Új hozzászólás Aktív témák

  • Szada85

    aktív tag

    válasz 6030D #222575 üzenetére

    Én sem címeztem senkinek direktbe a kommentet, viszont a piacot a kereslet/kínálat kellene, hogy mozgassa, viszont ma meg már ott tart (szerintem), hogy egyszerüen a FOMO pörgeti az egészet, nem pedig a kereslet/kínálat egészséges aránya, és az semmilyen piacon nem szokott jól végzödni, amikor már a FOMO tombol.
    Amire ráerösítenek a piac azon szereplöi, akiknek ebböl a legtöbb hasznuk származik. Lásd a DH legutóbbi "2keresövel már 70 milliós lakásra is lehet menni hitellel" címü cikke is...kemény.

    Világos, hogy nönek a bérek, ezt pedig mindenki azonnal beépíti a saját piacába, legyen az ingatlan, jármü, müszaki cikk, csak ez meg így elöbb utóbb csúnya spirálba fogja magát hajszolni, nyilván a mostani választási pénzt is ugyanígy fogja az összes piac automatikusan felskálázni a termékeibe, hiszen sokaknak lesz garantáltan ennyivel több a büdzsé.

    Nem is feltétlen a lakáspiacra gondoltam, ott a szükség másképp dolgozhat, de akár autónál, akár müszaki cikknél, egyébnél ott a választás lehetösége, nem kell höbörögni, hogy drágább az iPhone, a laptop, az autó, hanem be kell dobni a fakkot, és a pénzével "szavazni" az embernek.
    Ehelyett ma a piac diktál árakat, az emberek pedig ajvékolva ugyan, de szaladnak utána, mert hát "a Józsinak is új van, akkor én sem maradhatok le." Erre gondoltam inkább.

    Off vége, megyek autót szárítani. :)

Új hozzászólás Aktív témák