Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ilsyde
őstag
A Legend of Grimrock egy old-school indie dungeon crawler az Almost Human stúdiótól. Aki nem ismeri ezt a műfajt és akinek nem mondanak semmit az olyan nevek mint a Dungeon Master, Eye of the Beholder vagy az Ultima Underworld annak itt egy rövidke ismertető:
Ahogy az elnevezésbol is kiderül, a dungeon crawler játékokban egy óriási (sokszor többszintes, teleportokkal teletűzdelt) labirintus-szerű kazamata felfedezése és az azon való átvergődés a cél. Persze ennél jóval többről van szó, nem csak feltérképezni kell a zegzugos folyosókat és termeket. Főleg szerepjáték elemek dominálnak és ezek befolyásolják a játékmenetet is: túlélés, fejlődés, harc, fejtörők megoldása és természetesen minél jobb felszerelések összeharácsolása.A játék alatt futó motor sem hagy maga után kívánnivalót. Az igényes textúrák és elképesztő fény-árnyék hatások rengeteget adnak az atmoszférához. De egyébként sem lesz nehéz beleélni magunkat a játékba, annyira árad belőle a hangulat.
Szerepjátékokhoz méltóan karaktergenerálással kezdődnek a kalandok. Minden parti négy főből fog állni amit ugyanennyi fajból és három kasztból lehet összeállítani (de a játék is felajánl egy előre generált csapatot). Minden faj es kaszt más tulajdonságokkal, képességekkel, sajátosságokkal rendelkezik, de erejükben és gyengéjükben is különböznek egymástól.
Belső nézetből látunk mindent, blokkonként mozoghatunk és forgolódhatunk a kazamaták járataiban de az egér segitségével szabadon manipulálhatja környezetét a játékos. Ez utóbbira gyakran szükség lesz, köszönhetően a számtalan logikai fejtörőnek és rejtett kapcsolónak - de tárgyakat felvenni és varázsolni is csak ily módon lehet. A harc valós időben zajlik a szűk folyosókon vagy apró termekben úgyhogy érdemes kihasználni a már feltérképezett, gondosan kipucolt részeket ahol ügyesen manőverezve elkerülhetőek az ellenfelek támadásai. Mindeközben varázslatok elsütésére is érdemes időt szakítani ugyanis ehhez szintén valós időben kell különböző rúnákat kombinálnunk.Kalandjaink során számtalan felszerelésbe fogunk belebotlani de a szaftosabb darabokat rejtett kapcsolók, kőfalak vagy fejtörők rejtik. A csapat tagjai tapasztalati pontokat gyűjtenek, fejlődnek, erősödnek, varázsitalokat keverhetnek, az élelmet pedig szigorúan be kell osztaniuk. Biztonságosnak vélt helyeken akár le is táborozhatunk ha gyógyításra van szükség.
Az előzetesek alapján 10-15 óra tiszta játékidőre számíthatunk attól függően hogy valaki végigrohan-e mindenen vagy felfedezi Grimrock járatait és rejtekeit. Természetesen más csapatösszeállítással újrakezdhetjük a kalandokat hogy megváltozzon a játékélmény és a kihivás de később újabb dungeonok várhatóak egyenesen a készitőktől vagy akár más játékosoktól is.
Jelenleg a hivatalos honlapon ajánlott előrendelni a játékot 12 dolláros akciós áron. Minden vásárló kap Steam kulcsot, néhány apróságot (kézikönyv, térkép, háttérképek stb.) és megjelenéskor - ami április 11, azaz jövő hét szerda - egy önállóan futó (stand-alone) klienst.
pre-order trailer: www.youtube.com/watch?v=xmSJ1iFx5zA
ismertető video: www.youtube.com/watch?v=dzIiXx-8BHc
-
danih
veterán
Jejeje, gyűljünk srácok, 30-on felülieknek kötelező vétel, az xbox pista generáció pedig kerülje, mert nem fogja érteni, mi ez, és hogy lehet a XXI. szd-ban ilyet kiadni
-
Ilsyde
őstag
Pár info, így két nappal a megjelenés elott:
Steam pre-load nem lesz, de maga a kliens kevesebb mint 700MB.
Pályaszerkeszto már készul úgyhogy várhatóan a rajongók is tudnak majd dungeonoket kreálni.
A Steames kulcson kívul az elorendelok úgy néz ki hogy DRM mentes klienst kapnak.
Ismétlésul mégegyszer a link ahol elo lehet rendelni 3 dolláros kedvezménnyel. Tovább infok az elso hozzászólásban.
Remélem a játék megjelenésével beindul a topik is. -
lordjancso
senior tag
Este 7-től tölthető a játék!
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
Ilsyde
őstag
Steam szokás szerint késik de akinek jó az onálló kliens az szedheti a humbe bundle linkrol (Thanks for purchasing Legend of Grimrock nevezetu e-mailben lévo linken, ahol az extrákat is le lehetett tolteni).
461.5MB
[ Szerkesztve ]
-
pethYeti
addikt
Nah végre elérhető, érdemes újraindítani a steamet.
-
Ilsyde
őstag
mmm... ropogós csigahús
Most már a Steames verziót is le lehet szedni.
-
Youri
veterán
Na, nektek hogy megy? Nekem még mindig a Legend of Grimrock Pre-Order szerepel csak a listában
RTX ON
-
HaaS
addikt
Be jó, van már topikja! Űzzük hát!
"a sárkány is csak ember" - oxox
-
HaaS
addikt
A pap, druida az DLC? Kéne.
-
HaaS
addikt
Nem is hiányzik már, csak meglepett elsőre, hogy csak három... bár egy kung-fu panda druida érdekelne. Lesz itt még az is!
Az XP elosztás is fura volt hirtelen, de hát legyen így hát akkor. Akkor akkor.
Stonekeep óta nem nyaltam körbe a falat ilyen akkurátusan, mint most. Neköm belefáradt mára a szömöm a fáklyavillózásba.
Gyps: gogos DRM free revolution van!
-
Ilsyde
őstag
Lista a varázslatokról azoknak akik nem akarnak sokat kísérletezni.
A csapóajtók úgy tunik hogy nem halálos csapdák, majdhogynem érdemes beleugrani mindegyikbe. Bár nyilván landoláskor eltorhet pár csont úgyhogy elotte érdemes megnézni hogy van-e hozzá elég HP.
-
_stick_
őstag
Milyen csapattal játszotok?
Nekem két harcos bika gyűri elől az ellent, hátulról dobál egy rouge és tüzel egy mage. -
Ilsyde
őstag
Nem rossz
Nálam elol egy lovag (harcos + jártasság kardok és páncélok használatában + folyamatosan fejlodo fizikum) és egy habzó szájú minotaurusz (harcos + fejsze + koponyagyujtogetés).
Hátul egy íjász (rogue + íjászat + alacsonyabb szintu dobófegyverek) meg egy rovar jégmágus.Koponyát még nem találtam a minotauruszomnak.
-
HaaS
addikt
Én csináltam egy monkot!
Csomó fegyvert nem használok így, tudom, de van egy Mino tolvaj kemény ököl meg fejgyűjtős perkekkel, evade és unarmedre szkillezve... hát kíváncsi leszek rá! A másik első soros az sablon: emberharcos, hátul meg egy agresszív lizard tolvaj dobál, (assassin lesz, szóval tud majd támadni bármivel). Na meg egy mágus, még semmilyen. Szurkál meg varázsol.
Hanem ez a körbenézés ez nagy király... pillanatok alatt körbe lehet nézni a falakat! Szép munka!
-
Ilsyde
őstag
Na, csak megoldottad valahogy Pusztakezes minotaurusz keményen uthet. Ráadásul +3 attackot kap koponyánként. Most találtam meg az elsot a második szint végén, egy sisakban.
Bejon nagyon a játék, a harcok is igen kemények tudnak néha lenni ha nem jól reagálok. Varázsló elengedhetetlen lesz szerintem, jelenleg a jéggel egyenes vonalban sebez teruletre és úgy vettem észre hogy mindig betalál. -
HaaS
addikt
Jah, megoldottam a kasztrálást nagy hirtelen... hanem pooont most akartam írni, hogy megvan az első koponyája. Uggyanaz amit te is írtál, a kettes szint végefelé!
A dobálással én nem vagyok barátságban, hagytam békén. Az agresszor tolvajom hátulról sokkal jobb spearrel! Így 11-es bónusszal üt (16-ot, merthogy agresszív), a dobáshoz meg nem ír sömmit accuracy bónuszt, pedig van rajta egy pontom. A jó dobálós cuccból kevés van, kavicsot meg nem járja... bár most a mágus már tudja a Light-ot, mégis inkább fáklyázok.
Az lenne nagy király, ha a monkom külön üthetne a két öklivel, na az kemény lenne! Csak átfutottam, de csak speed meg dmg boost van... ránézek megint...
szerk: a Mino monk is 11-gyel üt 19-et, hahaha!
[ Szerkesztve ]
-
Mukorka
addikt
Elején hogy elakadtam a "Loose rock" részen....
Egyébként mi van akkor ha valaki meghal?
Mukor#2214 --- "Ezt nem én gondolom így, EZ EGY TÉNY!"
-
Ilsyde
őstag
30/7 a minotauruszom fejszével, meg most találtam egy másik kopit a harmadik szint legelején (úgyhogy egyáltalán nem állsz rosszul). Ugyanitt egy íjat is, végre valahára! Mindketto el volt rejtve az árgus szemek elol.
@Mukorka elég sok logikai feladvány lesz benne, ez a legegyszerubb. Keress egy olyan kovet a falon aminek a sarka el van repedve (kb. fejmagasságban lesz).
Ha valaki meghal akkor a kék koveknél újra lehet oket éleszteni. Vagy megeszed a husiját, ha kifogytál kajából -
HaaS
addikt
-
Ilsyde
őstag
Minden szinten van egy szerintem. Ido után újratoltodnek úgyhogy ha használtad akkor sincs gond.
@HaaS arra én is. Minotauruszom cipel egy ládát, egyelore beleraktam abba. Valami hét darabra emlékszem, mintha annyit írt volna ki. A Lands of Lore-ban volt valami hasonló kehely ami gyógyítóerovel bírt?
Most volt egy durvább rész, egyszerre négyen akarták a véremet. Kicsit trukkoznom kellett hogy ne zárjanak korbe. Ha sok lesz ilyen akkor hamar elvérzek, ráadásul mindig elfelejtem hogy van gyógyitalom
[ Szerkesztve ]
-
Mukorka
addikt
Oké, köszi.
Még egy kérdés. Van két mágusom , 1 harcos meg egy rouge. A rougenak nem is láttam a skilljeit ha jobb klikket nyomok rajta de a mágusoknál megjelennek rúnák vagy mik. Ezek jelzik a tüzet, halált blabla. Viszont varázsolni sehogy se tudok. Feltételezem kellene tekercs hozzá de azt hittem gyárilag is tudnak valamit. Hátulra raktam őket mivel ütni se nagyon hasznos berakni őket.
Mukor#2214 --- "Ezt nem én gondolom így, EZ EGY TÉNY!"
-
Ilsyde
őstag
Tekercsekre vannak feljegyezve a rúnakombinációk, néha-néha találsz majd egyet ami "megtanít" valami újra. Nem kotelezoek, magadtól is rájohetsz varázslatokra. Lejjebb linkeltem a listát ha nincs kedved kísérletezni.
A képességek automatikusan aktiválódnak harcos és tolvaj karaktereknél. Mágusokat természetesen tedd hátra, és adj nekik valami távolsági fegyvert hogy azzal hadonásszanak ha kifogytak manából (kovek, dobókés, lándzsa stb.).
-
Sonja
nagyúr
Egyetlen probléma van a játékkal! Hiányzik a "kockás" (négyzetrácsos ) spirál füzet feeling!
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
D4v3
őstag
Másnak nem forr fel a VGA-ja játék közben? Próbálgattam többféle beállítást, de nem nagyon változott semmi, különösen a teleport, csili-vili részeknél hajtja meg nagyon.
-
HaaS
addikt
Hát én néha ráveszem magam, de jobb így, mint rajzolgatni. Ami a "kockás" füzet feelinget illeti, nekem átjön. Főleg talán azért, mert általában végigpróbálgattam a falakat egyszer, és ha koppanás volt, akkor sraffoztam a szomszédos négyzetbe, pont úgy, mint ahogy itt is van.
@Ilsyde: háttal be egy zsákutcába, hadd jöjjenek! A "This is your grave" vagy hasonló nevű szoba tanította meg nekem újra! Hanem az a teleportálós rész nagyon jó volt a pókos rész előtt! Mikor forognak körbe azok a kék ködfelhők, tudod!
Hát, jó játék lett, nehéz abbahagyni... szerencsére a pókhegyek segítettek egy kicsit a döntésben!
Jameg: szerintem egyszerűbb cserélgetni a karaktereket, mint felhajtani a healing potiont! Jó, az ikszpé elosztást kicsit hazavághatja, de kis odafigyeléssel vissza lehet dolgozni egálra. A Lands of Lore-nál nem ugrik be semmi sajnos...
[ Szerkesztve ]
-
Ilsyde
őstag
Meg nem jarok ott sajna, eleg hamar abbahagytam tegnap a jatekot. A harmadik szintet sem porszivoztam fel teljesen.
Cserelgetni cserelgetem en is oket de ha korulvesznek akkor ugyis ropi van A minotauruszom kicsit le van maradva XP-ben mert bazi nagyokat tud utni, de tobbnyire csak a levegobe.
Nyomtathato lista a varazslatokrol. Fincsin nez ki.
-
-
Ilsyde
őstag
Forumon irjak hogy a szurkalos rogue eleg durva tud lenni mert kicsit sebez de sokszor. Raadasul gyakran betalal, azaz a speckok is tobbszor aktivalodnak.
Egyelore megvagyok, bar elegge gyengelkedik a minotaurusz mert nem tettem pontokat a fizikumra/pancelra. Szerencsere szintlepeskor 4-et ad a jatek (nem hittem volna) ugyhogy hamar behozom.
Poison resist, jaja! Azok a kis gomba szeru valamik eleg kegyetlenek tudnak lenni. Egyelore jegmagiat tanul a varazslom de lehet hogy 13-as szint utan atmegyek poisonre. De a shock sem rossz. Invisibility hmm...
-
HaaS
addikt
Lemásztam a negyedikre... most kezd beindulni, szóval szerintem óvatosan a fórumozással, nehogy beleolvass valami megoldásfélébe!
Az semmi, hogy gyors az agresszor rogue-om tőrrel ott hátul, de backstabel is már szépen! A mino xp miatt ne aggódj, lesznek majd gyengébb ellenfelek respawnnal, csak azzal csapkodd majd, aztán helyben vagy megint. Jó lesz az mindjárt.
A poison resist háát... na majd meglátod, szóval jó lenne, igen. Én is jegelek a mágussal... az invist még nem tudom mire használni, de az is biztos jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Ilsyde
őstag
Megvolt a pókos rész. Naja, vicces volt. Régen nevettem már ennyit
Kemény tud lenni a játék de meglepo eredményeket lehet elérni egy-egy taktikusabb visszavonulással (pl. nem hal meg mindenki).
Most végeztem én is a harmadik szinttel, koszi hogy szóltál. Próbálom a fórumon nem elolvasni a spoileres topikokat mert magam akarom felfedezni a szinteket meg a sztorit is.Te is megtaláltad a rejtett lejárót a negyedik szintre?
Valami eldobott egy aranyszínu kulcsot de nem tudom mi lehetett az. Talán egy óriáspók? Visszamentem felszedni egy rejtett kapu mogotti cuccost (a mozgó teleportos részhez) és útkozben találtam a foldon azon a helyen ahol már jártam.Backstabet hogy kivitelezed? Fagyasztás aztán mogé rohansz?
-
HaaS
addikt
Nem olyan vészes a pókolás sem... mondjuk a rácson át szerintem lehetne ranged is ártani nekik, de a felhúzom a rácsot - mindenki odavág keményen - leeengedem a rácsot briliáns taktikának bizonyult. Közben alkímia, iszogatás...
Nálam a halál az nem jöhet szóba. Normálon játszol te is gondolom. A harmadik térképen már használtam a gyógyító kristályizéket, addig nem. Jameg, végignyomogattam a billentyűket (sejj, mint a régi szép időkben), és csak szólok: aludni is lehet. Ja... hét óra játék után ideje volt rádöbbenni erre is... nemtom mennyire kell a sztorihoz, de most így elsőre is jött valami gépész múvi, szóval lehet, hogy érdemes néha.
A sima negyedik szintes lejáró utáni is egy érdekes csata. Ki kellett szabadítani néhány szellemet a palackból! Itt használtam először a backstabet is, hely kell hozzá. Ekkor még nem használtam a fagyasztást, szóval csak simán sasszé az áldozat mellé (esetleg mögé) és atak. Ez persze nehézkes, ha sok az ellen. Über dolog egyébként.Jaja, megvolt a secret is a negyedikre. Hanem ezt a szintet imádni fogod... mondom, beindul a játék rendesen, kell agyalni itt-ott, jók a fejtörők. Kell majd az arany kulcs, ha jól emlékszem, az nyitja a normál lejáratot négybe.
szerk: jameg, az emberharcos végre felöltötte a heavy gúnyát, a monk köv. szinten kapja a light-ot!
[ Szerkesztve ]
-
Ilsyde
őstag
Ez az kapu/rács leengedos taktika nagyon jó, nélkule valószínuleg megettek volna a taknyok. Így is volt rendesen mentés-toltés akció mire sikerult. A számszeríj meg XP miatt megérte.
Én sem hagyom hogy meghaljon valaki a csapatból (hiszen akkor lemarad fejlodésben), azonnal toltok. Gyógyitalt még nem ittam, próbálom tartogatni de néha nagyon jól jonne.
Jaja, normálon tolom. Alvásról tudok mert néztem a játékról elozetes videokat meg ott a bill leosztásban is Vigyázni kell vele mert erosen kiéhezteti a csapatot.
Heavy armor már befigyel itt is, de most néztem hogy a tolvajnak és a varázslónak is van olyan képessége amivel majd tudják használni a light armorokat (buntetopontok nélkul). Bár annyira nyilván nem számít nekik.Egyelore ezt a részt csináltam meg, visszamentem a harmadikra aztán a normál lépcson mentem le újra a negyedikre. Majd innen folytatom.
-
HaaS
addikt
Aannyira azért ne tartogasd a potion alapanyagokat! Úgy vettem észre, nem olyan vészes a helyzet, ráadásul ha nagy buli van, nincs idő vele tökölni, szóval érdemes nyugiban kortyolni egyet-kettőt, megtakarítani vele némi bosszúságot.
Hja, a billentyűkiosztásnál én is láttam, de annyi is volt. Morroban is csak azért aludtam egy-egy órát, hogy szintet tudjak lépni, itt még az sem kell. Ott is "megérte", nem csak a sztori miatt, hanem ugye az assassin cuccai miatt is, jó pénz volt. Szóval csak most rögzült!Jó ez a negyedik pálya, tegnap két dologgal is elakadtam, bár már kitakarítottam az egészet. De kellett már egy ilyen játék, te!
Igen, a monkom az rogue, annak jön a light armor. A hátsó soros agresszornál, mágusnál nem foglalkozom vele, de a minonál elöl nem árt némi extra védelem. Bár már így is szép a lelkem...
[ Szerkesztve ]
-
Murder3
addikt
azt kérdezném, hogy gog-on megvéve a játék kap teljes körű steam támogatást, mármint értem arra, hogy tudom gyűjteni a steames achikatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Dolce Gusto
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elektromos autók - motorok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - Garanciával
- Playstation/Xbox konzolok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest