Új hozzászólás Aktív témák

  • cappa72

    nagyúr

    Szóval az történt, hogy kerestünk autót, másfél hónap alatt végül megtaláltuk, és most eddig öröm van.
    De erről persze többen tudtok már.

    Ma mentünk végül egy "hosszabb" kört (miután kiderült - köszi molnatpeter -, hogy 5 év vagy 120k km a vezérléscsere) a Giulietta-val. Szumma nem volt több, 40km-nél.

    Elvittük a nagyszülőket is (mármint a gyerekeink nagyszüleit). Nagyon tetszett nekik. Após, aki miután kiszállt a kiszemelt ufó Civic-ből, közölte, hogy ekkorát rég csalódott...
    De erre azt mondta, hogy Cappa, ez tényleg jó!

    Még nem nyugodott le az agyam, pörög, mit a motolla, még biztos kell egy hét, mire elfogadom, hogy van egy olasz autónk, ráadásul turbóbenzin, az áhított szívóbenzin helyett.

    Amúgy nem is értem, hogy Tatabányán ezek az Alfák miért csak 3M felett elérhetők, még 13 éves korukban is. Ez meg csak 10 éves volt, és 2.5M-ért hoztuk el.
    Csak azt remélem, hogy a viszonylag kedvező ár (ha szabad ilyet leírni) nem tartalmaz kellemetlen meglepetéseket.

    Anyóka, akié lett, ma vezette először. Rá kellett beszélni, hogy vezesse. Igaz, csak 15km-t vezette, de mosolyogva szállt ki. Ez mindenképp jó érzés volt számomra.

    Amire a "milyen autót vegyek" topikban felhívtátok a figyelmemet, nevezetesen a váltó, hát az nagyon jó. Tehát nem 1-2-3-ban kidobós, hanem pontosan, könnyen kapcsolható. Nem tudom, hogy ez azt jelenti-e, hogy az újabb váltó került bele, csak azt, hogy jelenleg vezetés közben mit tapasztalok.

    El kell árulnom, hogy az ufó Civic volt a cél az 1.8-as motorral, de valahogy a megnézett példányok ebben az ársávban valahogy nem olyanok voltak, amit szívesen elvittem volna.
    Ez a Julcsika meg valahogy megfogott. Mindenkit a családban. A nagyobbik fiam egyenesen ilyet akart. A lányom azt mondta, hogy "Anya.. ez nagyon menő, nagyon jól néz ki! Ez neked való lenne!"
    Ami anyókának nagyon tetszik benne, az az egyszerűsége. A kezelőszervek egyszerűsége. Nem-nagyon-multikormány, hisz nincs tempomat, csak hangerő fel-le, illetve szám léptetés előre hátra.
    (Azt tudni kell, hogy az S-Max kezelőszervei az csak a legkisebb fiamnak, meg nekem megy. A többiek elvesznek a használatában)
    Viszont van jól működő, nem büdös klíma, jó fűtés, mp3-képes CD lejátszó (egy írott CD-re kb 70-75 szám fér fel - mp3-ban, persze 320k, v0), elől-hátul szépen törlő ablaktörlő, kemény, de jól tartó ülés.
    Mondtam neki, hogy kicsit lépj oda kedvesem...na, 3000-nél váltani akart. :D Ahogy néztem a karakterisztikát, olyan 3-5k között van a kellemes elindulási tartomány.

    Második autó, szóval vélhetően nem lesz 10k felett az éves futásteljesítménye.

    Van rajta valami D-N-A módváltó. Vezérléscsere után kipróbálom majd a D-t (elvileg Dynamic, vélhetően a Dumb /"hülyegyerek"/"boyracer" módot jelenti) is.

    Továbbra is szeretem a fórumot, mert nagyon hasznos infók, tanácsok jönnek, amivel mindig egy kicsit előrébb lép az ember.

    Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

Új hozzászólás Aktív témák