Hirdetés
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jaime
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene a témák közti eligazodásban.
Idősebbik lányomnak a duplo után szeretnék valami komolyabb legot. (6 lesz) Próbáltam keresgéni, de a témák miatt kicsit tanácstalan lettem. Hol vannak már a gyerekkorom Kastélyos-kalózos legoi?!
A Friends nagyon nem szimpatikus, talán a City tűnik a legpraktikusabbnak. Ahogy nézem folyamatosan frissítik a szetteket. 112. tűzoltóállomást látom kijönni A szettek megújítása mitől függ, ilyenkor mást is variálnak vagy csak más az épület? Szeretnék egy-két témán belül mozogni (mást már gyűjtök, és elég kocka tudok lenni), de valami olyat kéne elkezdeni, amit nem hagynak abba 3 év múlva.
Miközben a lányaimnak keresgéltem, papa beleszeretett a Winteres szettbe Az erre írt korhatár mennyire valós?
Flinstones érdekesnek tűnik, de gondolom ez csak egyszeri eresztés. -
Freddy76
addikt
Szia,
A most hat éves lányoddal kapcsolatban rámutatnék három lényeges tényre: Hat éves, lány, és most. Viccen kívül, figyelemmel kell lenni arra, hogy mi a menő nekik. Az előbb is ment a hőbörgés (nem részedről), hogy micsoda dolog, hogy itt sokan szetteket raknak ki, és mivé lett a világ, pfuj, bezzeg mi nem ültünk egész nap a TV előtt (persze, mert naponta volt tíz perc mese, vasárnap másfél óra...). Sajnos a világ sokkal gyorsabb, a gyerekeknek is iszonyú mértékben ömlik az információ, ez nem a leülök és órákon át építgetek generáció... Tudom, az én lányom hét éves, és nem érdekli a Lego, mint Lego. Összerakjuk, persze, de csak azért rakja össze, hogy aztán játszhasson vele, arra pedig nem tudom rávenni, hogy valamit csak úgy építsen. Hogy nem kreatív? Lehet. Mondjuk nagyon jól sakkozik, és a Judo edzője szerint rendkívül találékony és gyorsan dönt a tatamin, tehát inkább csak arról van szó, hogy a Lego nem érdekli.
A Friends menő a kislányoknál. Van róla mese, vannak ajándéktárgyak, olyan kislányosan nagylányos az egész. Emellett érdemes megnézned egy-két szettet alaposan, van olyan, ami kimondottan érdekes, jópofa részletekkel van tele, és az építési megoldásai is klasszak. Játszani pedig jól lehet vele. A Winter Villlage készletekkel nem nyúlsz mellé, bár itt inkább közösen javaslom az építést, ellenben a kész készlet nagyon klassz, jól játszható. Ha tudod, vedd meg mindet, ami kapható, ezeket egy idő után visszavonják, és csak megy fel az értékük, emellett nem csak játszani jó, de karácsonyi dekornak is.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Tony21
tag
Ahogy én látom magam körül, nagyon gyerek függő a dolog.
Nálunk most töltötte nemrég a gyerkőc a négyet.
"Picilegó" témát karácsonykor kezdte, kapott Junior szettet is, meg City szetteket, majd szülinapján folytatódott a Lego özön.
Ügyesen pakolja össze őket a leírás alapján, viszont nemrég játszani is kezdett velük (én ezt hiányoltam eddig, Duploval is csak az unszolásomra játszott, miután összerakott valamit).
Most meg ott járunk, hogy a rendőrrel elkapja a bűnözőket, majd ilyet szól, "most pedig mész a dutyiba, aztán majd lesz időd gondolkodni" (ezt sosem hallottam tőle, nem tudom honnan szedte).
Egyik nap a 60169-el játszott hatalmasat, logisztikázta a raklapokat az állvány és a konténerek között, daruzta a konténereket kamionról le, kamionra fel, sőt a 60183 helikoptere is besegített a konténerek pakolgatásába.
Érdekes, hogy nem próbál mást összerakni a City szettekből.Viszont van egy doboz 10704, ebből meg nemigen hajlandó a leírásban lévő dolgokat megépíteni, inkább megy a saját feje után (ez sem baj persze ). Szerintem ez tölti be nála a Duplo rakom-pakolom ahogy akarom szerepét.
Ezt pl. ma csinálta, azt mondta, játszótér.Kérdeztem, a rakéta mit keres ott? Apa, az űrhajósoknak is kell játék ...
Szegény ember Saturn-ja -
Djuree
félisten
na énis megnéztem ezt a lego kiállítást, hát nem semmi, volt pár durva dolog, érdemes volt elmenni, végre komolyabb alkotások is voltak. ki is néztem pár dolgot amit meg kell vennem régebbi készleteket.
akartam képeket ide tenni, de már nem nagyon működnek az ingyenes képfeltöltők.[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
nagyúr
-
qqzs
őstag
válasz Freddy76 #26959 üzenetére
A hoborges nem a szethuszarok(ez nem egy pejorativ jelzo egyebkent a kicsihuszarbol jott) ellen volt se azert mert sokan vannak vannak, hanem azert mert a LEGO szepen attette a hangsulyt a kreativitast fejleszto jatekokrol a adjunk el minnel tobbet jatekokra amivel nem lenne baj ha emelett maradt volna valami csiraja a kreativitast fejleszto legoknak is (jo esetleg a classic) de azt is mar csak azert gyartjak hogy nehogy rajuk huzzak ezt. Emelett a szetek osszerakhato muanyag tucatjatekok. nincs bennuk semmi egyedi. Minden kis hajlathoz legyartanak mar egy kulon elemet, semmi fantazia nem kell hozza hogy elkepzeld mi az epitmeny...meg is erdemlik hogy masoljak oket. Lassan mar - ha nem most is- szoftwarekkel fogjak a szeteket is generalni. Lassan mar kesz targyakat fognak szeletelni es az illesztofeluletre egy pockot rakni hogy legonak hivhassak a jatekot. ezek mellett mi az egyedi lego figura? a 80% a masoktol licenszelt tema. Ja a lego movie, hat azon meg latszik is hogy mar kinjukba nem tudnak kitalani semmit olyan nagy okorseg egy rakason.
Eladó: GTS450
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Rengeteg módon össze lehet rakni egy házat, csak fantázia kérdése. Hogy ne kellene hozzá fantázia? Lego movie szettek pont azért voltak jók, mert teljesen oda nem illő színű és formájú alkatrészekből is nagyon kreatív készleteket lehetett csinálni. Az meg hogy a Lego tucat termék.. ehh
Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!
-
törölt tag
válasz Saccco #26969 üzenetére
Ez a kérdés már bennem is felmerült többször, mivel rendszerint nem csinál mást csak bejön a topikba és legyen az bármilyen legoval kapcsolatos dolog szépen lehúzza.
Én 90-es években voltam gyerek es örülök, hogy mivé lett a lego. Persze vannak hullámvölgyek (pl az idei készletek szerintem elég gyengék lettek), de sokkal kidolgozottabb és részletesebb minden, mint volt. Nem is értem ez miért akkor gond? -
UberMutant
őstag
hogy etessem egy kicsit a trollt
mi a helyzet a MOC-okkal vagy alternativ buildekkel?
pl a speed champions az egyik kedvencem, érdemes megnézni mennyi alt build van belőlük.szerintem a lego igenis kreatív maradt, azzal van baj, aki ezt tagadja.
ha a gyerek meg olyan amilyen, akkor csinálj másikat, hátha az sikerül -
hulp01
senior tag
Ezzel nagyon nem értek egyet. Szerintem a régen minden jobb volt szemlélet egy kicsit elhomályosítja a szemedet. A Classic téma kifejezetten a kreativitást támogatja és elég sok készlet is kapható belőle. A Creator is ilyen, elég ha megnézed, hogy pl. a Miniből hányféle járművet építettek már a mókolók. De a sima Creator 3in1 készletekből is sokminden építhető. Eleve tök jó, hogy háromféle modell leírása is benne van, szóval segítenek is, hogy meglóduljon a fantáziád. A Tower Bridge vagy a Big Ben pl annyira átlagos egyszerű alkatrészekből áll, hogy bármit építhetsz belőlük (persze autót kerék hiányában nem lesz túl könnyű). A City meg a 80-as 90-es években sem erről szólt. Anno Lego Systemnek hívott készletekből is egy konkrét dolgot építettél össze és mondjuk egy tűzoltóautóból akkor sem tudtál rendőrautót építeni már csak a színe miatt sem. És akkor a Technicről még nem is beszéltünk. Az Architecture széria is nagyon átlagos darabokból áll, szóval ott is lehet kreatívkodni. És pl. nagyon jó, hogy jött a SW széria és a licenszelt témák, mert ezeknek nagyon nagy szerepük volt abban, hogy egyáltalán még beszélgethetünk jelen időben is a legozásról.
[ Szerkesztve ]
-
Fr0z3n
őstag
Tescoba 600 Ft a 18as minifig széria.
Sikerült levadászni a sárkányt és a pók ruhás fickót de a pókosnak nem volt benne a feje 😭 vajon azt is pótolják legoék?
-
gg72
veterán
Sziasztok! A www.hasznaltlego.com shop mennyire megbízható?
-
axod
tag
Velem előfordult, hogy kibontáskor egy minifig köpenye a legtetejére keveredett (közvetlen a perforáció alá), és sajnos elvágtam ahogy bontottam ki. Jeleztem nekik, nagyon készségesek voltak, küldték, de nem azt hanem egy bontatlan másikat ugyanabból a szériából. Lehet minifig fejjel máshogy van...
-
qqzs
őstag
válasz hulp01 #26974 üzenetére
hulp01: Koszonom a konstruktiv hozzaszolast. Persze hoyg hagytak meg parat kreativitas cimszoval, de globalisan nem az mar ami regen volt. Es nem azert mert regen minden jobb volt. Mert lehet most jobb de nem segiti jobban a kreativitast. Mashol van a balance
Ubermutant: Nezz utanan wikipedian ki a troll. En egy Lego fan vagyok aki bosszankodik azon hogy a kedvenc jateka milyen iranyba ment. Koszonom MOC rol meg nem hallottam de most talaltam par oldalt.
[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
törölt tag
-
nagyúr
Összeraktam az új Ford creator szettet! Hát valami gyönyörű! 😁 Sokkal jobban bejön mint a technic Porsche, vagy Bugatti!
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
törölt tag
úgy is vannak vip pontjaim, szerintem akkor lego oldalról fogom behúzni a endgame készleteket.
erről egyébként lehet tudni valamit? pár hete feltűnt néhány darab itt-ott és azóta semmi. az endgame szetteknél nem irtak róla semmit.
megkérdeztem az alléban, hogy ez sima polybag lesz e, de nem kaptam értelmes választ. próbáltak úgymond okosnak tűnni (minden rosszindulat nélkül mondom ezt), de érdemi dolgot nem mondtak. még ők se tudják miket fognak kapni. -
lm83
őstag
válasz #75376384 #26986 üzenetére
Az ilyen zacskós dolgokat a müllerben veszem, mondjuk már drágult 1290->1390-re idénre, de tegnap épp kupon szombat volt.
Lego boltban a legolcsóbb 1990 (sima), aztán van ami 3 vagy 4 ezer (star wars, pókember),De én sem láttam még ilyet ott, új city-k meg movie-s szettek vannak. Amik még el nem fogytak épp.
-
Müllerben a Mack még mindig 50000... kapják be. 36-ról leakciózva lehet megvettem volna, még mindig rajta van a listán, bár most vettem egy 8292 Cherry pickert jó áron inkább.Lehet kicsit hiányos, de már úgy is dugig vagyok ömlesztett technic-kel, szóval pár apró hiány nem gond. A kis lánctalpas daru meg ajándék volt 1500-ért mellé Bár a b modell-hez szintén keresni kell még pár dolgot.
[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
LÁZ
Topikgazda
március 11-22 között ajándék mustang 65 ojró felett a SAH-ban
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Grillo
őstag
Szerintetek ha egy régészeti lelőhely (középkori fal, bástya, torony, stb) bemutatásához kapcsolódó kiállításon LEGOból is fel lenne építve a rekonstrukció, akkor ahhoz lehetne a LEGO-tól segítséget kapni?
Milyen programban terveznétek meg a dolgot? -
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz Grillo #26996 üzenetére
Bricklink. Kedvezményt nem fogsz kapni valszeg a Legotól. A hivatalos kiállításokon is saját pénzből veszik az emberek a MOC-ra való alkatrészeket. Max a kiállítás fizet neked hogy elvidd oda a MOC-od. Engem sokszor hívtak már, nálam ez volt a helyzet.
-
Ereshkigal
őstag
Elsősorban használtan keresem: 7662, 75144, 75178.
-
kbalage2
aktív tag
válasz Grillo #26996 üzenetére
Keress meg egy hivatalos Lego klubot (itt megnézheted kik vannak a környékeden). Nekik van lehetőségük bizonyos keretek között kedvezményes kockavásárlásra, bár ha jól tudom fix keretből lehet rendelni és csak évente 1x-2x.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
kollégák, 6086,6286,6081 szép dobozos példányok ha esetleg vannak valakinek feleslegben, kérlek privátban írjatok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- Horgász topik
- Asszociációs játék. :)
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Spórolós topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest