Új hozzászólás Aktív témák

  • lev258

    veterán

    válasz growler #56026 üzenetére

    A SteamOS eléggé mostohagyerek. Annak idején valami hasonló koncepció mentén indult a Steam Machine-ekkel, mint az XBox vagy a PS. De ők is úgy ugrottak bele, hogy nem voltak tisztában a driver és egyéb dolgokkal (pl. az akkori AMD helyzetről fogalmuk sem volt). A Steam Big Picture a fő kezelőfelülete, az asztali alkalmazások használata nehézkes (sosem volt cél).
    Bár saját, patch-elt kernelt használnak ma már, valamint a grafikus drivereket is elég frissen tartják, nem igazán van a egésznek mozgatórugója, inkább csak nem hagyják meghalni.
    Persze fontos megemlíteni és dicséretes, hogy a Valve alkalmaz fejlesztőket a nyílt driverekhez, amivel magát a Linuxos közösséget gazdagítja (nem tartják magukban).
    Emellett, bár a Steam sokat tett a Linuxos játékok felfutásában, nincs rendes kontrolljuk a fejlesztőkkel szemben. Pl. az ARK: Survival Evolved teljesítményére Windows-on is panaszkodnak rendesen, hát még Linuxon. És mégis a Steam címoldalán szokott időnként díszelegni hozzá az "Optimized for Steam OS" felirat, ami inkább egy vicc.
    Aki Linuxon játszik, az valószínűleg nem Steam OS-t használ.

    [ Szerkesztve ]

    Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

Új hozzászólás Aktív témák