Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Htibimor
senior tag
Sziasztok!
Az AMD kártyák hiánya Nvidia-t vettem. Most állítanám majd be a gépeket.(8 1060-as kártya lesz benne, egy 1000+500W-os táppal. Lehet, hogy elég az 1000 W-is, de nem biztos) Mire figyeljek? NICEHASH VAGY EWBF miner-t használjak(Flypool)? MSI Afterburner-t használnék, mert több helyen olvastam a 65%-os power limitről. GPU, RAM sebesség beállítások. Akinek van tapasztalata kérlek ossza meg velem. Köszönöm!
Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P
-
KRoy19
őstag
válasz Overlocker #23605 üzenetére
Azért ennyire nem akarom kicentizni a tápot.
Egyébként egy 750-es en gondolkodtam először, ezek szerint az is elég lenne....
-
Sondi1986
addikt
-
KRoy19
őstag
válasz Overlocker #23609 üzenetére
Persze egyértelmű.
THERMALTAKE Toughpower 750W GOLD, ezt néztem 750-es-ből, ez elég jó árban van.
[ Szerkesztve ]
-
Htibimor
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni távoli asztal elérés beállításában? Most már több gépem lesz egy bérelt helyen és nem tudom őket 0-24-ben fizikálisan elérni. Win 10-es rendszerek vannak. Csak jelszóval védett gépet lehet elérni távoli asztallal? Kell fix ip cím stb? Egyszerűen nem tudom beállítani. Azt be tudtam állítani, hogy automatikusan újrainduljon a gép áram kimaradáskor, illetve, hogy elinduljanak a bányász programok. De néha fontos lenne a távoli elérés, hogy ne kelljen több kilómétert utazni, illetve este nem tudok bemenni a helyre. Viszont, ha jelszó védett a gép, akkor nem tudom beírni, hiszen nem tudok bemenni. Ördögi kör. Gondolkodtam a logmein programon, de 300 euró az ára évente. Kérlek segítsetek! Köszönöm!
Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P
-
Htibimor
senior tag
válasz Szoszo94 #23613 üzenetére
A teamviewer-el az a gondom, hogy mindig új jelszót generál. Ahhoz pedig a gép mellett kell lennem. Vagy én nem tudok valamit jól? A chrome távoliját pedig nem ismerem. Kicsit bővebben tudnátok róla írni? Akár mindkettőről, mert a temviewer még szimpatikus is lenne fix jelszóval és eléréssel. Tehát az a cél, hogy mindig rálássak a gépre, fizikai jelenlét nélkül. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
válasz R.Zoli #23616 üzenetére
Telepiteskor rakerdez, hogy fix jelszoval akarod-e elerni a gepet. ezt az opciot kell kivalasztani es akkor ujrainditas utan is ugyanazzal a jelszoval lehet elerni a gepet.
Ha regisztralsz egy mail cimmel, akkor egy helyen lesznek a gepek es be tudsz jelentkezni mindegyikre a mentett jelszoval is.
Nem tudom, hogy a W10-nek a kulonbozo verzioiban van-e meg olyan limitacio, mint a W7 home premiumban, hogy ha nincs monitor kotve a gepre, akkor csak egy fix felbontassal enged be a gep.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Htibimor
senior tag
Köszönöm a válaszokat!!!!! Megbirkozom vele!
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
Most azon gondolkodom, hogy hol tároljam a riget/rigeket.........
Ha télen egy fűtetlen helységben lenne, akkor okozhat problémát a pára lecsapódás?
Meg, hogy 4gb memória elég egy rig-nek? Mert olvastam pár helyen, hogy elég a 4, de máshol meg azt, hogy jobb ha 8 van.....
Illetve SSD vagy HDD?
Ki mit preferál és miért?
[ Szerkesztve ]
-
XP NINJA
őstag
Aki Cryptopay-ezik: Ha elkezdenék Nicahash-el Zec-et bányászni, akkor oda már lehet közvetlenül a Cryptopay-es btc címet adni hogy ne legyen köztük még egy plusz wallet ami lehúz?
-
Stanlee
őstag
-
Dexar007
veterán
Valamirol lemaradtam volna? Ugy emlekszem meg mindig -szaros- 1000ft a profit kartyankent negy evvel ezelott par napig 3000 is volt aztan tobb heten keresztul boven 1000 felett hozott,megis lehetett kapni kartyakat,es nem volt ekkora hiszti.
Give me your cum,bull!
-
AAntii
őstag
Az "ingyen" pénz legalább annyira jó dolog, mint az ingyen sör (már csak azért is, mert sört is lehet belőle venni), szóval nem csodálom a videokártya hiányt. Több emberhez eljutott a hír, illetve akik 2013/14-ben bányásztak az akkori kedvező tapasztalatok miatt most bátrabban bevásárolnak.
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
Ghard
őstag
Máshol írták, hogy gtx1060-as 3gb rammal kevés. Egy idő után leáll a miner, mert megtelik a ram. Van hosszabb távú tapasztalat ilyen kártyákkal? Claymore ajánlott ezekhez is Ethereumra?
-
Xbean
tag
válasz Dexar007 #23626 üzenetére
Az a szaros napi 1000Ft óriási hozam ilyen minimális befektetéssel. Szakmai tudás minimális kell hozzá és a kockázat se horribilis. Szerintem kíváló befektetés.
és egyáltalán nem olyan kevés napi 1000Ft kártyánként - az országban mennyi is napi átlagbér? Kb 8000? ja hogy 8db 1070 kitermel annyit naponta, mint egy átlag magyar alkalmazott?
Én most tervezek belekezdeni amúgy, csak minden számomra új befektetés előtt bátortalan vagyok megtenni a kezdőlépést.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Csak azt nem tudják sokan (senki), hogy meddig? És mi van, ha ez napi 200-300/kártya lesz?
De mindegy, mert aki már megvette, az hajtani fogja, amíg az ára vissza nem jön.. aztán jön az agyalas, hogy hogy lesz ebből dollár vagy euró.
Én is sokat agyaltam rajta, még ingyen áram is lenne, de a zajt nem tudom elég messzire vinni.."... and I hope you have a great day!"
-
AAntii
őstag
válasz pető bá' #23633 üzenetére
Nincs értelme ezen agyalni, addig kell ütni a vasat, amíg meleg. Van aki két hónapja tervezgeti a bányászatot, még sehol semmi, de ha akkor elkezdte volna, mikor felmerült benne, már visszahozta volna majdnem az árát, sőt, mivel két hónapja még volt raktárkészlet videokártyákból és a használt sem a kisker árak fölött indult, már vissza is hozta volna. Gyáva népnek nincs hazája. 100 kártyánál 2-300 ft is napi 20-30 ezer, csak nagyban kell gondolkodni, vagy a sűrű fillérnek is örülni.
Ha meg az ember egy légtérben van a bányával, akkor egy füldugót be kell szerezni, mert olyan mérétű zajterhelésnek van olyankor kitéve az ember, hogy akkor is elfárad estére ha csak ült a szobában és relaxált.
Az viszont tényleg téves feltevés, hogy a mai napi profitot beszorzod egy évvel is tervezed a hawaii utat.
[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
Xbean
tag
No igen, valószínűleg ezért kicsiben fogom elkezdeni, nekem is van azért egy-két kétségem a dologgal kapcsolatban, de összeségében tényleg jónak tűnik. Befektetési portfólió részeként pláne jó döntés lehet.
AAntii hatalmas +1, mint fentebb írtam velem is az a baj, hogy számomra ismeretlen és új befektetés előtt bátortalan vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
En addig hajtom a kartyat, amig birni fogja. Nem most akarok meggazdagodni a banyaszott eth-bol. A jo nemet szabalyok szerint ha az ember 1 evig tartja a kriptopezt, nem kell adoznia utana. En addig nem adom el, amig nem lesz 1000 usd 1 eth :-)
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Dexar007
veterán
válasz AAntii #23628 üzenetére
Haaat..en is terveztem venni..Anno 20 kartyaval toltam,de azert meg kell gondolni..
1) akkoriban pont telre esett,igy a futest is remekul kiegeszitette
2) tobb honapon keresztul magas volt a profit. Naprol napra jottek uj coinok amit mindig az egekbe pumpaltak.Igy nem csak egy coinra repult ra mindenki,mert volt valasztasi lehetoseged.
3) Nem aranyaron mentek a vgak.Ennek ellenere megis csak marciusig-aprilisig tartott a dolog.
En emlekszem mar marciusban pakolgattam fel a kartyakat,mert nem akartam sokat bukni.
De meg igy is osszejott kb 10 ezer ft minusz kartyankent ami 20nal 200 ezer,plusz a gep tobbi alkatresze es megallt kb 250nel.
Na most aki 80-90ert vesz rx480at,-ugy hogy en decemberbe vettem a sajat gepembe egyet 67-ert -az mennyit fog bukni kartyankent ? 30at? Vagyis 20 kartyanal -600rol indul a buli. Ezt termeld ki par honap alatt.
Nalunk nincs szekelyvegankodas.. nem 9 cent az aram,es nem 160 dollar a kartya darabja.[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
KRoy19
őstag
válasz Dexar007 #23640 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy ha belefektetem a kis pénzem akkor minimum addig csinálom, amíg 0 szaldósra ki nem jövök. Ha ehez 1 év kell akkor egy év.
Ha nem is keresek vele egy fillért sem, legalább elfoglaltam magam valamivel.
Ha összeszámolnám, hogy mennyit buktam idáig számítógép hardvereken, amiket játékra vettem, szerintem sírva fakadnék.
Ha az ember játékra vesz hardvert, vagy bármi másra amivel nem keres pénzt, az tuti bukta, ehez képest itt legalább van némi remény a profitra.Legalábbis én így fogom fel.
[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
válasz Dexar007 #23640 üzenetére
Rogton kivetted cash formajaban a banyaszott kriptopenzt, vagy tartottad is valameddig?
En 2012-ben, amikor meg csak BTC volt, nem mertem belevagni a banyaszasba. Aztan 2015 oszen nezegettem az eth-et. Szamolgattam, es arra a megallapitasra jutottam, hogy nem eri meg.
Tegnap este szamolgattam, hogy ha a mostani arfolyam marad, es jon hozza a difficulty valtozas, akkor olyan 6 honapig kell banyaszni, hogy a kartya ara visszajojjon. Szoval en most megfogadtam, hogy addig tartom a banyaszott eth-et, amig nem fog 1000 USD-t erni. Aztan majd jol beszakad az arfolyam es csak elbaszarintottam a penzem.
-
-
tom_tol
addikt
Sziasztok!
Letöltöttem a NiceHash benchmark-ot, de kizárólag a CryptoNight jelenik meg, a többi sehol. Mi a megoldás ?
találtam egy hsz-t ilyen benc-et szertnék
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
dmon
aktív tag
válasz Stanlee #23643 üzenetére
" Szoval en most megfogadtam, hogy addig tartom a banyaszott eth-et, amig nem fog 1000 USD-t erni."
Nekem is voltak ilyen tévképzeteim régen. Van is egy pár millió shitcoin-om a pár évvel ezelőtti pumpálós időszakból ami már sose fog egy fillért sem érni.
Mondjuk olyan is volt amit anno még indulásakor solo ban bányásztam és most el tudtam adni, pl REDDCoin.
Az meg külön szerencse volt hogy 5 BTC-t félreraktam anno mostanáig.Ti hova várjátok egyébként a BTC-t mondjuk 3-4 hónap múlva ?
Az én prognózisom valahol 600 dollár körül van, és persze a többi alt is jön majd vele.[ Szerkesztve ]
-
dmon
aktív tag
Dollár.
Te hova várod ? Nézzük meg 4 hónap múlva ki lesz közelebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- További aktív témák...
- VEB Robotron Optima Daro 20 mechanikus írógép (A3-as papírt is kezel)
- i5 ös HP ProDesk 400 G2 MT/i5-4590S/8 gb/256gb SSD
- Eladó Új Magyar Lexikon 1-6 és 1962-1980 kiegészítő kötet (az ár az egészre egyben értendő)
- KEZDŐ i7 ASUS ROG GAMER PC - i7-7700 + RX570 + 16GB + 256GB+1TB -
- Lenovo M93P Tiny Micro - Mini PC - Core i5 4570T/8GB ram/256GB SSD - több db
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest