Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
LG G2 témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
reap3r
aktív tag
válasz Busterftw #12449 üzenetére
Én a flash előtt és után azért nyomnék egy cache és dalvik cache wipe-ot, de nem kötelező, de nem árt és azon kívül,h optimalizálja majd a rendszer az appokat semmi hátrány nem származik belőle...
Amúgy mindenképpen olvassátok el az xda dorimanx LP oldalt, mielőtt flashelitek... Mert van feltétele annak a kernelnek, amit a fórum tisztán le is ír, nem lövöm le a poént, mazsolázza ki, aki fel akarja tenni. Mondjuk azt megsúgom, hogy a társaság nagy részének megvan az a dolog, ami a kernelhez kell, hogy nyugodtan flashelhesse...@Rasnac Twrpből flashelj egy DM féle 20g-t, aztán viheted is gariba, de Cloudyval/roottal/akármilyen mókolással véletlenül se vidd gariztatni...
[ Szerkesztve ]
-
cam383xxx
csendes tag
Üdv!
A cloudy3.3 mennyire megbízható? Vannak hibái, amik a napi használatot befolyásolnák? A cloudy3.2 tetszett, csak hát a telefon funkció megnyitásának lassúsága miatt nem használom már... -
sanyika987
aktív tag
válasz cam383xxx #12453 üzenetére
ha hétköznapokban én semmi hibát nem találtam szerintem kb ugyan annyi még talán kevesebb a hiba mint a gyáriban
Cloudy 3.3+Dorimanx 6.4
ezt a combót használd tutira nem lesz se lassú se akuzabáló se semmi kivetni való
véleményem szerint a mindennapos használatra a legjobb választás
megbízható gyors jó akku idő
sőt kernelből én most a 6.5 öt tesztelem és még jobbnak tünik mint a 6.4 sebességben
(hangya faxnyit)[ Szerkesztve ]
iphone 14
-
ToomyC
aktív tag
Jó reggelt ! Gyerekek a QRemote működik valakinek CM 12.1 alatt ? xda-n mintha azt írnák , hogy nem igazán megy ... Másik ha a NIGHTLY-t akarom frissíteni akkor utánna wipe + gapps ?
-
cam383xxx
csendes tag
válasz sanyika987 #12454 üzenetére
Köszi szépen!
-
reap3r
aktív tag
válasz sanyika987 #12454 üzenetére
A 6.5öt semmisítsd is meg gyorsan, mivel valami hiba miatt le is törölte a Dorimanx az oldalról és a fórumról is Én iw feltettem, nem tűnt rossznak, aztán tettem is vissza a 6.4et... Van már 6.6 is amúgy.
-
sanyika987
aktív tag
válasz reap3r #12457 üzenetére
igen láttam de nem tudom mi lehetett a gond nekem semmi bajom nem volt vele
6.6 ot raktam fel most én is és tesztelek egy jo aksi kímélő beállítást és eddig a minden napos használat mellett is akadás mentes jó a ballance de még ma tesztelem és késő délutánra mondom a választ mennyire jó de eddig no.1.
szintetikus teszten nagyon gyász de engem nem érdekel h antutun meg a többin mit mutat ha a midnen napokban jó
ha jó és valakit érdekel meg írom mit hogyan álligattamiphone 14
-
stefi68
addikt
válasz sanyika987 #12458 üzenetére
Szerintem mindenkit érdekel "mit hogyan álligattál"
De most komolyan, tegnap rákerestem a "dorimanx"-ra itt és semmi olyan hozzászólást nem találtam amiben épkézláb tanácsok lettek volna mit hogyan állítgassunk.
Pontosabban volt, még a KK-os verzióhoz, DM féle képekkel illusztrált útmutató, de abban még nem a Dori féle saját app volt.[ Szerkesztve ]
◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
extasymajom
aktív tag
Ha esetleg valakinek szüksége lenne rá készült egy leírás a G2 kijelző cseréjéről házilag.
Minden csak annyiért lehet eladni amennyiért megveszik
-
stefi68
addikt
válasz extasymajom #12460 üzenetére
Köszönjük!
Igen részletes és szemléltető leírás. Remélem nem lesz rá szükség
(#12461) redbiro: Nos, én csak a hsz-ekből ítélve (mivel nincs tapasztalatom), azért tudhat valamit a srác, mert ha emlékeim nem csalnak már az S2 idejében is csinált kernelt.
Valóban sok hsz.-el találkoztam amiben azt írják, hogy voltak elkapkodott, nem jól sikerül, törjésre ítélt változatok szép számmal...◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
sanyika987
aktív tag
válasz redbiro #12461 üzenetére
ezt cáfolom h annyi előnye van h alul lehet feszelni
az utóbbi napokban sok beállítást próbálgattam és elég sok különbség van csak mindenkinek meg van a maga igénye és azt nehéz összerakni mert túl sok a beállítási lehetőség
jó aksi idő kell de legyen teljesítmény is ezt nem egyszerű vagy akár lehetetlen is pontosan balancolni
kompromisszum fog kelleni
én ugy vagyok vele hogy ha 1ms kel lassabban nyitja meg az alkalmazásokat de cserébe kapok 10-20-30perces aksi idővel többet nekem megéri mert nem akkora a változás
de aki antutu számokkal versenyzik annak ez nem fog megfelelni mert 1ms is 1ms
meg (10 pontal több szal én vagyok a király)
illetve ha nem próbálkozna a srác akkor nem lenne jobb soha
persze vannak elszúrt kernelei de legalább próbálkozik nekünk jobbá tenni[ Szerkesztve ]
iphone 14
-
reap3r
aktív tag
válasz redbiro #12461 üzenetére
Ez a hozzászólás nem mostani és élből látszik, hogy aki írta sem tudja mégis, hogy miből áll egy kernel. Igen, Dorimanx egy ember, aki szabadidőben foglalkozik azzal, hogy megpróbálja felhozni a telefont olyan szintre, hogy semmi értelme ne legyen újat venni. A Kernel az egyik legfontosabb összetevője a telefonoknak, mivel tehetsz rá te Android 8.0-át, akkor sem lesz jobb feltétlen a telefonod.... Na, ez a Dorimanx csávó próbál összedobni egy Kernel-t, amiért neki nem fizetnek és valószínűleg közben tanulja is, hogy mégis mit hogy kéne jobbra megcsinálni. Ez a custom kernel csinálás nem úgy megy, hogy a Jancsi fogja és megírja C-ben a 10 sor kódját és nyom egy Ctrl+S-t és flasheli a telefonra. Igen elég összevisszának tűnhez az egész changelog, de talán azért, mert folyamatosan fejleszt benne, mivel a GYÁRI KERNEL-t fejlesztgeti és az nem úgy megy, ahogy fent is írtam. Érdekes módon nekem anno a Samsung Galaxy S Advance-m a gyári kernellel egy hulladék volt, pedig nem volt 1 éves a telefon... Rátettem CoCore kernelét és a mai napig olyan szépen fut, hogy arra szavak sincsenek. Az is egy "katyvasz" volt, de érdekes módon a gyári kernellel kb. 2 naponta összefosta magát a telefon, a CoCore kernellel meg 1 éve megy bármi hiba nélkül...
Ezek a custom kernelek nem úgy működnek, hogy flasheled és kész, 2szer akkora az üzemidőd és 3szor gyorsabb a telefon. Bár a default beállítások a 6.4-es kernellel nekem a 4,5-5órás kijelzőidőket simán hozzák, ahhoz képest, hogy a gyári kernellel mondjuk a telefon 3szor lassabb és 2szer így melegszik...
A custom kernel-nek akkor van haszna, ha valaki MAGÁRA szabja és nem úgy, hogy beállítja pl. a frekvenciákat és 2 napig úgy hagyja(remélem nem 2 óra állítagtás után von bárki következtetést...). Custom kernellel szép eredményeket el lehet érni, de ahhoz idő kell és türelem... Aztán akinek nem tetszik, hogy azt mondom, hogy egy jó kernel beállításhoz kell durván 2-3 hét(ha az ember teljesen magára akarja szabni a dolgokat), az akkor ne is véleményezze a custom kernel témát. A custom kernel nem gyerekjáték és nem is 5 perces dolog. -
sanyika987
aktív tag
csinálok egy átfogó aksi tesztet
4.2
4.4
5.0
rendszereken
aztán rálesünk az 5.0 dorimanx kerneles dologra is
aztán táblázatban feltöltöm nektek
ma úgyis ráérek[ Szerkesztve ]
iphone 14
-
stefi68
addikt
válasz sanyika987 #12465 üzenetére
Azt hogy csinálod?
Felteszed mindhárom rom-ból a legutolsót (10e/20h/30c), feltöltöd teljesen és azonos körülmények közt terheled lemerülésig?
Mindezt 1 nap alatt és ha még marad időd, ugyanezt megcsinálod Dori-val is?
Nem semmi...
Minden esetre kíváncsian várjuk az eredményt
◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
sanyika987
aktív tag
válasz stefi68 #12466 üzenetére
egyébként nem tévedtél
mindet felrakom
van egy progim ami nettezést videózást zenehalgatást szimulál azonos terheléssel és lefuttatom a teszteket minden rendszeren és kiderül hogy menyit birnak
% alapján kirakja nekem a percet másodpercet hogy menyit merült a dolgoktól időrendben[ Szerkesztve ]
iphone 14
-
sanyika987
aktív tag
válasz sanyika987 #12467 üzenetére
mégse azzal a progival csinálom mert sajna elveszett
Geekbench3 aksi tesztelőjével csinálom inkább
pedig jó volt az a progiiphone 14
-
sanyika987
aktív tag
előzetesben annyit mondanék h D80210F és a D80220H között 60sec képernyő idő különbség van össze vissza
iphone 14
-
reap3r
aktív tag
válasz sanyika987 #12469 üzenetére
Arra figyelj, hogy a lollipop előtti romokon a teljes feltöltés nem akkor volt, amikor elérte a 100at a mutató, a 100% után a telefon pl. kitkaten kőkeményen töltődik még
-
sanyika987
aktív tag
válasz reap3r #12470 üzenetére
igen tudom
bocsi hogy nem lesz mégse olyan átfogó a teszt de ez tovább tart mind gondoltam igy a videó nézést teszteltem csak és elég számottevő a különbség
4.2 és 4.4 alatt kijelző idő 3.9 óra (237perc)közepes fényerőnél wifire csatlakozva
5.0 viszont 4.9 óra (291perc) ugyan ezekkel a beállítással
ezek stock romok minden alapon feltettem semmi beállítás semmi testreszabás
az 5.0 rom viszont egy vodafonos D80230f
még ma megcsinálom a doripapa kerneles megoldást is stock romon de sajna további időm már nincs tesztelni(web böngészés , zene,) se kedvem
neharagudjatok még egyszer bocsiEzek az eredmények Geekbench 3 tesztel jöttek ki
[ Szerkesztve ]
iphone 14
-
extasymajom
aktív tag
válasz sanyika987 #12468 üzenetére
Mi volt az a progi? Hátha meg tudom szerezni.
-
sanyika987
aktív tag
válasz extasymajom #12472 üzenetére
egyik haverom csinálta még annó de sajnos meghalt
és nem találom sehol a progitiphone 14
-
extasymajom
aktív tag
válasz sanyika987 #12473 üzenetére
Ja, azt hittem valami levadászható program
-
sanyika987
aktív tag
válasz extasymajom #12474 üzenetére
neem sajnos
ennyire jutottam skacok bocsi hogy nem úgy jött össze ahogyan akartamiphone 14
-
extasymajom
aktív tag
válasz sanyika987 #12475 üzenetére
nagy kár, pedig az ötlet nagyon jó. valahogy oldjuk meg. Majd kutakodom valami jó progi után én is.
-
sanyika987
aktív tag
válasz extasymajom #12476 üzenetére
okés ha van jó progi én a tesztelést meg a romolgatást megcsinálom szivesen
iphone 14
-
sanyika987
aktív tag
válasz sanyika987 #12471 üzenetére
dorimanx 6.6 kernellel saját beállításaimmal 313 perces kijelző időt értem el
ez nem sokkal több mint a stock de elmegy még holnap az alul feszeléssel együtt is ki probálomiphone 14
-
reap3r
aktív tag
válasz sanyika987 #12478 üzenetére
Nem tudom, hogy az alulfesz mennyit hoz majd, de kíváncsian várom. A tippem az lenne, hogy nem hoz túl sokat, olyan 5%-ot saccolok
[ Szerkesztve ]
-
sanyika987
aktív tag
-
addikt
válasz ToomyC #12455 üzenetére
Szia!
Nézd át ezt a hozzászólás láncot!
Ha az emögött található link is arra mutat, amit te találtál, akkor sztornó.Elvileg a TK Gapps tud olyat, hogy "megőrzi magát" későbbi nightly flash-ek után, szóval elvileg (én még nem próbáltam) nem kell Gapps-szal foglalkozni.
Én majd egy esetleges nightly-t flash előtt csak egy system, dalvic, cache kombót fogok wipe-olni, majd nightly flash után még egyszer egy dlavic és cache wipe és ennyi.
-
reap3r
aktív tag
válasz sanyika987 #12480 üzenetére
Jó kis teszt lett szerintem. Az biztos, hogy van a metódusban kivetni való sok szemszögből nézve(nem tudom, hogy tudod-e milyen folyamatok futnak pl. kitkat alatt wifivel vs. lolli alatt wifivel[lollipop alatt állítólag nagyon sok minden fut ilyenkor]; ez a kijelzőidő kb. csak az adott szitura vonatkoztatható, mert viszonylag egy helyben áll közben a proci kb., szóval aki olvassa az ne várja, hogy messenger és netezéssel ugyanezt hozza kijelzőidőre, ott még a kitkat is lehet győztes...) A teszted szerint puszta videónézésnél már van +fél óra kijelzőidőd a stockhoz képest. Emellett gondolom azért jobban teljesít mind melegedés, mind nyers teljesítmény szempontjából a telefon. Teszem hozzá amúgy, hogy az alulfesz szerintem az általános készenlétet ilyen arányban dobja meg, azt talán lehet általánosítani.
Miután lesz rendesen időm én is jobban belematatok a beállításaimba, aztán én is alulfeszelek. Most sajnos nincs időm ilyenekre, mivel annyi zh-m, illetve beadandóm van (áramkörtervezés, elektrodinamikai szimulációk,stb...), hogy a feszültségekből már kezd elegem lenni
köszönöm a tesztet -
sanyika987
aktív tag
válasz reap3r #12482 üzenetére
direkt azért írtam hogy frissen fel rakott nem testre szabott meg semmi nincs rajta
én se így terveztem a tesztet de ha már belekezdtem valamit gondoltam azért mutatok
de ha találok valami progit illetőlegesen valami kis időt megint akkor tutira én is belelépek újra a tesztbe
jó lett volna tényleg egy átfogó tesztet csinálni
csak mostanság nem lesz időm mert megszületett a fiam tegnap este
szal nem nagyon leszek aktív[ Szerkesztve ]
iphone 14
-
75lion
tag
-
reap3r
aktív tag
Aki Dorimanx kernelt használ, az a 6.4 utániakat ne tegye fel, mivel azokban nem fog tudni belépni TWRP-be a telefon, vagyis én ezt olvasom a topikon. Szóval, aki nem követi az xda-s topikot és nem tud angolul az csakis a 6.4es Dorimanx-et flashelje, az teljesen jó és stabil.
@ sanyika987 Grat
[ Szerkesztve ]
-
logarithm
őstag
válasz reap3r #12489 üzenetére
Én már régóta észlelem, a viper4android és a selinux miatt lehet a probléma. Dori alapból ki iktatta a selinuxot, szóval ezzel nem kell (már) foglalkozni szerencsére. Dori magyarázata hogy túl sok app van a ramban, és a proci is terhelődik, és késleltetve küldi az adatot a hang drivernek ilyenkor add ki bzbzbz hangot, ugye nem a legjobb az 5.0.2 droid alap van benne hiba, de hát ez van lesz majd így sem, eddig is csak ritkán hallottam ezt a hangot, elmélet már rendben lesz a dolog a továbbiakban.
-
reap3r
aktív tag
válasz logarithm #12490 üzenetére
Ezt én is olvastam...Eddig is hallottam eztazt, de a 6.4 óta semmit, csak akkor ha nagyon leveszem a screen off max freket... Én amúgy nem igen terhelem a telefonomat Egyszerre általában max 3 dolgot, ha futtatok, szóval nálam pl. a szabad ram 600 mega alá elég ritkán téved... Ugye a 6.7 már bele-bele matat jobban a memóriakezelésbe is...
[ Szerkesztve ]
-
tirszin
senior tag
válasz Muki94 #12493 üzenetére
A kamera engem is érdekel.
A cm12.1-el egyetlen egy bajom van: nem tudok vele egyik Camera app-al sem RAW képeket készíteni.
Ha valaki tud erre megoldást, örömmel veszem.Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
tirszin
senior tag
-
tirszin
senior tag
válasz Danny365 #12499 üzenetére
Köszönöm, már megy a dng nálam is!
A videó alatti részen volt a felbontás, ezért ott nem is néztem.
Ahogy beállítottam a natív 13Mpixel-t, abban mentett.
Úgy tűnik, u.az kihozható a dng-ből, mint a gyári romnál, de kipróbálom meg világosban is.Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
Új hozzászólás Aktív témák
Általános eszmecsere: LG G2 - tapogatnivaló hátsó
-Olvasd el a téma összefoglalót!
-Tilos a függetlenítés!
A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik, kivételt képez ez alól, ha a szolgáltatótól kérjük a telefon hálózatfüggetlenné tételét.
-Tilos a Warez!
Fájlmegosztó és egyéb, ,,virágboltos" forrásból származó alkalmazások fellelhetőségének megbeszélését hanyagoljuk a Prohardver! lapcsalád fórumain.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest