Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoo123
senior tag
Sziasztok!
Még új nekem ez a bányászás.
Az miért van hogy bányászás közben (NiceHash) GTX 1060 as vidkarik memória órajele 1900 MHz a gyári 2000 MHz helyett
Bárki Nvidia kártyával tapasztalt hasonlót?
Manuálisan állítsam be magasabbra a mem órajelet, az segít?Másik kérdés:
Az MSI Gaming kártya powerlimit 80 %-ra van állítva, de MSI afterburner 53 %-os GPU powert mutat.
A Gigabíte kártya 80%-os GPU poweren megy ha 80%-ra állítom.
Ez az eltérés a két kártya között mitől lehet?2 db 1060-as 38 Mh/s-ot hoz 41 helyett, ez a kisebb memóriaórajel miatt lehet?
Üdv: Zoli
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
Robcsa
tag
-
Sondi1986
addikt
válasz Zotya984 #24354 üzenetére
Vissza vannak feszelve, az egyik 72W a másik 83W eszik HWiNFO64 progi szerint.
Robcsa De az átírással a mai napig lehet használni 2GB kártyával?
Mondjuk ha változik a DAG fáj mérete, a jövőben átírással 3GB kártyát még lehet használni?
Ebbel az ETC-is bele tartozik?[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
Mar a portfolio.hu is azt vizionalja, hogy vege a bitcoin bulinak, idoszeru lesz betarolni.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Dexar007
veterán
De szép gyérékék! Minden pirosban. Vegyétek a kártyákat tizesével 120 ezres darabáron!
Give me your cum,bull!
-
KRoy19
őstag
Van valakinek tapasztalata RX 550 4gb-val?
A nicehash kalkulátor azt mondja, hogy annyit hoz mint egy rx 460 4gb. -
Sondi1986
addikt
Lehetséges az hogy nvidia kártyák mellé betenni AMD-t? [link]
Ilyenkor mind a kettő drivernek fent kell lennie? -
Robcsa
tag
válasz Sondi1986 #24357 üzenetére
Szia!
Nekem a leírásból az jön le, hogy már nem lehet (Meg a külföldi forumokon is arról hallani, hogy nem működnek). A setx-es parancsok a batch file-ban arra adtak megoldást, amikor a DAG mérete elérte a 1,4 GB-ot (Meg persze ugyan, így adnak megoldást majd, amikor eléri a 2,4 GB körüli értéket a 3 GB-os kártyáknak, 3,4-et a 4 GB-os kártyáknak stb. stb., ezért érdems berakni ezeket a paransok a batch elejére). A memória allokáció a videókártyáknak feladatonként meg alapból valami 60% körüli értékre van belőve. Így amikor elérte ezt a mértetet a 2 GB-os kártyák lehaltak. Ennek következtében azon ment a töprengés, hogy miért nem mennek ? Hiszen még nem lépte túl a fizikai memória méretét a DAG mérete. Erre jött ez a megoldás, hogy állítsák a környezeti változókat, amik segítségvével 100%-osra lehetett növelni a memória allokációt a 60% körüliről, így nyertek további "bányász időt". Persze hallotam olyan megoldásról, hogy csinálnak egy buffert a rendszer/virtuális memóriában és akkor épp ahhoz a darabjához fér hozzá a videókártya a DAG file-nak amelyikhez éppen szüksége van, de ez akkora teljesítmény vesztést okoz, hogy nem igazán éri meg. A DAG mérete elviekben 0,73X-os szorzóval nő évente. 1 GB-ról indult. Sajnos szép lassan így fognak használhatatlanok lenni a videókártyák ETH bányásztra (Persze ha ki nem találnak időközben valami mást).
ETC-t nem ismere, így arról nem tudok nyilatkozni.
Üdv.: Robi.
[ Szerkesztve ]
Robcsa
-
Vigilante
őstag
[ Szerkesztve ]
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Vigilante
őstag
válasz subaruwrc #24374 üzenetére
33-34 Mh/s az aláírásomba szereplő sebességgel. De látszik rajta, hogy közel se pörög 100%-on, még ha az Afterburner azt is mutatja.
Szóval egy ideig nem lesz bányászkártya. De aztán ki tudja mennyire borul el a bányászok agya. Az pl látszik, hogy most ez is kezd hiánycikk lenni kis hazánkba. Hardverkernél már másnap 272-re ugrott az ára, miután megvettem 239-ért. Nekem igaz csak 188 nettóba fájt, így már mélyen hardveraprós árak alatt vehettem meg.
UI: Egész pontosan 33.6 MH/s az ethermine szerint.
[ Szerkesztve ]
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
KRoy19
őstag
Srácok, van itt valaki akinek van fölös Risere és hajlandó lenne megválni tőle? Mert úgy néz ki, hogy lesz pár kártyám, de most meg sehol nem találok risert. Kínából meg rohadt sokára érne ide.
Please help. (8 db kéne, de minimum 6)
[ Szerkesztve ]
-
cuko
aktív tag
válasz bobalazs #24345 üzenetére
Ez a kalkuláció eléggé megoldottnak tűnik már.
Amit még bele kell számolj, az az, hogy a rendes asztali géped fogod be használat helyett, szóval kiesik-e napi x óra vagy ez direkt bányász lesz, illetve kell-e bármi egyebet költs rá még (hogy hozzáadd a befektetett összeghez a kártya ára mellé).
Plusz az extra amortizáció az egész gépre (de ez főleg 1 kártyás és még garanciális rendszernél nem számottevő szerintem).Szóval szerintem megéri befogni bányászni - a másik, spekulációs oldal pedig egy nagy kérdőjel, hogyan fog változni az ETH árfolyam, mennyi ideig lesz profitábilis a gpu bányászat, stb.
-
Vigilante
őstag
válasz Robcsa #24380 üzenetére
Gondolom akkor szépen el is lepik a piacot a 3 GB-os GTX 1060-ok.
-
bobalazs
nagyúr
Regeltem ma coinbasere. Photo ID-t elfogadta, de payment methodnak már nem tudom megadni otp-s debit cardomat. Dafuck?
-
Reggie0
félisten
válasz janessz #24386 üzenetére
En megtalaltam: https://status.coinbase.com/
"Jun 8, 2017
European Credit/Debit Cards buys failing
Resolved - We've deployed a fix which should resolve the issues European customers were experiencing with credit card and debit card buys.
Jun 8, 15:16 PDT
Investigating - Our team is investigating reports of European customers being unable to complete purchases using Credit Cards or Debit Cards. " -
janessz
csendes tag
Nehéz a bányász élete..
-
Gh0sT
addikt
Segítségre lenne szükségem.
Adott egy GTX 1060-as VGA, és egy riser. Mind a VGA, mind a riser külön külön igényel tapellatast? VGA-ba 6 pin, riserbe sata/molex?
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
deadwing
addikt
Na megvan a teszt eredménye.
Aki esetleg nem up to date, leírom az előzményt.
3-3 db 1070 volt bevonva, egyik pakk a zec.suprnova.cc-re bányászott, a másik nicehashre. Fontos, hogy mindkettő only ZEC-en ment.Egyenlegek:
suprnova pool, mai eladás: 0.0266 BTC
nicehash: 0.01987344 BTCNade ez nem ilyen egyszerű! Jól adtam el ugyanis a ZEC-et pont felfutásnál, jóval később mint ahogy a nice utalt. Nem tudtam ugyanis naponta eladni a poolos ZEC-et, egyrészt kevés volt a napi hozam, másrészt időm sem volt rá. Ha folyamatosan adok el, akkor a poolos egyenleg 0,02 lett volna kb. De tényleg csak becsülni lehet. Ha ezt nézem, és így számolok akkor a nicehash nem is maradt volna le csak egy nagyon kicsit, és mellette szóljon, hogy most meg azonnal reagált a durva ZEC növekedésre, és átugrott arra ETH-ról, ezt nem tudtam volna követni max akkor ha itt ülök a gép előtt nonstop. Ez ilyen
Szóval hiába hoz kevesebbet a nice, én mellette voksolok!
Nektek erről mi a véleményetek?60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Vektast
aktív tag
5 nap alatt bányásztam 7700 forintot, mire a kártyámra került 6100 lett belőle bazzzzzzzzzz. Sose lesz a btcből rendes fizetőeszköz ha 800 forint egy utalás ha nem akarsz 1 napot várni.
A nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el.
-
Gh0sT
addikt
Aki krakent használ: van arra mód hogy az egyes walletekben lévő összegeket direktbe EUR-ra váltsam hazautalas nélkül? Az árfolyam kockázatot szeretném ezzel minimalizálni. Magyarul megerkezik a walletbe a ZEC, és ha teszem azt 300 az árfolyam, akkor váltom EUR-ra, aztán majd egyszer hazautalom az egészet.
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
X Factor
addikt
Sziasztok, nem rég kezdtem, főleg az újabb vga hiány miatt került szem ellé az egész kripto bányászás.
Jelenleg úgy használom h. több kliensen fut nicehash, aminek egy copay-es wallett van megadva, ami API-n keresztül meghÍvja a coinbase accountomat, ahol lehet váltogatni, illetve ha majd jóváhagyják a számlaszámot, akkor sepa utalással innen jutatnám el magamhoz a pénzt.
Ellenben a nicehash-en megtörtént az első hét utáni kiutalás, és a copay-es tárcában megváltozott a receive address. Azt tudom, h. ez így mukodik és minden negyes tranzakcio utan uj cim generalodik, de ha esetleg a kliensekben még mindig a régi van beallitva, akkor mehet a kovetkezo kiutalasig igyis ugye?
Ahogy utánanéztem elvileg nem gond, mert a walletben meg is találtama régi cimet, csak ott épp unused-ként jelzik.
Köv kiutalsánál majd leallitok mindent és cimet cserelek, csak most elmaradt és emiatt nem buknek egy napnyi csákányozást.
Make things work
-
Vektast
aktív tag
válasz X Factor #24397 üzenetére
Nincs semmi gond ha régebbi coinbase-es wallet addresst használsz. Nálam is volt ilyen para de aztán rájöttem, hogy tökmindegy melyiket használom akkor is a coinbasre érkezik a btc.
A nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el.
-
X Factor
addikt
válasz Vektast #24398 üzenetére
Oh, így viszont lehet h. a copay-t mint wallet-et kifogom hagyni. Mert bár bele integrálódik a coinbase, onnan is letudok kérni egy address és megadni és akkor egy lépcsővel kevesebb.
No, de ezt a hetet hagyom normálisan lefutni és majd utána.
bobalazs
Coinbase-n pont most nyitottam egy ticketet-et, mert 4-5 napja nem tudok kártyát hozzáadni, hátha ratudnak nézni, sepa-t tegnap utaltam, az most tényleg eltarthat egy darabig.
[ Szerkesztve ]
Make things work
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ukrajnai háború
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest