Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vadkörte

    addikt

    Üdv lakók!
    Jó rég nem toltam el erre a képem, mivel nem futottam bele olyan problémába ami fórumozást igényelt volna. Viszont pár hónapja elkövettem azt a hibát, hogy a jól belakott, de már kellően teleszemetelt kissé megfáradt Plasma 5-ös Manjaro-m upgrade-eltem a fincsi új Plasma 6-orsa. (hiába no, az újdonság varázsának szirénjei nem hagytak békén, hogy rohadna meg az összes kornyikáló ri***nc...) Utólag úgy érzem, nem ez volt az év döntése... :W A vége egy (kettő) szűz install lett de valamiért még mindig nem kerek a karika. Az addig stabil, pörgős lapitopi meglustult, az OS valahogy instabilabb nyögvenyelősebb lett.

    Az uborkafa nem tetszik, az Arch vonalat sem akarom elengedni, ezért tettem egy próbát a Plasma 6-os Garuda-val. A nagyon rövid próba (csak telepítés, minimális belakás) után a kontraszt... hmmm... erős. Leszámítva a csiricsáré, nekem "kissé" (nem, nem kissé!!!) bazári színvilágát, alapjában véve tetszik. Működik, stabil, pörgős.
    Aki a Calamares-szel nem tudja telepíteni, az ne akarjon linux-ozni, bár az Oktopi egy kicsit tohonya, a Discover-rel nem lehet programokat telepíteni, de a Manjaro-nál megszokott Pamac telepítése kb. 4 kattintás, onnantól meg megy minden mint az ágybasza***ás. Kíváncsi leszek, ha sikerül normálisan belaknom mennyire leszünk barátok.

    A végére egy kérdés. India színes csodája betegesen ragaszkodik a BTRFS-hez. Ez nekem mennyire baj, illetve a másodlagos SSD-m hagyhatom EXT4-en, vagy formázzam át BTRFS-re?

    Üdv. V. Körte

Új hozzászólás Aktív témák