Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokosmith
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni új MED600X3D tulajként.
1. Miért írja ki a youtube, hogy Youtube on TV is not supported on this device?
2. A TV System-nél miért nem tudom kiválasztani az 1080p-t? A legnagyobb az 1080i (60Hz), és HDMI auto-n sem vált át 1080p-re.
3. Miért szaggat a kép és hang BD50 és BD25 filmek esetében? Mit kell tenni, hogy ez ne forduljon elő? Az összes ISO formátumú fájl-nál előfordul.
4. Mit kell beállítani, hogy Half-SBS 3D videók esetében a felirat ne úgy jelenjen meg, hogy a képernyő közepén kezdődik, majd a képernyő elején fejeződik be?A NAS-ról egy WD TV Live Streaming-el lejátszva zökkenőmentesen mennek ugyanezek a filmek, tehát nem gondolom, hogy mondjuk a torrentet kellene leállítanom, hogy élvezhessem megfelelően a filmeket.
Keresgéltem, visszaolvastam, de nem igazán találtam megfelelő válaszokat. Kérlek segítsetek,mert ez rendkívül bosszantó, hogy ennyi pénzért nem tudom élvezni.
Firmware: V3.0.6
TV: Samsung UE48H8000
NAS: Synology DS214 (NFS megosztás)Összekötés:
a gyári HDMI kábellel van rákötve a TV-re, optikain pedig a házimozira (házimozi csak DTS képes)
gigabites routeren keresztül kábelen csatlakozik a NAS és a MED is -
kokosmith
tag
Időközben ezt is kipróbáltam (torrent leállítás), sajnos nem oldja meg a problémát. Egyébként torrent mellett is csak 60% körül van a CPU és memória terhelés úgy, hogy közben játszom a BD50 filmet. Többi pontra esetleg valakinek ötlet? Miért nem tudok 1080p-t kiválasztani?
-
-
bbmt
senior tag
válasz kokosmith #3857 üzenetére
Nálam az NFS engedély a filmet tartalmazó mappákra van megadva,de írásra és olvasásra is,mert a meder a filminfókat illetve a feliratokat a film mellé menti,ha nem adsz neki írás jogot akkor nem lesz Jukebox-od és feliratod sem.
A komplex beállítást szerintem kérdezd meg a synology topikban.A Qnap-nak teljesen más a beállítása.[ Szerkesztve ]
A kanál a gyengék villája
-
őstag
-
VGYke
addikt
Van valakinek valami hátrányos tapasztalata a legújabb V3.0.7 - 2014. 12. 04. - Béta frissítéssel?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
n000rbi
senior tag
Sziasztok,
600-as vagy 800-as Mede8er? Őszintén szólva csak a coax kimenet miatt jött szóba a 800-as, mert akkor switch nélkül meg tudnám oldani a hangot (minden optikai bemenet foglalt az erősítőn).
A 800-as aktív hűtése viszont visszatart, az 1000-es meg nem tetszik kinézetre, pedig a coax miatt még az jöhetne szóba. Ehh, 1st world problems Szerintetek? -
stomi76
tag
Sziasztok!
Nincs valami ötletetek, hogy kb 200 filmet hogyan lehet mappásìtani? -
-
charlie1975
aktív tag
Toshiba Canvio Basics 1TB HDTB310EK3AA sziasztok ez jó szerintetek?
Közben ezt találtam szerintem jobban megéri szerintetek?[ Szerkesztve ]
Galaxy S4,Galaxy Note3,Note7,S7 EDGE
-
Bobbacsi
veterán
válasz charlie1975 #3870 üzenetére
Nekem ilyenből van 2db 1Tb-os [link] semmi gondom nincs velük.Csak alternatívaként írtam.
[ Szerkesztve ]
-
n000rbi
senior tag
válasz z123456789 #3868 üzenetére
Szóval idővel megjön a hangja? Rohadt életért nem lehet a 600-ason is egy coax...
-
Bobbacsi
veterán
válasz charlie1975 #3873 üzenetére
Biztos ez is jó lesz ilyenem nincs (2,5 ") Az asztali gépembe vannak samsung vinyók (3,5")de azzal sincsenek problémáim
-
Monngoose
aktív tag
válasz stomi76 #3866 üzenetére
Gondolom jukebox létrehozásához kell.
A dolgot az bonyolítja, hogy a mappák neveit pontosan kell megadni, különben nem fogja a scraper megtalálni az adatokat. Szóval a film-fájlnevek (pl. gotg.1080p-trinity.mkv) nem jók mappanévnek (esetünkben A galaxis őrzői lenne a mappanév).
Én annak idején a New Folder Wizard-ot használtam (innen töltheted le). Ez egy kis programocska, telepíteni sem kell.
Használata röviden:
1. Létrehozol egy .txt fájlt amiben szerepel a kívánt 200 mappanév
2. A programban
a) megadod, hogy hová mentse az új mappaneveket
b) bepipálod a Use text file for folder names-t, majd betallózod az elkészített txt-t
c) a Preview gombbal megnézheted a leendő mappalistádat, ha tetszik, akkor Create!
A fájlokat pedig utána (pl. total commanderben) átvontatod a mappákba (nem kell egyenként megnyitni a mappákat, elég, ha a fájlt ráhúzod a mappára).[ Szerkesztve ]
Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
stomi76
tag
válasz Monngoose #3875 üzenetére
Köszönöm a segítséget, korábban Ance ajánlotta Files 2 folder nevű progit, azzal simán működik, hogy a fálj neve alapján kiterjesztés nélkül létrehozza az új mappát és oda áthelyezi a forrás filet is.
Már csak az lesz a kérdés, hogy magyar nyelvű film címek alapján le tudja e szedni a filmadatokat.
-
Monngoose
aktív tag
válasz stomi76 #3866 üzenetére
Ha nem akarod a New Folder Wizard-ot használni, akkor a total commanderrel is megcsinálhatod:
1. Menj abba a könyvtárba, ahol a film-mappákat létre akarod hozni
2. F7, majd a felugró ablakba írd be a kívánt mappákat így:
A|B|C| majd enter. Ez létre fogja hozni az A, B és C könyvtárt.Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
Monngoose
aktív tag
válasz stomi76 #3876 üzenetére
A magyar cím is jó, de a hivatalos cím kell (ami a TMDB-n szerepel) semmi egyéb.
Szerencsés vagy, ha az eredeti címekkel tudod leszedni a filmeket, így jó a Files 2 folder. Ha nem így jön le a film, akkor egyenként át kell nevezned a könyvtárakat, ha a Files 2 folder-t használtad.Nálam olyan fájlnevekkel vannak a filmek, amit fentebb Írtam, ilyen könyvtárakkal ez életben nem találna a scraper semmit, szóval nekem a Files 2 folder nem lenne jó.
[ Szerkesztve ]
Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
n000rbi
senior tag
válasz z123456789 #3879 üzenetére
Régóta van meg egyébként?
-
őstag
válasz stomi76 #3881 üzenetére
Ha megvannak a leszedett borítók, akkor azokat átnevezed a mede8er által megkívánt névre és nem kell leszedned újra. Nekem is megvolt az összes acryan borítóm, a franc foglalkozott vele, hogy újra letöltsem, csak átneveztem, meg hozzátöltöttem azt az egy fájlt, ami kell a mede8ernek.
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Tegnap próbáltam ki először a jukebox-ot.
Azóta játszadozom vele..
YAMJ to Mede8er progit használom.Lenne egy pár kérdésem.
1. Hogyan lehet a borítókat (folder.jpg-t) magyar nyelvűre kicserélni? Külföldi filmeknél angolul tölti le a YAMJ.
A filmek leírását már sikerült magyar nyelvűre megcsinálnom.
Honnan lehet letölteni magyar nyelvű borítókat? És hogy lehet azt beolvastatni a YAMJ progival?2. BDMV szerkezetű filmekhez lehet jukebox-ot adni? Sajnos most nincs ilyen filmem, így nem tudom kipróbálni. Ha igen, melyik jukebox progival?
3. TV Rename progival megcsináltam a sorozatok jukebox-át is. Meg lehet valahogy csinálni, hogy a szezonok, epizódok leírása magyarul jelenjen meg? (hasonlóan a YAMJ-hoz)
Vagy ehhez más sorozatos jukebox progit kell használni?
Gondolom megoldható egy sima XML editor-ral is, csak találni kellene hozzá magyar nyelvű leírásokat a sorozatokhoz.
Ezeket meg lehet valahol egy helyen találni?üdv,
YxVs -
gógyi
aktív tag
Tudom nagyon láma kérdés, de régóta nem jövök rá a módjára. - merevlemezről mozizok, 2 darab van belőlük.
-Ha új filmet másolok a mappába miért nem akarja szkennelni , nem is írja ki a lehetőséget?
- Továbbá a kettes számú vinyómat abszolút nem akarja szkennelni, csak ilyen piros x-eket ír a mappákra, filmekre. -
YxVs
senior tag
1. "Hogyan lehet a borítókat (folder.jpg-t) magyar nyelvűre kicserélni? Külföldi filmeknél angolul tölti le a YAMJ.
A filmek leírását már sikerült magyar nyelvűre megcsinálnom.
Honnan lehet letölteni magyar nyelvű borítókat? És hogy lehet azt beolvastatni a YAMJ progival?"Ezt úgy értettem, hogy a miután a film borítójára kattintok, és utána megjelenik a film leírása, akkor a bal alsó sarokban lévő borító az angol nyelvű címet tartalmazza.
Amikor a filmeket választom, azt a borítót már sikerült kicserélnem, hogy a magyar nyelvű címet mutassa.
-
vieri2000
tag
Neten rendelném meg a Med600x3d-t melyik megbízható webáruházat ajánljátok?
-
Monngoose
aktív tag
A YAMJ-t nem ismerem, én yadis-t használok. De biztos vannak hasonlóságok, szóval lehet, hogy ez segít...
A yadis-nál van lehetőség magyar nyelv beállítására, ezután mindent (borítók, plot) magyarul tölt le (ha van ilyen az adott filmhez), valamint támogatja a BDMV-t is (próbáld ki, hátha megtetszik, van hozzá részletes leírás a lenyíló tájékoztatóban).Sorozatokhoz én is a TV Rename-et használom.
Ha a General fülön a nyelvet (Preferred language) magyarra állítod, akkor - ha van ilyen az adatbázisban - magyar leírásokat tölt le.Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
z123456789
addikt
válasz dgyuri0123 #3889 üzenetére
Én is tőlük vettem, korrektek, és általában nem fizetés után kezdik el beszerezni a terméket.
-
vieri2000
tag
Köszönöm! Meg is történt.
-
z123456789
addikt
Én is kérdeznék.
Melyik típusú WD HDD ajánlott MED800-ba?
RED
GREEN
Esetleg jó a purple is?
Vagy olvastam hogy vannak ilyen AV megjelölésű HDD-k is, amik kifejezetten médialejátszásra vannak fejlesztve. Viszont ilyet nem találok sehol. :S
Vagyis nem 4 TB-osban. -
őstag
válasz z123456789 #3892 üzenetére
Red, vagy green. Ezek 5400-as fordulatúak, tehát csendesek és a lejátszáshoz több mint elegek (150 mb/s és 110 mb/s). Itt korábban elhangzott, ha nas-ba megy, akkor a red jobban ajánlott. Külső házba a green is elég, mivel nem megy mindig. Az általad írt kifejezetten médialejátszásra tervezett HDD-k biztos a felár miatt ilyenek. A fenti kettő közül válassz.
-
Bobbacsi
veterán
Sziasztok.Én is szeretnék kérdezni.
Tegnap boldog tulajdonosa lettem egy Mede8er 600x3D-nek !
Regisztráltam névvel,jelszóval a kártyán található szériaszámmal,de nem történt még semmi
Amikor be szeretnék lépni akkor nem enged.
Visszaigazolják a regisztrációmat valamikor ?
Vagy elszurtam valamit ? -
Bobbacsi
veterán
válasz z123456789 #3895 üzenetére
Köszönöm a választ Küldenek majd valami értesítést ?
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Úgy látom, ez a megfelelő topik számomra. Mede8er MED600X3D lejátszóm van. Még csak most ismerkedem vele, minden gyári, alap beállításon van.
UTP hálózaton van egy NAS, amin DLNA-n keresztül vannak megosztva filmek. Próbáltam lejátszani több teljes értékű BluRay ISO file-t, de mindegyikre azt írta a készülék, hogy: Unsupported format. Mi lehet a gond? Talán az ISO-kat DLNA-n keresztül nem szereti a lejátszó?
A NAS-on gondolom létre kellene hoznom a készülék számára valamilyen tárhelyet az adatok tárolására. Az ezzel kapcsolatos Mede8er és NAS beállításokhoz tudtok ajánlani segítséget?
A topikösszefoglalót olvasva - úgy látom, hogy ezt a JukeBox-ot is be kell még állítanom...
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
z123456789
addikt
Jukebox pofon egyszerű a leírás alapján. Egy-két dolog van ami nem teljesen egyértelmű, azt úgy is megkérdezed majd.
A BD iso file-okhoz NFS, vagy Samba megosztás kell. Az NFS-t többen preferálják, de akad itt olyan akinek SMB-n keresztül is tökéletesen működik.
NAS-on hozz létre egy NFS megosztást, és a MED menüjében pedig a TESZTelés funkcióval add hozzá!
Sok sikert, kérdezz bátran!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest