Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monngoose
aktív tag
válasz modflow #2801 üzenetére
Ezek szerint előtte a yaDIS minden filmet megtalált, letöltötte az adatokat-képeket, és berakta a két .jpg-t (folder.jpg és about.jpg) a film(ek) mappájába? Ezt ellenőrizd először.
Ha azt szeretnéd, hogy a Yadis2mede8er a filmek mappáiba helyezze el az általa elkészített .xml-t és megtalálja ott a két jpg-t, akkor a beállításoknál a "Target folder" "Yadis defined" legyen és a a "Use Dune profile in yaDIS" legyen bepipálva! Tudom, hogy ez utóbbi kicsit fura, de csak így működik rendesen. Természetesen a yaDIS-ban a "Mede8er" profilt használd (ebből a szempontból a lenyitható topik-tájékoztató "A use dune profilet ne pipáljuk be, csak ha azt használtuk a yaDIS-ban is!" mondata kicsit megtévesztő).
Csak akkor indítsd el a Yadis2mede8er-t, ha biztosan nincs a yaDIS\workspace\data\ mappában olyan film, amit a yaDIS nem dolgozott fel (pl. nem találta, stb.). Utóbbi esetben ugyanis a Yadis2mede8er nem csinál semmit (a logfájlban pedig false-hegyeket találsz).
Miután Yadis2mede8er végzett, ellenőrizd, hogy valamennyi filmedet feldolgozta-e, azaz valamennyi filmed megkapta-e a szükséges (a mappanévvel megegyező nevű) .xml fájlt (a film könyvtárában).[ Szerkesztve ]
Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
libus
őstag
Próbálok Jukebox-ot megcsinálni ez alapján, de a 6. pontnál nem jutok tovább.
Ha ráálok egy film mappájára és a MP menüjében kiválasztom "Aggregált Jukeboxhoz adni" opciót, azt írja ki, hogy 0 film hozzáadva.
A "Mappa szkennellésekor sem talál semmit.
Mit csinálok rosszul?Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
tothn
tag
Sziasztok! NAgyon láma kérdésem van: Panasonic 46GT30as 3d plazmám van. A 3D-s hatás jobb lesz ha mede8er 600as lejátszóval játszok le 3d-s filmet, mint a tv belső lejátszójával?
Másik kérdés hol és melyik mede8er lejátszót érdemes most megvenni?
-
spider80
őstag
Szerintem maga a 3d hatás nem lesz jobb (tehát hogy mennyire jön ki a kép síkjából pl a tartalom), viszont med8er-el lejátszhatsz rendes 3d bd isokat,ami annyiban jobb,hogy nem felezett felbontású,így sokkal élesebb a kép. Mióta megvan a lejátszó,én is csak iso-kat nézek vele,mert sokat számít a felbontás.
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
adakiller
senior tag
Sziasztok,
Valahogy megoldható az, hogy a med600-on 306-os firm-el másolást kezdeményezzek az openwrt-s routerről a med600-ra kötött usb-s winyóra?
Köszi
-
Danika256
aktív tag
válasz spider80 #2806 üzenetére
Azt azért hozzá kell tenni, hogy nem csak az ISO gyári BD lemezekkel lehet 100%os a felbontás, ez csak az mkv vagy egyéb formátum előállítójától függ, hogy hogyan állítja be a szoftvert amivel konvertál. Lehet teljes felbontásban is. Nekem az a véleményem, hogy ettől függetlenül, sokkal több múlik a konvertálás minőségén, mint a felbontáson. A felbontást nem biztos, hogy észreveszed, de ha szemcsés a kép, akkor azt biztos és az már a 3D-t is komolyan rontja!
-
spider80
őstag
válasz Danika256 #2808 üzenetére
Ez bd iso-ra igaz,de 3d BD-re is? Nem nagyon találtam full hd felbontású 3d mkv-kat.
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
Monngoose
aktív tag
libus
Nem igazán tudom, hogy mi az agregált jukebox lényege, de nekem a sima is tökéletesen működik, pedig 2 külső vincsiről dolgozik. Egyszerűen csak beraktam a gyűjtőmappákat (HD filmek, Filmek, Sorozatok, stb.) a kedvencekbe és ott mehet rájuk a scan (persze én a srapelést yadissal végeztettem, de a játékos saját sraperével is ugyanúgy működik). Ja, és a menüben a jukebox funkciót engedélyezni kell.tothn
"melyik mede8er lejátszót érdemes most megvenni?"
Erről itt írtam részletesen.adakiller
A fájl másolás lehetősége az "Edit" gombbal érhető el. Fontos, hogy a szerkesztés funkciók csak közvetlenül a "device"-on működnek (a "Kedvencek"-nél nem). Ha jól emlékszem...[ Szerkesztve ]
Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
Danika256
aktív tag
válasz Monngoose #2656 üzenetére
Igen itt tényleg jól összeírtad a különbséget. De azért mondjuk az érdekelne, hogy van e értelme kiadni a + pénzt a koax kimenet miatt, mivel ez az egyetlen nagy különbség. Nem tudom, hogy lehet e hallható különbség köztük.. De ez megint ingoványos talaj, állandó vita van erről is..
-
Danika256
aktív tag
válasz robi222 #2814 üzenetére
Persze, de akkor a HD hang is továbbításra került, már ha az volt a forrás? A HD hang persze jobban szól még egy emberi áron megvehető hangrendszeren is, de viszont ahhoz olyan erősítő is kellene a HDMI miatt, ami nem igazán emberi árú még Az a kis különbség nem éri meg..nekem legalábbis..
-
libus
őstag
válasz Monngoose #2810 üzenetére
A Jukebox engedélyezve van.
Létrehoztam én is egy "filmek" mappát a kedvencekbe, és ott nyomok egy menüt, akkor nekem csak az Aggregált Jukebox adni van. Sima Jukeboxhoz adni opció nincs.
És hiába nyomok a scan-re, nem talál semmit.
Ezt a yadist hogy lehet feltelepíteni a játékosra?Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
libus
őstag
válasz adakiller #2822 üzenetére
Köszi!
Próbáltam a leírás alapján, de valami még nem oké.
Az volt egyszer a baj, hogy a filmek mappáinak neve nem csak a film címét tartalmazta, meg a megjelenés évét, hanem ahogy letöltöttem.. Ez korrigáltam, és utána már a yaDis már talált borítót meg leírást, de itt az egyik baj, hogy Angol filmleírást talál hozzá. Ezen nem lehet valahogy változtatni?
A másik bajom, hogy a Saját médiában ha megkeresem a filmeket tartalmazó mappámat, ott ott vannak a borító képek, de ha belemegyek akkor csak a fájlokat (film avi, + Sample) mutatja.
Nem a leírást kellene mutatnia?
A Kedvencekbe pedig hiába hozok létre egy HD Filmek mappát és nyomok a mappa scannelésére nem talál semmit. Azaz nem találja a yaDis meg a yaDIS2Mede8er által létrehozott fájlokat.
Help!Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
Monngoose
aktív tag
- A film mappájának neve a film pontos címe legyen (évszám nem kell), lehet magyar is.
- A yaDIS csak akkor tölt le magyar nyelvű plotot, ha a beállításokban a magyar nyelv szerepel.
- A jukebox csak a kedvencekben működik, a saját médiában nem (a filmek gyűjtőmappáját hozzáadod a Kedvencekhez és ott szkenneled).
- A szkennelés a Kedvencekben is csak akkor lesz eredményes, ha minden film mappájában ott vannak a yaDIS ill. a yaDIS2Mede8er által létrehozott fájlok (abaut.jpg, folder.jpg és a mappa nevével egyező nevű .xml).Végül, azt, hogy az egy mappában lévő több videófájlt (a filmé + sample) hogy kezeli a szkenner, azt nem tudom (én soha nem rakok bele sample-t), de az is bőven előfordulhat, hogy ha sikerül is így létrehoznod a jukebox-ot, a film helyett a samle-t fogja indítani a ketyere.
Még egy javaslat: ha itt a topikban a keresőbe beírod, hogy yaDIS, rengetek hasznos okosságot találsz...
[ Szerkesztve ]
-
libus
őstag
válasz Monngoose #2824 üzenetére
A yaDIS-ba magyar nyelv van beállítva, ezért is nem értem miért nem azt tölti le.
A szkennelés a Kedvencekben akkor azért nem sikerült, mert csak 2-3 filmet neveztem át + csináltam meg yaDIS-al meg a másik progival.
De majd holnap nekiállok és a többit is átnezem, meg.... meg persze kiveszem a Sample-kat is.Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
adakiller
senior tag
szerintetek az miért lehet, hogy tplink 4300 dlna megosztását upnp alatt mindig látja, és ha samba alatt nézem meg akkor meg hol igen, hol nem. tuti nem a routerrel lehet valami, mert a tv-n is mindig jó. 306-os firm.
-
Friczi
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem 1 med600-ast és az érdekelne, hogy a feliratok megjelenítésénél be lehet-e állítani a betűkhöz fekete kontúrt hogy elkülönüljön a világos háttértől mert eddig azt olvastam, hogy nincsen sötét háttér lehetőség a feliratok mögött.
Ti ezt hogy oldjátok meg?Üdv: Friczi
-
rappit4
őstag
Ha jól értelmezem, akkor a media libary-ben látod a borítókat, ha ez így van akkor azt a mappát amiben a filmek vannak be kell rakni a kedvencek közé, nem pedig létrehozni egyet. Tehát a lejátszóban kikeresed a mappát amikben a filmek vannak, rámész a menü gombra és utána a "hozzáadás a kedvencekhez"-re, ezután bemész a kedvenekhez és scanneled.
-
libus
őstag
válasz rappit4 #2832 üzenetére
Igen, jól értetted.
Ma megcsináltam.... Átneveztem az összes filmem mappáját, hogy csak a film címét tartalmazza a film mappája, meg a Sample-kat is töröltem. Aztán hozzá adtam a filmeket tartalmazó mappát a Kedvencekhez, és a Kedvencekbe lépve ráállok a mappára, s ott Menü/Mappa szkennelése, és azt írja, hogy "Nem találtam filminfókat". Miért?
De ha az Enter-rel belépek a mappába, ott mutatja a borítókat, s akár melyik filmre ráállok, és nyomok egy Enter-t, akkor a film mappán belüli fájlt/fájlokat mutatja. Itt ilyenkor nem a filmet kellene indítania??
Vagy ez ilyen? Ilyen a Jukebox?
Meg ha a film borítóján nyomok egy infó gombot, akkor a film adatait leírását mutatja.
A jukebox nem tudja szétvállogatni, hogy mondjuk HD film, Film (avi), Zene....??
Vagy ezt nekem kell osztályoznom e mappákba, s így e szerint rakni a Kedvencekbe?[ Szerkesztve ]
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
rappit4
őstag
A yadis2med-ben a target foldernél a yadis defined be van pipálva mindkettőtöknek?
-
libus
őstag
válasz rappit4 #2841 üzenetére
Nekem be van pipálva.
Viszont itt:"C:\Program Files (x86)\yaDIS\workspace\data"-nál "data.xml" fájlok vannak.
A Filmek mappájában pedig "View.xml" van 1-2 film mappájában.
Különben milyen nevű xml fájlt csinál az yadis2med?[ Szerkesztve ]
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
206 cc
senior tag
Sziasztok!
Nem vagyok most a Med600 közelében csak a feliratos postról jut eszembe...amennyiben keresek feliratot a meddel és letöltöm még most is csak azt ajánlja fel utána ami megegyezik a film címével karakterre pontosan??... vagy bármit enged letölteni ugyan ,de nem indítja el a filmmel hiába töltöm le?Remélem érhető mit szeretnék kérdezni...206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....
-
206 cc
senior tag
válasz rappit4 #2847 üzenetére
Köszönet!
Igaz ezer éve nem töltöttem le vele feliratot....de mintha lett volna ilyesmi kitétel....de akkor ha a Med tölti le utána az fel is ajánlja a felíratok között...
Ez csak a rákötött usb hdd-n levő filmek esetén működik vagy pl.ha pc-ről van megosztva egy hdd akkor is működik?vagy ez esetben nem tudja hová letölteni?..vagy simán letölti a megosztott hdd-n levő film mappájába?...
Lehet hülyeséget kérdezek...206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....
-
spider80
őstag
válasz rappit4 #2849 üzenetére
Igen megoldja hálózaton is. az adott film mappájába tölti le.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest