Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz Fryskitt #3449 üzenetére

    Wow, és tényleg.
    Igazából kissé rossz topickban vagyunk a témával, szóval offban:
    Ha makrózni akarsz, akkor érdemes kezdésnek is a kitobi helyett mással venni a gépet, erre végül a SIgma 17-70-et találtuk ki, ez az alapfelállás, de javíts ki, ha tévedek. Ekkor viszont az A-500 ára is mellékes, meg a K-x dupla, meg simaobis kité is, a cél az, hogy csupasz gépvázak árát nézzük és ahhoz tegyük a 17-70-et. Mondjuk, ha egy K-x duplakithez most nincs pénzed, akkor valószínűleg a Sigma 17-70-es verzióhoz sincs. Ez esetben... hát fene tudja. Így igen nehéz bármit is ajánlani, ami makróra okés lenne. Talán egy sima kit + az ajánlott makróelőtét lencse, de azt inkább kistelékre szokták rakni, nem alap kitobikra.

    A gépekről: annyi bizonyos, hogy a K-x egy remek gép. A Sony A500-ban, meg a Pentax K-x-ben ugyanaz a szenzor van, a Sonynak viszont előnye a kihajtható LCD - úgy emlékszem ez neked tetszett és szeretnéd használni. Ezen túl kis különbségek vannak a két modell között - a Pentaxnak 11 pontos AF-je van, a Sonynak 9 pontos, a Pentax keresője egy kicsit nagyobb, de nem jelentős a különbség, szintén kicsit jobb a legalacsonyabb zárideje, viszont a Sony fogása pl jobb, legalábbis az én szubjektív véleményem szerint, na meg képes az akkutöltés százalékos kijelzésére.

    Szerk:
    Az 1000D belülről talán nem rossz, de engem a hideg rázogat a fogásától. Kiskorom búcsúinak fröccsöntött műanyag gagyijait juttatja eszembe. Mindenesetre a többi gép (450D, A500, K-x) érzékelője valamivel jobb az 1000D-jénél, valamint a keresőjük is nagyobb, mert ilyen téren (is) elég visszamaradott az 1000D.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák