Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Synology Nas aminfilmek vannak. Ezt szeretném hálózaton keresztül elérni, de nem otthonról hanem egy teljesen más hálózatról. Ezekkel a lejátszókkal ez megoldható? PC-t nem akarok használni. Vagy csak azzal oldható meg? -
aktív tag
válasz coreska #4807 üzenetére
Szia!
A NAS-on mit kell beállítani vagy létrehozni? A lényeg, hogy barátnőméknél egy mezei LCD tv van, csak USB és HDMI port van rajta. Ha vennék egy ilyen lejátszót akkor ő tudná nézni a filmeket ugyanúgy mintha pen drive volna bedugva és onnan menne a lejátszás? Hangsúlyozom, két különböző hálózat ( lakás ) Igazából ezért vettem a NAS-t és megvenném a lejátszót is ha biztosan menne a dolog. Az a baj, hogy mindenki otthoni hálózaton használja, nézi a filmeket. Ugyan nem a topikhoz való, de ha esetleg van másik típusú lejátszó vagy bármilyen kütyü amivel megoldható és esetleg olcsóbb ( a NAS elég húzós volt ) akkor az is érdekelne. -
Met
nagyúr
A yaDIS-el akkor is meg lehet csinálni a Jukebox-ot ha hálózaton keresztül érem el a mede8er-ben lévő vinyót?
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
coreska
aktív tag
Hát ez azért nem olyan egyszerű, mint egy pendrive bedugása, mivel ez interneten keresztüli streamelés.
Ezért ha a NAS oldalon nincs megfelelő sávszélességgel rendelkező internet (feltöltési), akkor nem is érdemes belevágni. A másik oldalon pedig egy olyan letöltési sávszélességgel rendelkező internet.
A készüléket illetően pedig biztos lehet találni a med-en kívül is olyan készüléket, ami stream lejátszásra alkalmas.
A NAS-nál a File Stationban kiválasztva a filmet jobb egérgombra fel jön a fájlhivatkozások megosztása.
Ott tudod megosztani minden egyes filmnél külön - külön.
Azonban a Synology Nas-hoz van androidos app. (DS videó), így annak használatával egy androidos eszközön még egyszerűbb lenne. Tudomásom szerint van olyan androidos kütyü, ami hdmi-n keresztül csatlakoztatható a TV-hez, de ezzel kapcsolatosan nincs tapasztalatom. -
Ispy
veterán
Szerintem a NAS-os streammel kapcsolatban azért nézzél be ebbe a topikba, szoktak ott ilyesmikről beszélni, nem is mindegy milyen NAS-od van, a stream-hez azért kell az izmosabb kivitel.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Madoc
veterán
Olcsóbb megoldás?Mobil winyó amire felmásolod a filmet amit a barátnőd nézni akar,és elviszed hozzá.Amit szeretnél az szerintem elég futurisztikus.Streamelésre vettél Nas-t de nem tudod hogy kezdj neki? Akkor mi alapján vetted? Nem kötekedni akarok,tényleg érdekel. Amugy meg tartsd felhőben a filmjeidet,igy az asszony bármikor leszedheti ami kell neki.Igyis ugyis izmos net kell neki.
[ Szerkesztve ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
aktív tag
Szia!
Köszönöm a tippeket. Ez egy Synology DS115 NAS. Nekem otthon 120/10 Mb/s a netem, náluk olyan 30/5 Mb/s.
Azért a NAS-on megy a torrent is, de igazából az tévesztett meg, hogy hálózati média lejátszókról volt szó. Persze nem gondoltam, hogy ha a helyi hálózaton megy akkor távolról nem ilyen egyszerű. Persze most is egy nagy méretű pen driveon viszem a filmeket csak jó lett volna a NAS-t jobban kihasználni. Mivel nála nincs PC ezért akarom ezt a lehetőséget kikerülni. -
Met
nagyúr
Félig meddig sikerült.
A yaDIS2Mede8er-el volt olyan problémám hogy hiába állítottam be a workspace könyvtárat mindig az alapbeállításon kereste, a config file-ban kellett átírni az elérést. (64 bites win7 C:\Program Files (x86)\yaDIS\workspace)
A film könyvtár képén már a borító van de ha rámegyek egy könyvtárra akkor csak néhánynál írja ki a tartalmat.
Pedig a yaDIS-ban mindennél volt leírás.Magyar nyelvű leírás-t nem lehet beállítani?
Azt az elrendezést ami a második képen van az összefoglalóban hogy, hol lehet elérni?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
Na, úgy látszik egy mappa scannelés kellett, már csak a magyar leírás kellene.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Monngoose
aktív tag
Ha magyar nyelvet állítottál be, akkor magyarul jönnek a leírások (persze ha van ilyen az adott filmhez a TMDB-n).
Nézd még meg EZT.Szerk.: A yaDIS2Mede8er-ben az update mede8er DB maradjon üresen.
[ Szerkesztve ]
Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
Monngoose
aktív tag
Bocs, azt hittem, hogy a link saját mentésed...
A következőket javaslom:
1. Válassz ki egy filmet, aminek biztos van magyar leírása a TMDB-n. A film (mappa) címe lehet a (hivatalos) magyar cím is.
2. Ha már rákerestél egyszer a yadis-szal (és angol leírást kaptál), töröld a filmet a yadis listájából, majd nyomj egy frissítés gombot. Ekkor újra megjelenik majd a listában, felkiáltójelesen.
3. Keress rá újra, ezután már magyarnak kell lennie.
4. Mielőtt újra ráküldenéd a yaDIS2Mede8er-t, feltétlenül töröld a film mappájából az xml-t.Ja, és ha szép (és teljesen magyar) elrendezést akarsz, nézd meg, amit fentebb linkeltem.
[ Szerkesztve ]
Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Nem teljesen ide tartozik de mégis:
Szeretnék vásárolni egy LG BH7540T házimozi szettet.Előtte lenne néhány kérdésem a termékkel kapcsolatban.: -Ha én a HDMI (IN) bemenetre csatlakoztatok egy médialejátszót(MED600X) és azon lejátszok egy BD50-ben lévő filmet aminek DTS HD vagy TRU HD hangformátuma van,akkor azt a házimozin hallható lesz eredeti hangminőségben és látható lesz a TV-n??Természeten a TV a HDMI out-ra lesz csatlakoztatva.A házimozi portálon ezt a választ kaptam:
"Kapásból azt mondanám, hogy igen, de abban bizonytalan vagyok, hogy mi történik, ha a MED600X Cinavia védelmi "vízjellel" ellátott hangot kap. A BH7540T, mint Blu-ray licenccel rendelkező készülék valószínűleg letiltja az ilyen tartalmak vagy hangjuk lejátszását."
Itt a használatija az eszköznek:
http://www.lg.com/hu/termektamogatas/lg-BH7540T#Ha én 'kikölcsönzök ' egy filmet abban lehet ilyen Cinavia vízjeles hang?
Szerintetek jó választás ez a szett, fog működni?
A házimozi fórumra nem írok mert onnan egyből elüldöznek mert nincs 500ezrem komplett házimozira.
Köszi előre is a válaszokat.
Üdvobi -
Monngoose
aktív tag
Ha olyan "egyberendszert" veszel, amiben van BD lejátszó is, akkor sajna benne lesz a cinavia védelem, egy ideje kötelező. Az LG BH7540T pont ilyen.
Én a Samsung BD felvevőmmel jártam így. Eredetileg nem volt benne, de lelkesen frissítgettem a firmet és egyszer csak jött a meglepetés (addig a Samu médialejátszóját használtam, gyakorlatilag mindent vitt). Így aztán megvettem a med-et.
A kérdés az LG-vel kapcsolatban kicsit árnyaltabb:
1. Az LG beépített médialejátszója a cinavia-s filmeket biztosan némán fogja lejátszani.
2. Külső forrás esetén (pl. med) ez attól függ, hogy a hang átmegy-e a másolásvédelmi "egységen", vagy közvetlenül, azt kikerülve megy a dekóderre (gyanítom, hogy nem lesz ilyen szerencséd).Sajnos a kölcsönzőkben a hangot nem szokták manipulálni, egy az egyben megy a ripre. De ha még akarnák is, a cinavia igen makacs jószág, hiába konvertálják át a hangot bármibe, a cinavia megy vele. És egyre több az ilyen film.
Összefoglalva: esetedben nem a med a gond, hanem az LG. Fenti okok miatt messze elkerülném. Tudom, hogy a házimozi topikban hogy viszonyulnak a bögreszettekhez, de ez esetben tényleg olyan megoldást kéne találnod, ami nincs összeépítve BD lejátszóval. Attól az még lehet egy kis 5.1-es HM erősítő bögrékkel ( ), használtan nagyon olcsón lehet ilyeneket találni.
-
gboszi
senior tag
Sziasztok ilyet még nem ba....
Újdonsült tulaja vagyok egy med600-nak. Nasrol megy a film mede8er->házimozi->tv. Ezzel nincs is semmi gond, gigabit kapcsolat mindenütt megy a bd50 is reccenés nélkül.
DE
Ha a med be van kapcsolva, nincs net.
Nem kell, hogy menjen a lejátszás, vagy bármi, egyszerüen ha be van kapcsolva lemegy a net 0,01 Mb/s-ra. Ha kikapcsolom azonnal visszaugrik maxra. Ötlet? 1 napos a cucc, kicsit furcsa volt, hogy azóta cseszekszik a wifi, ezért kipróbáltam és tényleg."If you're good at something, never do it for free!"
-
aldebaran
őstag
A routered a V1-es, vagy V2-es?
eredeti firmware van rajta, vagy módosított?Mod: esetleg itt tudsz ezirányban még érdeklődni: TP-Link WR1043ND V1 és V2 router topik
Ezt írják a téma összefoglalóban: Megjelent a routerből a V2 verzió,aki teheti már csak ezt vegye meg,mivel jelentősen erősebb mint az elődje!
[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Madoc
veterán
Ott a pont.Másik ip-t kell adni a med-nek és minden jo lesz.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
zjuhasz
aktív tag
sziasztok,
MED600-ból hdmi megy a tv-be és optikai az erősítőbe. Az erőlködőn nincs hdmi.
MED beállításaim:
firm:4.0
HDMI kimenet: Automatikus
SPDIF kimenet: Továbbküldés
AAC/MP3 hangok dekódolása: Be
Térhatású hang: AC3, DTS (5.1)
A problémám az, hogy az erősítőn keresztül előbb jön a hang, mint a tv-n és a színész szája is szinte csukva van még, amikor már hallom az erősítőn. Gondoltam, hogy az ajakszinkron megoldja, de meglepetésemre még hamarabb szólal meg a hang az optikain keresztül, ha bekapcsolom. Akár automatikus, akár kézzel beállított értéknél.
Miért? Pont az lenne a szerepe, hogy késleltesse az optikain kimenő hangot, nem?
Ehelyett előrébb hozza...
A hivatalos meder fórumon azt írták, hogy ezzel a firmwarrel nekik nem csinál semmit, utánanéznek. De nekem épp az, hogy csinál, minél több millisecundomot állítok be, annál hamarabb szólal meg az optikain a hang a tv-hez képest.
Valaki kipróbálná?
köszönömAz elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
gboszi
senior tag
válasz sirály69 #4833 üzenetére
Köszi a segitséget, de sajna nem.
Annyi történt, hogy leveszi a netet kb 70-80%-al. De mintha a ping lenne iszonyu lassu.
Tehát. Med kikapcs gépen nézem a speedtest-tet. Megy a net maxon. Bekapcsolom a medet és a net megy lejebb...kb 3-4 mp és kész. Tehát mégcsak épphogy bekapcsol a med...
Ötlet? :S"If you're good at something, never do it for free!"
-
dgyuri0123
nagyúr
Lehet, hogy hülyeségeket írok, csak ötletelek, hátha.
Torrent kliens nem okozhat ilyen "hibát"? Ki van kapcsolva?
LAN-on, vagy WiFi-n használod? LAN lenne jobb talán, ebben az esetben, hátha a routerrel van gond a WiFi-nél.
Töröm a fejem, de más nem jut eszembe, bocs.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
gboszi
senior tag
válasz dgyuri0123 #4838 üzenetére
Persze megy minden (torrent) DE, ugye eddig nem volt gond másik lejátszóval Különben a leltöltés is leáll, annyira, hogy a torrent klienst sem lehet szinte elérni. SZóval lehal a net.
"If you're good at something, never do it for free!"
-
dgyuri0123
nagyúr
A torrent kliens nem stabil ezeken a szerkentyűkön. Teljesen meg tud halni tőle.
Ha neked működött is az előzővel, az nem jelent semmit sajnos.
Nálam ki van kapcsolva, de ha bárkit megkérdezel róla, szerintem (szinte) mindenki azt fogja mondani, hogy kapcsold ki, legalább próbaképpen a torrentet, hátha úgy működni fog a neted.Lehet, hogy semmi köze hozzá, de egy próbát mindenképpen megér.
"csak a zene van"
-
gboszi
senior tag
válasz dgyuri0123 #4840 üzenetére
nason van a torrent
-
gboszi
senior tag
válasz dgyuri0123 #4842 üzenetére
Probálok egy cseret. 3 napja vettem.
-
legenda
válasz zjuhasz #4845 üzenetére
akkor passz, akkor olvasni ilyen problémákról.
én is úgy használom a lejátszót, hogy hdmi megy a tv készülékbe, optikai kábelen pedig a hang az erősítőbe és nincs probléma, a lejátszón be sem kellett kapcsolni a szinkront, az erősítő lekezelte azt.gboszi; nem feltétlenül fog megoldást jelenteni a csere, ha beállítási probléma van - illetve annyiban, ha utólag lett elállítva valami, akkor addig nem lesz gond, amíg az új eszközön szintén nem kerül módosításra adott érték/opció.
ellenőrizted a router adminisztrációs felületén, hogy az eszközök mac adress alapján megfelelően eltérő ip címet kapnak?
a lejátszó beállításaiban nincs megadva helytelenül valamelyik érték?[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
gboszi
senior tag
válasz dgyuri0123 #4849 üzenetére
Köszi köszi a segitségeket. Nagyjából én is ezeket az utakat járom be. Fix ip-t adtam routerben mindennek. Meden dhcp kiosztással az kapja, tehát elvileg ez ok. Ha meden fix ipt állitok be, akkor is ugyanaz érthetően. Most csinálom ezt a hard reset dolgot. Remélem.
a 4.0 betat azért nem akarom feltenni, mert ha mégis csere, nehogy gond legyen belőle. A regkártyát sem használtam fel emiatt."If you're good at something, never do it for free!"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest