Hirdetés
Aktív témák
-
cssandor
csendes tag
Alul és felül a fekete sávokban világos foltok vannak, a bal alsó sarokban látszik leginkább. Mintha valahogy átszűrődne a háttérvilágítás. Ez normális?
-
NoName?!
csendes tag
köszi a gyors válaszokat!
Öné a híd Egyes!
-
megőrülök
csendes tag
Vajon a Sharp LC37AD5E tudja az 1:1 PM-t ? Ha van valakinek ilyen tv-je mondjon már véleményt.
-
kovi0001
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az alábbi két tvről (nem tudok dönteni, nappaliba lenne ablakkal szembe(:S), leginkább tv-ként funkcionálna és nem monitorként): Samsung LE40M86 és Sony KDL40D3500. Előre is köszi a válaszokat.
-
félisten
-
Hatti
csendes tag
Sziasztok,
Hónapokig olvasgattam a fórumot végül egy Samsung 37M87 mellett döntöttem.
Főként monitorként szeretném használni, HDMI kimenetről Vistás gépről megy.Azt szeretném kérdezni, hogy lehet találni valahol monitor driver-t, a TV-hez nem mellékeltek és az első keresési kisérleteim is kudarcba fulladtak.
Monitorként is szép a képe, de a karakterek nem vékony vonallal jelennek meg, hanem olyan, mintha minden szöveg bold lenne. (Lehet, hogy ott hibáztam, hogy insatlláláskor egy TFT monitor volt a gépen az analóg monitor kimeneten?)
Várom a segítségeteket.
Üdv,
Hatti -
GödiAli
tag
Sziasztok!
Van 1 iyamah 455pro-m meg 1 samu M86-om 1920*1080ba járattam őket 85 Hz-n, de nemrég feltettem a 7.11-es catalyst drivert és sehogy se tudom 60Hz fölé állítani a frissítést tudnátok segíteni h mit kéne beállítani mert nem emlékszem rá, és lassan kifolyik a szemem 60Hz-n. Előre is köszi!
-
Kroni1
veterán
Én már próbáltam de így nem ad képet.. A DVI tud HDMI-re kimenni, a VGA még DVI átalakítóval sem.. Notiról ami csak VGA kimenetes csak akkor lehet képet varázsolni a TV-re ha van a TV-n is VGA bemenet.
tyuk: milyen asztali géped van ami a 720as filmeket lejátsza de a 1080asakat nem?
-
malnaslift
csendes tag
-
malnaslift
csendes tag
-
malnaslift
csendes tag
na ezeket fotóztam tegnap a LG 32LC41-ről...PS2 játék(Tekken5) közben.
Szerintem egész jók a feketék,nekem legalábbis szuper. -
kovi0001
csendes tag
És ha nem FULL-HD, akkor tudnátok ajánlani valami nagyon jó 40"es HD-Ready LCD tv-t? Leginkább a Sony és a Samsung érdekelne. Köszi a válaszokat.
-
Tshirt
csendes tag
Hello,
kérdésem lenne felétek. Anyámnak kellene egy 26-os LCD (a távolság miatt a nagyobbak kilőve), ami főleg TV nézésre és DVD-re lenne kihegyezve. Nekem van egy Samsung 32r84-esem, az lenne a feltétel, hogy azért az enyémnél ne nagyon legyen rosszabb a képe az említett használat mellett. Samut nem nagyon lehet látni ebben a méretben elfogadható áron (mást se nagyon). Az LG 26LC4x-5x TV-ket nézegettem, de nem nagyon győzött meg. Most láttam egy Philips 26PFL3312-t, a mellette lévők közül ugyan kitűnt, de egy sokfelé osztott kép volt rajta. Azt szeretném tudni, hogy ez mikori fejlesztés illetve lehet-e alternatívája a Samumnak? Illetve amit én találtam róla abban volt egy számomra aggasztó adat, a betekintési szög 160/150 fok volt. Igaz lehet ez? Szívesen veszek más típust is, csak kapható legyen ebben a méretben is (max. 140KHUF). Segítségeteket előre is köszönöm.Azért, hogy ne csak kérdezzek leírom több mint két havi tapasztalatomat a Samsung 32R84-ről. 185KHUF-ért vettem (szerintem nem volt rossz ár), főleg PC és DVD volt a fő szempont. Nekem a felbontásban is előre lépés volt, az addigi 1024x768-ról. Kibontottam, bekapcsoltam, megnéztem a különböző bemeneteken (TV/gyenge kábel és Antenna Digital/, DVD, PC) és azt gondoltam vettem egy jó monitort, mert a többi elég rossz volt. Aztán elkezdtem beállítgatni és egyre jobb lett a dolog, végül egy mindenre elfogadható (nekem tökéletes) megoldás lett a TV, nem bántam meg a vételt. Az 1-1 pixel beállítással gyakorlatilag nem kellett vacakolni csak a két PC-n kellett beállítani a kívánt 1360x768 beállítást, most vga-n keresztül és monitor átkapcsoló segítségével hajtom a két gépet, szerintem élesek a karakterek is, a 3-3 pixelnyi fekete oszlop sem zavaró. A beállításokat köszönöm Lacix kollégának innen a fórumról, én is majdnem ugyanazt használom.
Bocs, ha hosszú voltam.
Üdv.: tshirt -
JohnnyX
őstag
Na, leadtam a rendelest egy LG32LC52-re. Utolso, kiallitott darabot nem akartam elhozni. Azt mar sokan megneztek, tapogattak
_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
veterán
-
Tshirt
csendes tag
ezt nem tudom, csak meg saccolni a 82-esből. Szerintem egy jobb minőségű adást azért már lehet 3m-ről is, de sztem a 94cm-eshez Tv-re a 4m jobb. De ezt itt már többször tárgyalták, ha jól emlékszem konkrét eredmény nélkül. Az igazi az lenne, ha valahol ki tudnád próbálni Neked mi a jó távolság ehhez a mérethez.
-
Negative
tag
én egy 94 centis Samsung LE37R82-t 2,5 m-ről használok monitornak és TV-nek egyaránt. Mindkettőre pont jó a távolság. Monitornál távolabbról lehet már nemtudnék minden mütyűr betűt elolvasni, de így pont jó. Közelebbről, kb. 1-1,5 m-ről a legjobb monitornak sztem. TV adás az szar, akármilyen közelről/távolról nézzük. DVD-zni is tökéletes ez a távolság.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
Tudni kell, hogy a 26"/27"-os és az ennél kisebb TV-k legnagyobb része TN paneles, ami... hát nem túl jó. A betekintési szögek árulkodóak, igen, a 160/170°-os szögek mondhatni átlagosak. Az LG-nél láttam pl. S-IPS paneleset, ahol 178°-os is a betekintési szög. Minőségre a TN paneles aligha fog az R84-esed nyomába érni. :S
A Philips számozását nem tudom követni, de a honlapjukon fel vannak sorolva a jelenleg futó, és a már kifutott TV-k, ha jól rémlik a 3312-es aktív, jelenleg futó modell, tehát nem lehet túl régi.
Szvsz TV nézésre és DVD-re egy jó CRT-t fele ennyiből is vehetsz, és TV-re, DVD-re jobb minőség lesz, mint egy alsó kategóriás LCD. Arról nem is szólva, hogy így a 4:3-as képarányú TV adásokkal se lesz probléma. Ráérsz majd komolyabb TV-t venni, ha tényleg elkezdenek a TV adók HD minőségben és 16:9-es képaránnyal sugározni...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Ginbo
csendes tag
Urak, de főleg cifu!!
lg 42lc41 tudja az 1:1 pixel mappinget hdmi-n keresztül?
előre is köszi -
Márton
nagyúr
Cifu! (vagy más LG szagértő)
37LC51-em egy ideje süti a szemem, úgy értem fényerő az van bőven.
Már gondolkodtam rajta, hogy elméletileg miért nem lehet gyengébb háttérvilágítást alkalmazni, és akkor a fekete is a nekem tetsző sötétebb lenne, a fehér meg nem lenne annyira vakító. A leírásban, menüben nem találok semmiféle utalást erre. A Samu mintha tudna ilyesmit. Fényerő, kontraszt, mozi fekete szint ki/be, xd kontraszt, szin stb végigpróbáltam már mindent, de a fekete csak nem lett sötétebb. Mígnem át kellett váltanom egy 25fps-es film miatt a natív 1360-ról az 1280-ra, mert itt ugye tudja a készülék az 50hz-et. Jött a film cime szép fehér betükkel, fekete hátteren, illetve sötétszürkén. Zavart, megállítottam, gondoltam bemegyek a menübe "nem igaz, hogy nem lehet itt még állítani valamit" címszóval. Aztán egyszercsak gondolt egyet a kép úgy 20 sec múlva (nem nyomtam meg semmit) és lejjebb vette a háttérvilágítást! A fekete végre a nekem tetsző sötét lett, a vakító fehér betü pedig még mindig bőven a fehérrel volt egyenlő. Nekem ez kellene az esti TV-zésekhez!
De furcsa volt, hogy a menüben éppen nem nyomtam semmit. Aztán kiléptem, elinditottam a filmet, és amint változott a képtartalom, rögtön visszajött a fényes állapot
Tehát képtartalomtól függ. Gyanúsan dinamikus kontraszt jelenség!
És igen, nem kell a menübe lépni, ha megállítom a filmet egy olyan résznél aminek a 90%-a fekete, akkor 15-20mp múlva visszavesz jókorát a háttérvilágításból! De hogy tartható meg ez az állapot? Nem hiszem el, hogy nem lehet rögzíteni!!
És mindez kizárólag 1280x720 szabványos HD felbontásban 50hz-en. Natívan hajtva 60 hz-en, már nem szabályozza, vártam perceket is...!Lehet, hogy ez mind a dinamikus kontraszt és az LC51-be ez fixen van bedrótozva?
Eddig azt hittem az XD Engine kontraszt menüpontjával tudom ezt állítani.Ki tud biztosat?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
fehler
csendes tag
sziasztok... egy 5m-es hdmi -dvi -vel ban összekötve a pcm és lg-m ... na most kitaláltam hogy nem jó helyen van a pc-m ..tehát messzebre tenném .. de igy már nem ér el a 5m kábel ... kérdésem ..: uj kábelt hosszbbat vegyek ?? vagy létezik valami toldó amivel mondjuk még egy 2-3 -es kábelt hozzá tudok csapni ....?? köszi
-
Annie29
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok itt, az alábbi két típusú LCD tv-ről szeretnék mindenféle tapasztalatot gyűjteni, mert valamelyiküket meg fogom venni, de még mindig nem sikerült döntenem!
Panasonic TX-32LM70P
és
Philips 32PFL5322Utóbbi szimpatikusabb, de az zavar, hogy csak 1 év garancia van hozzá ...
Előre is köszönök minden segítséget!
Anikó
-
Márton
nagyúr
válasz Lacix29 #3088 üzenetére
Wow! Köszi! Sikerült előcsalni a szervízmenüt.
Csak nem találom a menüpontot.Ilyenek vannak:
Tool option 19160
Area option 17
Option1 14
Option2 2
Option3 25
Option4 4
Option5 1pl. lehet hogy itt az option5 1, jelenti hogy dynamic contrast ON?
Merjem állítani? Nem lehet elcseszni úgy, hogy szervíz lesz a vége?...SYSTEM CONTROL menü
system 2
overscan 2 azaz 7% (ha leveszem 0-ra, az 1%, ekkor 1280x720-ban talán nagyobb képet látok?)
agc-l 222
audio delay 4
baud rate 0
navigation key 1
module download 0
channel recover
set game color 0
set scadj 0AUDIO PRESCALE menü (itt biztos nincs)
BLKLINE DETECTOR menü (ez a legbiztatóbb)
blkline min 10
blkline max 50
blkline gap 30
full time 10
original time 3POWEROFF HISTORY menü (ez megint más)
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
gaboba
csendes tag
Hali mindenki tud valaki pontos infót arról, hogy mi a különbség samu LE40M86 és az M87 között. Köszi
-
félisten
Fejből mondom, lehet, hogy tévedek, de mintha a távirányítód felső részén kell legyen egy háttérvilágítás fényerő szabályzó gomb. A dinamikus kontrasztot nem tudom, hogy ki lehet-e kapcsolni teljesen, de szerintem nem.
-
félisten
válasz Annie29 #3090 üzenetére
Az 5322-ről úgy kaphatsz infot, hogy baloldalon felül a keresőbe beírod, hogy 5322.
Amúgy az SG-n már válaszoltam, szvsz a két TV többé-kevésbé egy kategória, általános használatra válaszd azt, amelyik szimpatikusabb a számodra.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Cifu: azt ismerem, igen az az átlátszó gomb + - jellel.
Ezt hiába veszek le minimumra, attól még a fekete nem sötétül.
Világosodni viszont tud, ha 0 fölé megyek.De akkor az xd contrast on/off mit állít a menüben?
És melyikhez merjek hozzányúlni a szervízmenüben?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
félisten
Az XD Engine szoftveres cucc, tehát fogja a bemenő képet, és megnézi, hogy na, ezen a képen lehet-e javítani ha itt-ott hozzányúlok az adott pixel értékeihez. A panelhez semmi köze.
A szervíz menüben én óvatosan ügyködnék, a fene tudja, hogy pontosan mi mire szolgál.
A blkline rész igéretes lehet, de csak próbálgatással tudod belőni, hogy vajon azt csinálja-e, aminek tünik. Ha bele akarsz vágni, akkor viszont hajrá, próbáld ki, óvatosan változtasd az értékeket, és nézd meg, tapasztalsz-e valamit.Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest