Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
apholyon
aktív tag
válasz maross #62204 üzenetére
Gyakorlatilag az összes (kisebb és nagyobb) méretű plexi az utóbbi fél évben karcosan jött. Általában nem látványos (még úgy sem, hogy én összeépítem és kiteszem a polcra őket) és próbálom óvni a környezetet amennyire tudom, de amennyi műanyag szemét van egy készletben, már igazán beleférne, hogy külön legyen csomagolva az fránya plexi...
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
addikt
válasz gaga33 #62192 üzenetére
Most építem az alapot, ha minden jól megy ma kész is lesz, majd rakok fel képeket. Optimust anno megvettem, csak még nem került összerakásra, de ami késik.. (: 44k-ért meg ajándék, de hát ahogy már többször tárgyaltuk valszín nem futott valami jól.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
RapaNui1
aktív tag
Először építettem speed champions autókat.
A charger és az aston is szerintem elég masszív és jól játszható, bár nálam mindkettő teteje elég hamar lejár, szinte már leesik tologatás közben, azonban maga a szerkezet mindkét esetben masszív jól játszható szerintem.
Bár a kis Aston nem mutat rosszul a nagy mellett, számomra ezek mégiscsak gyerekjáték kategória, az építés sem jelent semmiféle kihívást, amekkora hypja van, nekem nem akkora nagy durranás egyik sem.
A charger esetében kiemelném az átlátszó, víztiszta matricákat melyeket nem lehet úgy levenni hogy az ujjlenyomat ne látszódjon meg rajta ami felragasztás után is csúnya, hát még abban az esetben ha egy gyerek építi meg.
Mindentől eltekintve nem sikerültek rosszul ekkora darabszámbam szerintem kihozták a maximumot amit lehet, de ez a termékvonal nekem nem lesz a szívem csücske.
Pici, apró, kompakt, jól játszható, remekül elférnek kis helyen is, de nem nekem szól az biztos.Megértem hogy valaki meg ezeket gyűjti, mint más a matchboxot és ezeknek is meredeken felment az ára az utóbbi időben, de én a legóban az érdekes, egyedi, bonyolult dolgokat keresem és ezek nekem túl egyszerűek voltak, túl kevés darabszámmal, szóval elnézést azoktól akik imádják ezt, de én nem gazdagítom a speed championsokat istenítők táborát.
[kép] -
-
Mozaart
aktív tag
válasz bobafett #62209 üzenetére
Csak azért mert látunk valamit, miért lenne igaz.
Dave Toschi: Hey, how do we know that this lead is real?
Inspector William Armstrong: It's very real. How do I know? Because I saw it on TV.
Zodiac (2007)AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
sb
veterán
Megkaptam az első értelmes(?) emag értesítésem.
31109 Kalózhajó 24e.szerk: Illetve akit még érdekel, amazon.de-n a Zetrosra van most kupon, 71k körüli az ára így.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz pn4hvq #62215 üzenetére
Megnéztem a webshopot, ezért is tettem oda egy zárójeles kérdőjelet.
A szállítási díj problémát mondjuk én sem tudom értelmezni, azzal együtt 26k... máshol meg kb. 40-től indul, így irreleváns szerintem. (Visszaküldeni pedig itthoni címre kell.)A többi jogos, hogy szállítanak-e ennyiért...
szerk: Azt is néztem mi mennyire akciós, ha minden féláron van az feltűnik. De nem úgy néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
dellfanboy
őstag
régi lego katalogusokat lehet valahol nézegetni a neten freeofcharge? emlékszem mikor gyerek voltam öcsémmel rongyosra olvastuk azt az 1-et ami volt, ha jol emlékszem nem volt tul vastag
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Mozaart
aktív tag
válasz dellfanboy #62219 üzenetére
Én ezt ismerem, a számomra fontosabbakat le is mentettem offline is. Itt minden országból megjelent katalógusokat is találsz.
De biztos kapsz még mástól is ötletet.Weboldal \ Catalog \ Choose year pls
[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
JRussel
újonc
Bezzeg a 75341 Landspeedere ára nem megy
Az egyetlen készlet lehet manapság, amit ennyire bolti ár be lehet szerezni aprón.Minden készletet nepperek vásároltak fel az alza akcióban?
[ Szerkesztve ]
-
Mozaart
aktív tag
válasz dellfanboy #62225 üzenetére
Szívesen, nekem is kedves 92. Ez a szett a tartálykocsidhoz pariba.
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
RapaNui1
aktív tag
Na kész a második zacskó.
Vége a stabilitásnak. A hátsó rendszámtábla tartó rész úgy esett szét a kezeim között mint a ropi összerakás során, de a helyén is csak 2 rögzítési pont tartja illetve majd a felső nyeregtartó rész fogja még a helyére hogy le ne essen, de szerintem így eléggé instabil. Színeltéréseket is tapasztaltam bár számomra ezek nem túl zavaróak, de vannak.
A 2. zacskóból 4 új modul rakható össze. A rendszámtábla tartó, a nyeregtartó konzol, a nyereg és a hátsó ülés. ezen a 2 ponton csatlakozik a rendszámtábla tartó konzol. Amíg a nyeregtartó le nem nyomja eleg könnyen lejön
A fekete rúdba pattan bele a nyeregtartó
Ez is 2 helyen csatlakozik, a csuklós karoknál és a fekete rúdba és voltaképp ez tartja a helyén a rendszámtábla tartót.
2 axiál rúdra megy rá a 2 nyereg, azt sem mondanam valami stabilnak inkább csak megáll a helyén
-
LÁZ
Topikgazda
-
RapaNui1
aktív tag
A 3 zacskó 3 modul, az első váz. Ezt egy fokkal már jobban oldottak meg egész pofás lett a lábtartó. Egyetlen dolgot nem ertek. Az ok hogy matrica, de miért lett az első lámpa is matricából és miért nem printelve. Nekem soha nem sikerül erre a kis kör alakú elemre pontosan középre ragasztani a matricát. Az ujjammal megfogva kitakarom az elem sziluettjét és nem látom pontosan hova is ragasszam és sosem sikerül. Hamár a tankot megoldották printelve akkor ezt miért nem lehetett vagy miért nem egy fehér átlátszó műanyag a lámpa. Nagyon elrontja az összképet és lehangoló, ráadásul még csúnya is lett.
-
Gizmo86
csendes tag
válasz Mauzes #62229 üzenetére
Tavaly év végén akciósan vettem kettőt, mert akartam ilyen saját ötletből faliképet a gyerekszobába és így jöttem ki a legjobban, ill. pár doboz akciós dots szettet is vettem. Így lett ez és még van egy képkeretem meg egy valag kis pötyi amiből még majd lehet kreatívkodni.
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
válasz dellfanboy #62219 üzenetére
Itt ha minden igaz van pár:
Lego katalógusok[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Throme
veterán
válasz RapaNui1 #62208 üzenetére
A Charger hétvégén nálam is megépül.
Gyűjtöm ezeket a verdákat, na nem mindet, csak ami tetszik (a java tetszik ).Érdekes építéshez nem kell szerintem 10k darabos szett. A részletek jobb kidolgozásához igen.
Itt az az izgalmas, hogy kevés darabból ugyan, de érdekes alkatrészek felhasználásával (korcsolya, snowboard/szörfdeszka, kardok, bárd, ...stb.. ), amiket alapból nem ide szántak és a kis alkatrészek ügyes építésével teszik egyedivé, hanem is a teljes építést, de egy részét. Persz vannak ismétlődő műveletek szetteken keresztül, de még egy kerékívet is fel tudnak használni más céllal, mint az egyértelmű lenne (merci).
Kezdetben sűrűn előfordult az egy kaptafa, utóbbi években azért megjelentek a az olyan kis apró megoldások, amire felkapja a fejét az ember, pláne, ha már régen építgeti ezeket a kis autókat.Ugyanúgy élvezem ezeknek a kis autóknak az építését, mint legutóbb a BMW motorét. Utóbbi tovább tart nyilván.
Új alkatrészek is jönnek szépen és nem kizárólag az egyedi festésű szélvédőkre gondolok.
Vannak MOC készítők is. Nem csak átépítős, hanem teljesen egyedi tervezéssel megjelenő alkotások. Pl egy magyar srác oldala:
[link]
Nem olyan könnyű ilyen autót tervezni. Egyik nehézség pont a kis darabszám, pláne, ha valamelyik létező márka egyik típusát akarják lemodellezni
Hozzáteszem, hogy az 1:8 Technic porsche, sián se lettek tökéletesek és teljesen pontosak, hiába a 2xxx, 3xxx db szám.Nem célom a meggyőzés, van amit meg én nem veszek, bármennyire is jó véleménnyel vannak róla.
Legalább belekóstoltál ebbe is, tapasztalatnak jó volt, ha másra nem.
Akkor nem írom, hogy üdv a klubban
-
RapaNui1
aktív tag
Felkerült a meghajtás vagyis a motor, a ket oldalsó hátsó burkolat, illetve a ket oldalsó első burkolat. Az összerakás soran olyan erzése van az embernek az egyes moduloknál, hogy mindjárt széteseik, de a végén aztán a helyén marad, de ez nem egy, játék lesz az biztos, mert sok helyen szinte alig tartja egyik másik elemet valami. Egyebként a váz szörnyű illesztési részeit némiképp eltakarják az oldalsó burkolati elemek, így már nem olyan szörnyű, de hogy valami jót is mondjak a kerekei csodásan sikerültek. Most jön az 5. zacskó.
-
RapaNui1
aktív tag
Viszont elkészült az 5 zacskó. Korábban amit lámpának véltem nem az, talán az a duda, nem tudom, esetleg valami vespás felvilágosíthatna, de ettől függetlenül a matricás véleményme továbbra is fenntartom. Az első kerék felfogatása, annak burkolata, valamint a kormány viszont nagyon jó lett, eddig szerintem a készlet, legjobb és legötletesebb legjobban kivitelezett része. Egyébként ahogy keud összeállni a kép eg,re szebb lesz, viszont ez tényleg egy kiállítási darab tisztelegve a Vespa előtt, de annak valóban megállja a helyét
-
sb
veterán
válasz RapaNui1 #62226 üzenetére
Azt hittem itt is helikopter készül.
Itt többszínű kék elemekről van szó vagy színeltérések vannak?@Gizmo86
Ez nagyon jópofa!
Sokat értetlenkedtem már, hogy minek vannak ezek a pöttyképes szettek, lévén ezeket (vagy bármit) kb. le lehet generálni egyénileg és megcsinálni. És most itt a példa, hogy saját kreatívkodásra mennyire szuper.[ Szerkesztve ]
-
-
Dilikutya
félisten
válasz RapaNui1 #62208 üzenetére
Ezek a 8 széles Speed Champions-ok általában 300 db körüli elemszámúak. A méret azért elég jól bekorlátozza a lehetőségeket, ahhoz képest nagyon is pofás, amit ki lehet hozni belőle. A Charger mondjuk rettentő csúnya, de az Aston Martin nagyon jól néz ki, nekem az építése is tetszett. Masszívabbak, mint némelyik modern sportkocsi, amiknek sok pici elemből áll össze a karosszériája. De abban igazad van, hogy ezek alapvetően játékok, viszont annak tökéletesek. 10 évesen én is próbáltam menő sportkocsikat építeni, a meglévő 6644 pedig konkrétan világ életében Ferrarit alakított. Fura is visszanézni ezekre a régi autókra, mikor ma a külön kapható autók már 6-os szélességűek, egy 60285 kész supercar hozzájuk képest.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
RapaNui1
aktív tag
Elkészült a Vespa. A kezdeti nehézségek ellenére a végeredmény nagyon jó lett. A hátsó csomagtartó összeépítése, valamint a nárcisz csokor valami fenomenális, a bukósisak óriási. Bár vannak hiányosságai, és játszani mem lehet vele inkább csak kiallítási darab, de aki szereti a Vespát és a motorokat annak tökéletes választás lehet. 3 dolgot tudnék kiemelni ami nekem a legjobban tetszik benne, a hátsó csomagtartó a csokorral a bukósisak és magának a motornak a színe és a végső formavilága.
Jó legózást mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest