami és többé nem ismerte fel a rádugott HDD -t, (és néha a pendriveokat sem) valamint teljesen kifagyott az egész. Végül az lett, hogy visszavittük ahol azt mondták, hogy az alaplap hibás és megjavították. (vagy csak azt mondták.) Aztán úgy tűnt minden rendben de megint elkezdte ezt és teljesen kiszámíthatatlan, állandóan kifagy, percekig kell trükközni, hogy felismerjen bármilyen rádugott USB-t.
Mivel máshol van a cucc most, pontosan nem tudom megnézni a firmware verzióját de az biztos, hogy nem a legújabb. (3.0.2 talán) Egy frissítés esetleg megoldhatja a problémát?
Az lenne a kérdésem, hogy mi okozhatja a hibát, én rontok el valamit vagy valami szo*atós példányt fogtam ki? Minden ötletet szívesen fogadok!
Köszi!
-
YxVs
senior tag
Megérkezett a MED600-asom! Hip-hip-hurrá....
NFS szervert beállítottam, viszonylag könnyen ment.
Frissítettem rögtön 3.0.7-re a firmware-t.
Bubble UPnP szerver androidos alkalmazással működik, habár a telón nem mindig látom az összes flac fájlt adott mappán belül.Egy pár kérdés:
1. Hogyan lehet leválasztani menüből az usb-re csatlakoztatott eszközt?
2. Film közben hogyan lehet megnézni a bitrátát? Egyáltalán lehet?
3. Egy idegesítő hibát már találtam. Amikor a film lejátszásba visszalépek és folytatni akarom onnan ahol abbahagytam, gyakran lefagy, és csak az áramtalanítás segít. Másnak van ilyen, vagy ez a 3.0.7 BÉTA firm hibája?
4 Super audio CD formátumot (sacd) nem sikerült lejátszanom. A formátum pedig ISO. Ezt egyáltalán nem tudja a készülék, vagy nálam a hiba? -
Fekte
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült boldog tulaja lenni egy Mede8er MED600X3D , a kérdésem:
Egyenlőre a PC-ben lévő HDD-ről néznék filmeket (BD3D is).
Ez megoldható, nem lesz szakadozás stb., vagy kár bíbelődni vele (visszaolvasva úgy láttam nem túl egyszerű az ügy), inkább vegyek egy dokkolót és abba menjen a HDD?
Ha az első megoldás járható, inkább maradnék jelenleg annál a szűkös költségvetés miatt. -
z123456789
addikt
Megoldható.
Remélem az én hsz-eimet olvastad, mert akkor remek kis promót csináltam a PC-ről 3DBD iso-nak.
Egy NFS megosztást kell csinálnod PC-n majd ezt megadni a MED-ben. Ennyi az egész, és menni fog minden.[ Szerkesztve ]
-
Fekte
csendes tag
válasz z123456789 #3706 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válasz és a linkeket.
...De igen, többek közt a te hozzászólásaidat is olvastam, ezért is kérdem félve...biztos menni fog???
Főként a 3DBD iso-k miatt lenne érdekes.
Sajnos csak az ünnepek alatt tudom majd beüzemelni (meglepetés lesz), így nem nagyon szeretnék melléfogni, ha 50-50% az esély a működésre-nem működésre, inkább beszerzek egy dokkolót + egy HDD-t. -
Zoty4
őstag
Basszus nem tudom melyiket vegyem. Nem sok kulonbseg van arban a 800 es 1000es kozott. Viszont ha csak az a kulonbseg a 600as es a 1000es 800kozott hogy utobbi kettobe lehet hddt tenni, akkor lehet hogy a 600 mellett dontok. Mert ott van kozel 20k-s res
-
z123456789
addikt
(#3707) Fekte
Menni tuti hogy menni fog a 3DBD iso NFS-en. A kérdés hogy beállítani be tudod-e majd?
Tegnap megint nekiálltam a leírások alapján, de most sem működött.
De nincs is kedvem vele foglalkozni, esetleg más NFS server programot kipróbálni, mert nekem ott a NAS, és azzal működik rendesen.
Úgyhogy valaki akinek megy az NFS, az majd biztos segít itt.(#3708) [chelloZotya
Ezt neked kell tudni. Én lehet hogy 600-asat vennék így hogy már van NAS-om. -
Zoty4
őstag
válasz z123456789 #3709 üzenetére
Igen, en is erre jutottam
Mivel iranyitjatok a keszuleket? A leirasaban csak az 1000 melle adnak taviranyitot -
Zoty4
őstag
válasz z123456789 #3711 üzenetére
"Nincs lehetőség külső infra vevő csatlakoztatására" ebből következtettem rá
-
Fekte
csendes tag
válasz z123456789 #3709 üzenetére
Visszaolvastam (sokat), és arra a következtetésre jutottam, hogy nem valószínű, hogy menni fog a 3DBD iso lejátszás az általam megálmodott hálózaton, mert a routerem (Linksys WRT54GL) nem támogat gb-es kapcsolatot csak: "10/100 Mbps sebességű, 4 portos switch a belső hálózat felé, 1 uplink porttal (LAN portok)".
Így gondolom marad a dokkoló + HDD verzió?
Az első hsz alapján gondolom:
1. ebben a felállásba is használhatom a yaDIS-t;
2. a yaDIS-t telepítem pc-re, majd pc-re a HDD-t és mehet a szerkesztés és miegymás a leírtak szerint.Bocs a sok láma kérdésért, de nem volt még ilyen eszközöm, most ismerkedem a témával.
-
z123456789
addikt
Semmi baj, amíg van időnk, kedvünk válaszolni. Legalábbis részemről, mert én rengeteget tanultam az itteniektől, és örökké hálás maradok, ezért próbálom valamilyen formában visszaadni.
Igen, azt elfelejtettem hogy a gigabit-es hálózat az kell. Srry.
Ebben az esetben valóban jobban jársz a HDD-vel.
1. Igen, szerintem semmi akadálya
2 Így van. Nekem pl van egy mappám amibe mindig áthelyezem a letöltött anyagot, átnevezem, és amikor megnyitom a yadis-t, csak frissítek egyet, és már látja is az újonnan odahelyezett filmet. Majd ha végezetem az indexeléssel, akkor megy a végleges helyére a film. (Én külön rendezem műfajok szerint egy másik mappába ) -
Fekte
csendes tag
válasz z123456789 #3716 üzenetére
Köszönöm!
Ha lesz még kérdés jövök
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Miért van az, hogy DLNA-n keresztül nem látom a laptopom megosztott mappáin belüli összes almappát?
Megnéztem, nem az ékezetes karakterek miatt van.
NFS-en és SMB-n keresztül mindent lát. -
YxVs
senior tag
válasz dgyuri0123 #3719 üzenetére
Köszi, ezek mind jól vannak beállítva.
Megvan, hogy mi volt a hiba.
Túl türelmetlen voltam...ez egy 15 gigás mappa benne 10 000 jpg képpel.
Ennek bemappelése sok időt vesz igénybe, még LAN-on is...Más....nem tudod hogyan lehet megnézni a bitrátát filmnézés közben? (ezt még a HD-s műholdvevőm is tudja)
Nem létezik, hogy egy ilyen mediaplayer ne tudná... -
dgyuri0123
nagyúr
Pedig tudtommal ez hiányzik a képességei közül.
Tudod: nem lehet minden tökéletes.
De, azt Te is biztosan tudod, ha bármit "kölcsönzöl", akkor eleve sejthető-következtethető, hogy mekkora a bitráta, amit a technikai adataiban is meg tudsz nézni.
Amúgy nincs semmi jelentősége szerintem.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
-
Kronk
őstag
Adott egy Med600 és egy Nsa325v2
Már nem először fordul elő, hogy Nfs megosztáson keresztül nézett film közben 2-5 percenként megáll a lejátszás akár 10-20 másodpercre is. Ilyenkor a Med semmilyen gombnyomásra nem reagál, bár a lejlejátszó elméletileg veszi a jelet, villan a kék led.
Újraindítás sem segít, legújabb 3.0.7 van fent.A régebbi problémám is meg fennáll, hogy 5-10 percenként egy tized másodpercnyi megakadas van bármit is nézek.
Próbáltam már közvetlenül összekötni a medert a nassal, vagy a mederbe dugtam pendriveot, de semmi sem használt, sajnos még másik tv-n nem tudtam kipróbálni, hogy esetleg a tvvel lenne a gond, de ha mégis a mederrel, nagyon nehezen tudom majd garanciáztatni...
Ja cseréltem hdmi kábelt is egy drága audioquestre, de ez sem oldotta meg a problémámat...
Futott bele hasonlóba más is?
http://totesz.myminicity.com/
-
Kronk
őstag
Természetesen tudja
Wd 4TB RED[ Szerkesztve ]
-
mikoljan
tag
Én is NSA-310-zel használom és nem tapasztaltam ilyen jelenséget. A Med-en a fw 3.0.4.
Csak ötletelek: nem próbálod meg visszabutítani a fw-t mondjuk a hivatalos 3.0.2-re? Mindegyik filmnél van ilyen döccenés, az alacsony bitrátájúaknál is?
- - - We Enter Into The Future - - -
-
Kronk
őstag
Régebbi fw-kel is csinálta.
Minden filmnél csinálja, bár csak fhd filmek és 720p-s sorozatok vannak.T-home-os csodarouterem van, az természetesen nem tudja a gigabitet, a jövőben majd veszek két gigás swichet. De mint írtam, kötöttem már össze közvetlenül a medert a nassal, crosslink kábellel. Tehát kábel csere is volt már.
Ha a töltés-re mint torrentre gondolsz, nem megy közben, (bár seedelni seedel) és amikor 2 hete egyik nap többször megakadt, néztem a nas felületét a proci 1-3%-on ment. Minden újraindítottam, nas, router, meder, tv, és nem változott semmi.
Tegnapi jelenséghez hozzátartozik, hogy 4. akadás után áramtalanítottam a medet, utána megint előjött, majd nyomtam egy hosszabb pause-t, és utána már ment a film tovább akadás nélkül.
De amikor akadás van, az a furcsa, hogy bármit nyomok a távirányítón nincsen reakció, ez mitől lehet?
Szerintem ez független a nastól.http://totesz.myminicity.com/
-
z123456789
addikt
Nem akarom a T-Com-ra fogni, de szerintem az a szűk keresztmetszete a rendszernek.
Pláne hogy ilyen crosslink-es megoldásról még nem hallottam sose. Mert akkor ezek szerint úgy kellett volna működnie azt mondod?
Nekem is van hogy csinál ilyen megakadást, és nem reagál semmire, csak a MED-en tudom kinyomni az egészet. Szerencsére nekem még nem sűrűn csinálta. Elég bosszantó lehet. Mit is mondtál a gariztatás nehézkes lenne? -
Kronk
őstag
válasz z123456789 #3730 üzenetére
A Crosslink megoldás lényege, maga a kábel, az upt kábeleket lehet úgy kötni, hogy egy hálózathoz csatlakozzanak, vagy csak két eszközt kötsz össze vele, ezt hívják crosslinknek. Ilyenkor a színsorrend számít.
Az apró megakadások az elejétől fogva jelen vannak, vagy csak a szemem túl érzékeny rá
Nem hiszem, hogyha gariba visszavinném tudnám produkálni a hibát, ezért mondom, hogy nehéz lenne javíttatni, vagy cserélni, ha egyáltalán javítják.De ha van valaki Bp-n akivel lehetne mondjuk egy hétre cserélni, megnézném szívesen, hogy mivel van gond, így nyugodtabb lennék
-
Kronk
őstag
válasz z123456789 #3732 üzenetére
Csak telefonnal tudnám felvenni, azon meg nem olyan jó a minőség, nem biztos, hogy látszódna
-
YxVs
senior tag
Ha full HD tv-m van (Samsung UE48H6500), akkor a Meden a videóbeállításoknál a TV-rendszert 1080p/50 HZ-re vagy 1080p/60 HZ-re kell állítani?
-
tamáspapa
aktív tag
Sziasztok!
Most készülök venni egy Mede8er MED600X3D-t. A "milyen asztali médialejátszót" topicban általánosan már felokosodtam. Itt konkrét kérdésem van egy Wayteq Talk 5H telefon és e készülék összehangolhatóságával kapcsolatban.
Rendszerbe állítanám ezt a készüléket. Most a wi-fis TP LINK routeremre rá van csatlakoztatva a szgép és a Pana okostv. A telóval tudok wi-fin keresztüli tv-párosítás után a youtuberól a tv-n tartalmakat nézni. A Medet is rádugom a routerre, a HDMI-vel meg rákötöm a tv-re. Így elvileg tudok a Medevel keresni a szgépen lévő vagy a ráakasztott vinyón lévő tartalmak között (képek, hang, videók, filmek), és azokat lejátszani a tv-n. A kérdés: a telón lévő tartalmakat (képek, zene, videó) le tudom ebben az összeállításban játszani? Esetleg a teló másra is jó a Mede használatában?
Másik kérdésem: Ebben az összeállításban szükség van arra, hogy wi-fis Medét vegyek, vagy jó a nem wi-fis verzió, lévén a TP-link wi-fis?
[ Szerkesztve ]
-
Bib
őstag
válasz tamáspapa #3735 üzenetére
Szerintem ehhez nem kell med.Szgépen feltelepited a serviio nevű progit és beállitod rajta a megosztani kivánt tartalmakat és a pana okostévéden megnézed dlna-n.Persze ha komolyabb hd minőséget és blurayt akarsz akkor med meg egy külső winyó vagy nas.A wifi meg úgyse való itt semmire az nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
tamáspapa
aktív tag
mármint a wi-fis verzióra gondolsz, hogy nem kell?
Az a progi miért kell? Eddig is megtudtam nézni a szgépen lévő dolgokat: a tv távirányítójával is meg tudom keresni a szgépen lévő cuccot, meg a szgépen megkeresve és jobb gombal: "Lejátszás ezzel: P50ST50" és már is indul a lejátszás. A serviio mit tud ennél többet, ami kell?
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz tamáspapa #3735 üzenetére
-Le tudod játszani. Mondjuk én a Pana remote programját ajánlanám, mert szerintem gyorsabban lejátsza a youtube-os tartalmat, mintha elindítanád a med-et, majd rálépnél a youtube-ra, és párosít, és ráküld, és betölt...még leírni is hosszú. Alig várom hogy meglegyen a switch-em, és már kötöm is vissza a TV-t a hálóra, mert a medes youtube lejátszás nekem nem jött be. :/ (Lassú szerintem)
-Felesleges a wifis, mert a nagy bitrátájú tartalmak miatt csak a kábeles összeköttetés jöhet szóba. (Persze ha ez az igényed megvan. )
Ha meg már egyszer össze van kötve kábellel, tök felesleges a wifis. Nekem az van, megbántam. Sose használtam a wifis részét.(#3737) tamáspapa
Semmi, keverem a szezont a ....[ Szerkesztve ]
-
Monngoose
aktív tag
Lehet, hogy szentségtörésnek fog hangzani, amit mondok, de maradj nyitott!
Mivel a filmjeim 90%-a 23,976-os, a gép beüzemelésekor első dolgom volt az "1080p/23,976 Hz" és az "Automatikus képfrekvencia-váltás" bekapcsolása. Aztán jöttek ugyanazok a tünetek, mint nálad. Próbaképpen kikapcsoltam mindkét funkciót és a rend helyreállt.
Ezt korábban már leírtam valahol, kaptam is érte apait-anyait, hogy nem kadenciahelyesen nézek filmet, stb.
Én viszont pont lesz@rom, hogy hogyan lenne helyes, ha így nem szaggat. Szóval egy próbát megér.
Nálam egyébként a TV-n is van 24p lehetőség, ott be is van kapcsolva, lehet, hogy azzal akadt össze a med...Szerk.: Még egy dolog, azt írod, hogy nem töltesz le, csak fel. Nos, az is számít, ha seedelsz, az is fogja a gépet rendesen!!
[ Szerkesztve ]
Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
Kronk
őstag
válasz Monngoose #3739 üzenetére
Ezt már végigjátszottam nem segített.
Amit ki fogok még próbálni:
-FR a mederen.
-Egy másik tv-n kipróbálom, bár az csak hd readyA NAS 1-3% terheltséggel működik este felé, addigra mindent letöltött ami kell, a feltöltésen pedig van sebesség korlát (300k)
-
aldebaran
őstag
Szerintem mindenképp kapcsold ki a torrentet, ne is menjen egyáltalán és úgy próbáld meg... ha már mindent ki szeretnél próbálni.
szerk:
(#3742) YxVs válasza YxVs (#3734): 1080p/60 HZ[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
z123456789
addikt
válasz dgyuri0123 #3744 üzenetére
Én még korlátozni sem szoktam.
-
Kronk
őstag
válasz dgyuri0123 #3744 üzenetére
Ha jobban előre olvastál volna, írtam, hogy próbáltam többféle módon is, akár pendrivevval, külső usb-s meghajtoval is, sajnos a hiba ugyan úgy jelentkezett, függetlenül a torrentektől...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest