Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sondi1986
addikt
válasz strategos #24249 üzenetére
Eszméletlen drágák lettek a 1060-ok. Ami meg van aprón, meg a Pestiek járnak jól mert postázni senki nem fog, egyszóval a vidéki keményen megszívták.
1050Ti meg annyit bányászik ETH-n mint a nála jóval olcsóbb RX560-as.janessz
Csak is a 1060 6GB jöhet szóba mert a 3GB nemsokára kiesik a pikszisből.[ Szerkesztve ]
-
travix
aktív tag
Azért aki elkezdte fél éve bányászni az most fetreng a pénzben
-
Dexar007
veterán
válasz travix #24256 üzenetére
Nem igazan,mert a banyasz tobbnyire azonnal valtja is at kp-ra.
Mennyire realis az,hogy befektetsz par milliot,es honapokon keresztul egy forintot sem veszel ki?Ja,es mivel most elertuk a szep kerek 400-at,most mehetunk vissza az ugyancsak szep kerek 40-re. Go!
[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
KRoy19
őstag
-
őstag
Valaki megírhatná, pontosan hogy megy a coin forintosítása. Mit hova kell utalni, milyen százalékot nyúlnak ezek a cégek, illetve mennyi idő amíg a forint számládon landol a pénz.
-
stfx
aktív tag
Nanopool-on bányásztam ETH-t, és reggel még 0.0477 eth-m volt most meg kevesebb mint a fele 0.02304468 ETH. Tudna valaki okosat mondani hogy miért van ez?
-
Vigilante
őstag
válasz KRoy19 #24250 üzenetére
Azt mondod, hogy most akkor ne a Zcash-t számolja a VGA-m otthon!?
Pedig most ez is ment ma fel.
Ma a Bitcoin megint majdnem meglépte a 3k-t! (2997 usd). Valszeg ez ránthattam magával a Zcash-t, és főleg az ether-t.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Robcsa
tag
válasz ff-thomas #24247 üzenetére
Szia!
Nem sokkal, inkább játékra jó a plusz teljesítmény.
[link]
A fenti linken lévő blog-on pont ezt a kártyát tesztelték bányászásra, hogy mit tud. Sajnos arra jutottak, hogy nem sokkal jobb mint az alap. Amugy arra figyeljetek, hogy 3Gb-os 1060-at már nem éri meg venni. Kb. az év végéig lesznek jók.Üdv.: Robi.
Robcsa
-
Robcsa
tag
válasz Vigilante #24274 üzenetére
Nem hiszem, hogy eth-t ez rángatta magával. ETH jobban erősödik mint a BTC. Szerintem pár hónap és már nagyobb lesz a kapitalizációja mint a BTC-nek. Illetve nézd meg a grafikonokat. ETH pont ellentétesen mozog most a BTC-vel szemben. BTC bezuhant ETH meg most skyrocket-ban van.
Robcsa
-
Reggie0
félisten
Elvileg meg kene, de attol fugg milyen wallet. Ha valami online, akkor kb. barmi lehet. Ha letoltotted a hivatalos walletet, akkor elsonek nezd meg, hogy nem irtad-e el a cimet. Ha nem, akkor online nezd meg egy block explorerben, hogy latszik-e a tranzakcio(Ezt online wallet eseten is megteheted, de a varakozason es ticket nyitasan tul nem tudsz tenni semmit). Ha latszik, de a nalad levo walletben nem, akkor nem art ellenorizni, hogy tud-e csatlakozni a halozathoz, vagy esetleg rossz blockchainen ragadt valamiert. Elobbi ertelemszeruen orvosolhato, utobbihoz erdemes lehet kilepni a progibol es az utolso egy vagy ketto blk fajlt torolni, majd ismet elinditani. Ha ez nem segit esetleg manualisan felvenni egy-ket node-ot(ezek ipjet a coin forumaban megtalalod).
(#24277) Casoli: Elmesz a coin honlapjara, ott letoltod a whitepapert amiben leirjak az algoritmust. Az abban talalhato memoriaigenyeket kiszamolod a diffek es egyeb idetartozo parameterek szerint es megvan, hogy meddig lesz jo.
[ Szerkesztve ]
-
Robcsa
tag
válasz Casoli #24277 üzenetére
Szia!
Miért találnánk ki ilyet ? Egyébként ETH bányászat szempontjából nem lesz jó (ff-thomas ETH-val kapcsolatban kérdezte), mást Zcash-re még használható.
ETH-ra a magyarázat pedig az (Nagyon lesarkítva), hogy van egy DAG file , aminek a mérete megfogja haladni a videókártya memória méretét és emiatt nem fogod tudni használni.Bővebben:
[link]Dag ETH:
[link]Üdv.: Robi.
[ Szerkesztve ]
Robcsa
-
ff-thomas
aktív tag
LOL ipon.hu-tól jön a raktárfigyelő értesítő 16:00-kor, hogy érkezett Asrock H81 Pro BTC R2.0 lap, 16:06 -kor néztem a linket, már elfogyott
[ Szerkesztve ]
find a way or make one..
-
Vigilante
őstag
válasz Robcsa #24279 üzenetére
Egyébként ez gyönyörűen lecserélteti az emberekkel szép lassan a VGA-ikat egy bizonyos idő elteltével.
Egyébként, akkor most egy GTX 1080 Ti-vel segítsek inkább be a nagy Rx580-as bányámnak? És ne a Zcash-el bohóckodjak? (Ha jól tudom ,csak a mode-ot kell átírni, hogy dual mining módban fusson a program.)
Vagy megszaladhat még a Zcash-nek is?
[ Szerkesztve ]
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
janessz
csendes tag
Akit érdekel jó áron GTX 1060 6G / 3G kártya jelezze.(új)
-
sanzi89
addikt
Sokan szidták fentebb a Nicehash-t, hogy sokat lenyúl, érdemes saját magának bányásznia az embernek, stb, stb.
Jelenleg csak CPU-val bányászok - CPU-val meg kb. Monero-t éri meg egyedül -, a Nicehash átlagosan 9kH/s sebességgel dolgozik, amiért a tegnapi napra 30.5 dollárt kaptam. Ha veszek egy Monero pool-t (pl. MoneroPool.com), akkor annak a kalkulátora 9 kH/s sebességre napi 0.6 XMR-t becsül, az mai árfolyamon (1XMR=52.81$) kb. 31.686 dollár. És nem tudom, hogy ebbe a becsült értékbe bele van-e számolva - szerintem nincs - a dev fee, a pool fee, a wallet fee, a wallet küldés díja, az átváltás árfolyamrése BTC/USD-re, stb. A Nicehash-nek 30.5 dollárjából kb. 4-5% megy el, mire a saját offline wallet-omban van a BTC, ennyi szerintem simán lejön a közvetlen bányászatból is (pl claymore dev fee 2.5%, pool fee 2%, stb.)Rosszul látok valamit?
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
mepet
addikt
válasz Robcsa #24279 üzenetére
Nonono! Claymore helpjében szépen le van írva, hogy hogyan kell úgy bányászni, hogy a videomemóriád kisebb, mint a DAG mérete. (Mellesleg az általad linkelt fórumban is ezt írják.)
GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT=100
Ilyen bonyolult, aztán megy... Bár ez feltételezem mindenki batchfáljának elején ott figyel...Vagy van bármi információtok arról, hogy ez nV kártyáknál más, mint az atiknál?
-
AAntii
őstag
válasz sanzi89 #24284 üzenetére
Én annyit látok a nicehash-sel kapcsolatban, hogy folyamatosan equihasht bányászik, holott ethereumot jobban megérné. Az én konfigom 87 Mh/s és 1000 solt tud kb,, tehát nem arról van szó, hogy az éter oldal annyira gyenge, hogy emiatt csak az equihash jöhet szóba. Onnantól pedig, hogy a rossz coinválasztással eleve bevisznek a málnásba mindegy hogy pluszban még 10%-ot tesznek el vagy semmit.
Cryptonight esetén nincs ilyen, de egy 4-6 kártyás rignél csak a hab tortán a proci által generált bevétel, i7 6700k 4,4 Ghz-en tud 200 h/s-et nálam.
[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
AAntii
őstag
-
klykkly
tag
válasz sanzi89 #24292 üzenetére
hehehe
Próbaltam én ezt a cégnél a felügyeletem alatt lévő szervereket ráállítani.
Mit ne mondjak a szerver szoba zajszintje. Kb 3szorosra nőtt a felpörgő ventiktől. Gondolom a figyasztás is tőbb 10kw al nőtt, nem mertem úgy hagyni.féltem picsánrúgnak érte. .....
Ja es igy is nevetséges en kevés hasznot hozott[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz AAntii #24293 üzenetére
Mert ok csak kozvetitenek. Ha nincs eleg vevo egy coinra, akkor nem vacakolnak banyaszassal, valtanak a kovetkezo algora, amire van. Ennek az is az oka, hogy ok nem foglalkoznak coin valtassal, a vevo bitcoinban fizet, abbol levonnak es megy tovabb a banyaszhoz, tehat csak a bitcoint kell kezelniuk, meg a valtokhoz sem kell teljes API-t leprogramozni. Meg a valtassal jonnek az extra rizikok es rinyak, mert pl. mashol jobban valtjak, vagy idobe kerul mig atmegy a coin es kozben eshet az arfolyam, tehat pontatlanabb lesz a kifizetes. Raadasul csak utolagos, mig a jelenlegi rendszerben elore megkapjak a bitcoint. Ez mind feszultsegforras a banyaszok fele.
[ Szerkesztve ]
-
AAntii
őstag
válasz deadwing #24296 üzenetére
Alig várom a holnapi eredményeid, mert a végén lehet kiderül, hogy csak a kalkulátor rossz és ugyanannyit hoz ha csak lyra2-re állítom, mintha poolban bányásznék.
@Reggie: nincs más hátra, bányászkapacitást kell venni tőlük, mert olyan gyenge ajánlatok vannak eth-ra és annyival kevesebb az equihash bevétele, hogy van benne jópár százalék instant nyereség.
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz AAntii #24298 üzenetére
Érdekesen fest az állás jelenleg.
A nicehash vezet kicsivel. Nem is értem
Pedig nem adtam el gyengébb árfolyamon a poolban kitermelt ZEC-et. Szóval furcsa.Egyébként nem értem ezt a kapacitás vételt. Ha én szinte megkapom ugyanazt a nyereséget amit poolon kapnék, akkor mennyit kap az aki veszi a kapacitást?? Mert ha ezt a logikát követem, akkor szinte semmit.
[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
AAntii
őstag
válasz deadwing #24299 üzenetére
Bizonyos coinoknál semmit, sőt, ráfizetéses. Láttam is erről korábbról tesztet.
Jelen pillanatban 35-ször annyi megbízás van equihashre, mint lyra2-re. A lyra2 megbízások fele is kb. 30%-kal van alatta a poolos bányászattal elérhető bevétel alatt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest