Hirdetés
Aktív témák
-
as_Rock
őstag
Cifu szaki!
Az alábbi Samu modellek között van lényegi/képminőségbeli különbség?
LE32R81/82/84/86/88
Annyit a cikkedből már kiderítettem, hogy a 86-ban van DVB-T tuner, ár alapján mondjuk ez már nem jön számításba, de pl. ezt a plusszt most, vagy a közeljövőben tudnám egyáltalán használni jupiszikábelTV-nél?
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
-
félisten
válasz as_Rock #2752 üzenetére
A DVB-T csak antennával vehető digitális adásra vonatkozik, kábelTV-s vételhez semmi köze.
Amennyire én tudom a 81-84 között csak a külcsín az eltérés, a 85-88 ugyanilyen kinézetűek, csak van beépített DVB-T tuner.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
Tömören: Az LG-nek egy oszlopban meghülyültek a pixelek. Szervíz elvitte, egy hét múlva kiderítették, hogy a TV cseregaranciás, mert nem javítható. Cseregarival elmentem az Auchan-ba (ahol vásároltam), ott visszakaptam a vételárat, abból meg vettem egy Sony KDL-40V3000-eset, leginkább kiváncsiságból, hogy ugyan mitől olyan extra a Sony. A végső konkluzióm vegyes, mert sajnos elszineződéseket lehet látni a vékony betüknél. A Font smooth kikapcsolása ugyan segített valamicskét, de még így is megvan a jelenség. A színek túlvezéreltek, de ha leveszem a színeket, akkor meg fakó lesz, egyáltalán nem természetes, köszönjük Sony a "Bravia színeket"....
Itt találsz képeket, a font smooth itt még be volt kapcsolva.
-
kugyu21
senior tag
OK, azt hiszem talán én nem vagyok az átlag vásárló aki ezeket a cimkéket nézi ( pl. kamera 250x-es digitális zoom ), de akkor a korábban elhangzottak alapján, nagyrészt Tv-nézéshez a full extrás HD (D3000) vagy egy jó FULL HD (M87), úgy hogy közel azonos az áron a jobb választás?
Mert úgye korábban az hangzott el, hogy a D3000 kezeli le legjobban a tv adást, késöbb meg az, hogy ennyi pénzért már javában kapható full hd is.
Már az elöbb is kérdeztem de azt hiszem nem válaszoltál, hogy a tv műsor esetén a full hd csak felesleges luxus, vagy pl. a két fenti készülék esetén még rosszabb is a full hd?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz kugyu21 #2758 üzenetére
Őszintén szólva már kissé összefolynak az emberek, de ha jól rémlik, neked első sorban TV-re kell.
TV nézés szempontjából a FullHD semmilyen előnyt nem élvez a sima HD-hez képest. Ha mondjuk később akarsz hozzá venni egy HD DVD vagy Blu-Ray lejátszót (pl. egy PS3-at), vagy számítógépről akarsz HD rippeket lejátszani, akkor már más a tészta.
A Samu LE-40M87 sem rossz választás, tehát adott esetben ezt is nyugodtan megveheted. Én csak azt mondtam, hogy egy DVD vagy sima TV nézés esetén az előnyeit nem fogod tudni kihasználni. Ha úgymond előre tekintesz, tehát 2-3 évvel előre gondolkodsz, és esetleg veszel HD DVD / BR asztali lejátszót, konzolt, vagy összeállítasz egy HTPC-t a HD rippek lejátszásához, akkor azt mondom, hogy nyugodtan vedd meg a Samut.
-
as_Rock
őstag
Kösz, akkor 81-84 között válogatok
Esetleg arról van infód, hogy az árgépes cégek közül (A-plaza, pixmániát tudom) melyikkel vannak negatív tapasztalatok? Vagy ha így egyszerűbb: Melyikkel egyértelműen pozitív?
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
-
félisten
Elnézést, kiabálni fogok...
A Thomsont felejtsétek el! A gyártó leállt a TV-k gyártásával, problémás garikezelésekkel vannak tele a panaszfórumok, és a sok hibás TV-vel. Ha egy mód van rá, kerüljétek.
[ Szerkesztve ]
-
kobusz
csendes tag
Egyátalán van e valamilyen tapasztalat a Thomson - nal kapcsolatban, kinek a paneljét használja, szervízháttér, garancia, etc?
Azt hallottam 100 cm alatt érdemes LCD-ben gondolkodni és mivel a közeljövőben jöhet a digitális adás talán nem rossz megoldás a 37m61nf21 200.000.-Ft-ért.
A google magyar linket nem talál ennyire új típus lenne? -
Harti
senior tag
Sziasztok!
Nagyon úgy néz ki, hogy nem tudok szerválni 26"-os R8-at és egy LC51 lesz belőle!
Látta valaki élőben a feketéjét ami állítólag annyira rossz?
Ez az egy amitől nagyon tartok, de ha nem rosszabb az R71-esnél akkor nincs gond!10szer is megkérdezem mert így a biztos: Kezeli DVI-HDMI-n keresztül 1360x768-ban a PC-t?
-
félisten
Az LC51-es tudja az 1:1-et VGA-n és DVI-HDMI-n is. A feketéje egyéni dolog, én mindig felkapcsolt lámpa mellett használtam az LCD-ket, mert a nagy fényereje miatt különben kinyirja a szemem, így nekem sose volt zavaró a gyenge fekete. De alant olvasható más vélemény is, tehát a legjobb, ha te magad nézed meg, és döntöd el.
-
Lacix29
őstag
Ha valakit érdekel egy dán teszt ( ) a Sharp 46HD1E -ről, akkor az itt megtalálhatja:
[link]
Itt pedig egy béna angol fordítás: [link]Az eddigi legjobb fekete értéket mérték ennél a típusnál az LCD-k között. (0.16 cd/m2)
(Eddig tévesen azt hittem a Sharp-ról hogy IPS alapú paneleket gyárt és csodálkoztam hogy mégis milyen jók a feketéi. Most viszont kiderült számomra hogy a Sharp is VA alapú paneleket gyárt. Ezért nem is olyan jók a betekintési szögei mint mondjuk egy LG-nek)
( Akit érdekel összehasonlításképp az egyéb típusoknál mért fekete értékek: [link] )[ Szerkesztve ]
-
kozi71
senior tag
Voltam ma pólusban lévő MM-ban. Megnéztem a LE-40M87BD -t, és a 37M87BD kis tesóját.
Hááát 40M87 nagyon lehengerlő. Itt minden körülötte lévő TV-n ugyan az a műsor ment. De nagyon kiugrik közülük. Persze biztos nem egyformák a beállítások, de a színes részek nagyjából egyformák voltak. Szóval, a sötét jelenet az tényleg sötét volt ezen. Két dolog nem tetszett. Egyik mintha remegne a képe mozgásoknál. A másik az ára. 470 ezer forint....
A 37M87BD 390 ezer forint.
Kérdeztem mi az eljárás pixel hibáknál ,eladóktól. Azt mondták, ők maguk döntik el kicserélik-e vagy sem. Miután visszacipelted a készüléket... (kösz)
Hazaérve hívtam samsung ügyfélszolgálatot. Azt mondta ügyfeles, hogy nincs rájuk olyan pixelgari mint a monitorokra. (Szóval hogy már egynél is, azonnali csere három napon belül.) Viszont azt mondta, hogy bármely hibára jár három napon belüli csere. Ami bizonyítottan nem a felhasználó hibájából adódik. Kérdés, a pixel hiba miért nem hiba akkor???
Aztán kérdeztem hol van bemutató termük. Kiderült sehol. Csak nagykereskedőkkel tartanak fel kapcsolatot. Garanciát is kérdeztem nettes boltok áraira hivatkozván. Azt mondta, valami kis szürke lap bizonyítja az eredeti 1+1+1 samsung garit. Azzal nyert ügy van ,ha valami gond adódik. Többi nettes importőrt nem igazán ajánlotta. Nem tudom miért nem éri meg egy ekkora cégnél, legalább egy bemutató termes üzletet üzemeltetni. Sony azért ebben jobb, szerintem.
Szóval most kicsit elszomorodtam. Tetszik ez a samsung, de nem merem megvenni. (
Apropó volt még csomó SHARP, LG,Videoton,pár SONY, de FullHD nem sok. Volt egy elég szép LG. 46 colos asszem F65, csak az már 500 feletti számlával bírt.high tech, low life
-
kozi71
senior tag
cifu guru-tól kérdem, KDL-40W2000 SONY-ról van valami háttér infód? Adatait látom honlapján, de még nem volt hozzá szerencsém üzletben. Nálam főleg monitorként menne (PC). De blue-ray is tervben van már. Szóval ez, vagy a korábban már említett samsung 40M87? Meglepő, hogy ez a gép olcsóbb mint a samsung...
Válaszod köszi!high tech, low life
-
tkazmer
addikt
Természetesen kíváncsi vagyok rá, mert hszeid alapján hozzáértőnek tűnsz, nekem meg ötletem sincs róluk. Írtam, hogy elsősorban azért érdekel, mert régebben nagyon sokat hirdették magukat a sok mrd színükkel. Nameg már van egy pana dvd felvevő/video kombo, és ha mondjuk tudna a pana tv olyan minőséget produkálni, mint mondjuk egy sony, akkor nyilván az lenne a kiválasztott. Úgy tűnik azonban, hogy végül a sony lesz a nyerő, mint márka, azon belül meg nyilván a legjobb, ami csak belefér a keretbe..
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
félisten
Hát igen, az MM megoldása sem jobb, mint a webboltoké. A webboltokban amúgy a 40" M87-es samu olyan 380e Ft. A kérdés megér-e neked 100e Ft-t a gari nyugisabb megoldása, ha esetleg szükséged lesz rá.
A Pixelhibára azt tudom mondani, hogy a Sony márkaboltokban említették is, hogy egyetlen pixelhibáért is cserélik a készüléket. Csak éppen ezért olyan vételárat fizetsz, hogy ennyiért már el is várod alapból...
-
félisten
A W2000-es kifutott, tavalyi modell. A nagyobb tesó X2000-hez hasonlóan erős clouding effektet produkál (a fényerő nem homogén a képernyőn), cserébe a belbecs minden jóval felvértezett. Továbbá hozzá kell tenni, hogy nem támogatja a 24p-t, ami egy Blu-Ray lejátszásnál nem egy hátrány. Én inkább a Samu LE-40M86/87-est javaslom. vagy esetleg a Sony KDL-40V3000-et, ami nekem is van, ha mindenképpen Sony-t akarsz (személyes megjegyzés: én őszintén szólva nem látom azt a pluszt a Samu-hoz képest, amivel vastagabb az árcédula, és alant már írtam arról, hogy a korábbi LG LF65-ösömhöz képest a vékony betüknél csúnya elszineződést produkál).
-
félisten
válasz tkazmer #2783 üzenetére
A Pana többé-kevésbé be van szorulva a saját üzletpolitikája miatt. A Pioneer-al közösen próbálják a plazma technológiát életben tartani, több-kevesebb sikerrel. Aláírom, hogy egy Pioneer Kuro plazma tényleg durva mély feketékkel rendelkezik. HD felbontásban még ár terén is tudnak versenyezni az LCD-kkel (najó, nem a Pio Kuro-k... )). Viszont FullHD terén elvéreznek, egyszerűen nem tudnak versenyképes áron kihozni FullHD plazmákat. A plazmákat hanyagoló gyártók (Sony, Sharp, Toshiba és részben a Samu illetve az LG) meg röhög a markába, és szépen lassan zsebre teszi a piacot. A Panasonic és a Pioneer nagyon agresszív PR hadjáratott indított a Plazma vs. LCD fronton, ahol mindenféle vaktesztekkel, meg felmérésekkel, féligazságoktól hemzsegő "szakértői véleményekkel" ütötték ott az LCD TV-ket, ahol csak érték.
De ugyanakkor a Pana azt látja, hogy nem nagyon tud emiatt versenyezni a konkurensekkel, hiába gyárt a kisebb régiókban LCD TV-ket ő is. Talán változás, hogy kijöttek a 37" LZD70-es FullHD LCD TV-vel (eddig csak 32"-ig gyártottak LCD-ket, a 37"-os régióban még kihozták a PV7-es plazmát, de még most is a 42" és fölötte lévő régióban továbbra is csak plazmákat árulnak), még viszonylag versenyképes áron is, de ugyanakkor mégis ott van az, hogy 2007 végén nincs HDMI 1.3 vagy 24p támogatásuk... Nem tudom mi lesz ennek a vége, de per pillanat a Pana nincs a helyzet magaslatán, legalábbis a saját véleményem szerint.
-
Rick4
félisten
ennek örülök, hogy pozitív a tapasztalat, gondolom, ha ennyire korrekt az a webáruház, nyugodtan leírhatod a nevét is, vagy akár egy linket is betehetsz.én épp egy hete vettem tévét, több helyen körülnéztem, így akadtam erre a cégre, de elriasztott, amit leírtak. persze az a legjobb, ha olyan tévét kapsz, amivel sosincs semmi baj, de a saját példámból kiindulva nem túl pozitív "feature" hogy megnézni nem tudod, mielőtt kifizeted, és ha elromlik, akkor nem egyből csere, hanem márkaszerviz, szakvélemény, miegymás. tény, hogy nem egyértelmű mit lehet és mit nem, ezért linkeltem be a cég hozzáállását, más kérdés, hogy szabályos-e vagy sem, ha baj van, lehet civakodni......te ezektől vásárolnál?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
RoDinka
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
Karácsony előtt szeretnék venni egy kb. 42" LCD televíziót. Nagyon sok helyen utána olvastam, és már-már eldöntöttem, hogy milyen tv-t szeretnék venni. Aztán elolvastam itt a hozzászólásokat, és hát.... most már úgy érzem semmit sem tudok. Ki milyen tv-t ajánlana nekem? Többnyire tv-zésre, dvd-zésre használnák. Most vettem új dvd lejátszót, amelyik tudja a 1080-as felbontást, és max. kb. 350.000 Ft-ot szánnék rá! HA van javaslatotok, légyszi segítsetek!Philips-ről mi a vélemény?
Köszi
-
félisten
válasz RoDinka #2789 üzenetére
Javaslom először nézd át a nickem alatt található logout blog linknél az LCD alapfogalmakat.
A Philips-ek, legalábbis amikkel én találkoztam, általában jó képminőséggel bírtak a velük egy osztályban lévő konkurenssekkel. Konkrét típust mégse merek ajánlani, mert valami katasztrófa a számozásuk, képtelen vagyok követni (az első szám mindenestre a egymáshoz viszonyított minőségük, 3xxx -> 5xxx -> 7xxx -> 9xxx). De hogy például egy 42PFL7572D vagy a 42PFL5421 a jobb, azt már nem tudom, elvileg az utóbbi a gyengébb, mégis többe kerül - szóval feladom.
Na, önuralmamat igénybe véve végigfutottam az árkeretbe beleférő 42" TV-ket. Rémálom.
Szóval a HD modellek közül a 42PFL7332 tűnik az adatok alapján jó választásnak. A FullHD-s 42PFL7662D ugyan nagyobb felbontást tud, de gyengébb a képjavító technolgiája, gyengébb hangszórókkal rendelkezik, a panelje pedig kisebb kontrasztaránnyal bír, stb. Árban többé kevésbé együtt vannak.Ha főleg TV nézésre és DVD-re kell, 350e Ft-s árlimittel, akkor inkább elégedj meg a HD felbontású modellekkel, ez alapján a 7332-es tünik jobbnak. De hozzáteszem, hogy ez sajnos csak a technikai adatok alapján történt gyors összevetés, és ennél többet még Jack Bauer sem tudna kiszedni belőlem.
Ha nem vagy elkötelezett a Philips iránt, akkor még nézd meg szerintem a Samsung LE-40R8x-es modelljeit, vagy esetleg a Sony KDL-40S3000-et.
Annyit tennék hozzá, hogy ha egy mód van rá, akkor mindenképpen menj el a bevásárló központokba, házimozi szalonokba (Sony Centerek a Sony esetén) és nézd meg a kiszemelt típusokat, ha teheted. Próbáld ki a távirányítóval, hogy milyen a menüje, nézd meg a képminőséget (bár ehhez egy ilyen helyen messze vannak a körülmények az ideálistól, de például a Budaörsi Electro World-ben külön elsötétített Philips TV sarok van, azt például nézd meg mindenképpen szerintem).
-
tothbe
addikt
Cifu, ki kell, hogy javitsalak, a gyártó nem állt le semmilyen gyártói tevékenységgel csak az immáron 5-6 éve vergödö Thomson Magyarország dobta be végleg a törölközöt, azaz külföldön továbbra is van6lesz Thomson szerviz és importörhálózat, csak itthon nincs hivatalos többé.
By(e) Tothbe
-
Ligszi
tag
...a lehetőség mindíg adott, csak nem mindenki használja ki....
-
félisten
Nem feltételeztem semmi ilyesmit, egyszerűen ki akartam próbálni valami mást. Eredetileg csak egy picivel léptem volna előrébb, LF75-ösre vadásztam, de sehol sem kaptam, mindenhol csak "xy nap/hét múlva", jó, akkor nézünk mást felkiáltással egy délután alatt végigjártam a budaörsi és érdi boltokat, így lett Sony KDL-40V3000, gondoltam kipróbálom mitől is annyival több a Sony az LG-nél. Kissé csalódtam, mert nem látom a saját felhasználási területemen (számítógép és konzol) azt a pluszt, amit a 100e Ft-vel magasabb árcédula alapján elvárnék. Nem rossz TV, ha valaki TV-t, DVD-t nézne rajta, de amúgy többé-kevésbé egy Samu LE-40M86 minusz Super Clear Panel, plusz ~50e Ft-vel magasabb ár.
Amúgy igen, 2"-al kisebb, mivel a Samsung és a Sony 40 colos modelleket gyárt, az LG vagy a Sharp meg 42-eseket.
-
Harti
senior tag
Elmentem megnézni az LG 26LC51-et és nagyot csalódtam!
Olyan szinten lila volt a kép már kis szögből nézve is, hogy az borzasztó!
Elkezdtem beállítgatni, mondván biztos szörnyen van beállítva de tévedtem!
Teljesen szemből nézve is ronda volt a feketéje, az egész alsó részen csúnya átvilágítás volt látható, a többin pedig lilás átütések!
A külseje is semmilyen szinen nem fogott meg, szóval elvetettem teljesen az LG-t!
Marad a várakozás az R8-as Samura...
-
RoDinka
csendes tag
Cifu!
Nagyon szépen köszönöm a hosszú válaszodat, és azt,hogy feltúrtad a netet, hogy valamit tudjál nekem ajánlani. Megnéztem a két tv-t, amit írtál, és talán a Samu a jobb választás. Nem vagyok Philips párti, de talán az tűnt a legjobbnak, természetesek voltak a színei, bármelyik boltban voltam.
Sajnos az üzeletekben látható tv-k képminőségében nem bízok, mert a beállításokkal jól lehet manipulálni az embereket.
Végülis Kariig van még egy kis időm, majd meglátom és tájékozódom még.Még egyszer köszi
-
mpriby
csendes tag
igen, az az újabb, de én ilyen speciális kérdéssel fordultam hozzá, h 26lc51 vagy 32lc2r, aztán javítottam 26lc51 v 32lc3r-re... Cifu erre reagált, h az lc3r az jobb, mint az lc2r, de ha a másik játékos 32lc51 lett volna, akkor ô is arra szavazott volna, de az 26os, na, szóval ez az ábra.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest