Hirdetés
Aktív témák
-
zolynet
veterán
Samsung LE32S81/LE32R82 típusokat néztem ki.
A különbség elenyésző a LE32R82 javára:
500cd/m2 -> 550cd/m2
7000:1 -> 8000:1
Megér szerintetek ez a két sztem nem nagy különbség 10K-t?
Sztem nem , de kíváncsi vagyok mások véleményére is.
Ja még az Anynet+ (HDMI-CEC) ill Mozi plus funkciók is különbség...mennyire fontos az?[ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
sská
csendes tag
Hello!
Segítség kellene.
Lcd tv Albacomp 32" 130000ft
Tapasztalata van-e valakinek.
kösz. -
guri
tag
Sziasztok a segítségetekre lenne szükségem!!!
Most hoztam haza egy Samsung LE 37 R82 BX Lcd-t,vettem hozzá Hdmi-dvi kábelt,és már össze is kötöttem Pc-vel,Gigabyte 8600Gts ,a probléma az ,hogy nincs 1366*768 -as felbontas a választható felbontások közt,mi a megoldás??
Előre is köszönöm!! -
scorpy02
aktív tag
Hi!
Korábban olvastam az LG 32LC51 esetében, hogy pc-re kötve dvi-hdmi kábellel csak a HDMI1-en lcd moncsi minőségű a kép, a HDMI2-n már pocsék.
Az lenne a kérdésem, hogy mi a helyzet akkor, ha én egy Xbox Elite-t is szeretnék még a TV-re kötni? (értelemszerűen a HDMI2-re) Lehet, hogy hülye kérdés, de az Xboxnak is pocsék lesz a képe HDMI2-n?
Vagy akkor már inkább a boxot célszerűbb lenne esetleg a mellékelt komponens kábellel tv-re kötni?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz zolynet #2451 üzenetére
Az S széria belépőszint, nincs benne a Muvie Plus képjavító technológia, az Anynet segítségével a hozzá kötött Hdmi-s erősítőt, asztali lejátszót, stb. tudod kezelni egy irányítóval.
Én inkább az R-t javaslom...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
-
Márton
nagyúr
válasz udgcsaba18 #2460 üzenetére
PC bemenete van, vagyis VGA, de az analóg,
te pedig a digitális DVI-ról írtál.
Vegyél egy olcsó dvi-hdmi kábelt! Mondom 3e pénz.
50 hz az 50 kép/mp üzemmód, a 60 pedig 60
Az előbbi az európai szabvány, utóbbi amcsi/japán.
Nekem azért fontos az 50, mert a HDV kamerám 50i-ben dolgozik, és ha ezt egy 60-as frissitéssel dolgozó kijelzőn nézem vissza, akkor picit akadozik a mozgás.
Játékokra, filmekre tökéletes a 60hz.Cifu:
megnéztem, valóban még 1280x720-ban támogatja az 50-et!
Csak a nem szabványos felbontásokban megy fixen 60-on (pl. 1360, de 1024x768 is)
1280-ban hajtva viszont még jobban butítva látom az 1440x1080i-s videóim.
A 1,5 megapixelből látok úgy 0,9-et
És ez fel is tünik Jó hogy nem SD kamerát kötök rá..
Egyáltalán mi akadálya az 1360@50-nek? Spóroltak az elektronikát felprogramozók?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
udgcsaba18
csendes tag
Köszi.
CSsak az a baj hogy eddig 10ezer forintnál olcsóbb kábelt nem is láttam. (3 méteres)
VAn valami különbség a drágább és az olcsóbb közt? -
Rick4
félisten
-
Vikus
tag
Bocsesz, még annyit elfelejtettem, hogy ennél a SAMSUNG LE-32M87BD-nél, (igazából nem ismerem a samsungokat, de gondolom egyre megy mind) meglehet-e olyat csinálni, mint pl. nálunk van egy sony, amin a képet tudom állítani 16:9, 4:3, auto, és van egy olyan mód, amikor a felső és az alsó részből vág ki, hogy középen legyen a kép! Na ilyen opció kellene nekem is, mert ez teljesen jó.. Volt LG tv-nk is, mondjuk az sima volt, de az is alapba szélesvásznú és ott úgy volt megoldva ez a dolog, hogy kinagyította a képet, mind a 4 részről és elég sokat vágott ki a képből így, bár igaz nem voltak "dagik az emberek" , de sok elveszett a képből... samsungoknál hogy megy ez?
-
Addor
tag
Skacok az 1:1 pixel mappinghoz van valakinek teszt ábrája?
-
félisten
A TV szabvány felbontások (480im, 576i, 720p, 1080i/p) esetén a bemenetnek mindenképpen fogadnia kell a 25, 30, 50, 60 Hz-es jeleket, valószinüleg ez nem igaz a PC felbontásokra, ott úgy okoskodtak, hogy elég lehet a 60Hz a népnek. Bár ez csak egy feltevés. :S
-
félisten
válasz udgcsaba18 #2462 üzenetére
A drágább kábelek aranyozottak, meg desingosak, meg márkásak, és ezeknek kb. nulla közük van a hétköznapi használathoz. Tessék, 4e Ft-ért 3m-es DVI-HDMI.
-
félisten
Milyen teszt ábrát akasz?
HD TV-nél beállítod az 1360x768-at, és megnézed, hogy éles-e a kép, illetve az egérkurzorral végignézed, hogy a széleken a helyükön vannak-e.
FullHD-nél ugyanez, de 1920x1080-as felbontásban...Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Márton
nagyúr
Cifu: úgy néz ki, igy lesz, hogy pc felbontásoknál tojtak az európaiakra! Ugyanmár, ki akar majd pc-ről 50hz-es jelet nézni? Hát pl. ÉN!
Néztem MM-ban a samuk feketéjét, de reális döntést nem tudtam hozni, hogy jobb-e mint az LG-é, mert részben nem voltak egymás mellett, részben pedig, ha én is 1000W-ot csinálok itthon, akkor egyből tetszik az LG-é isValaki teszteljen már nekem egy Samut 1360-as natívban 50Hz-en! Na! Már csak pár napom van, hogy visszavigyem az LG-t. PLS!
Ajándékként előre is adok egy PIXELMAPPING TESZT-et.
Menü majd a kép tetején lesz, ha odaviszed az egeret.Sőt! Elárulom az olcsó dvi-hdmi kábelek LINKJÉT is
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Cyrin
addikt
Ma összehasonlítottam a Samu M86 és a Sony D3000 képét, pont egymás mellett voltak a boltban.(32"-osak) Hát érdekes, nem nagyon tudnék dönteni.
- A Samu feketéje jóval sötétebb, a legsötétebb volt az összes közül (egyéb gyártmányokkal voltak körülvéve), viszont ez kihat a túloldalra, mert a fehérei viszont inkább sárgák voltak, a pirosak szokás szerint túlveztéreltek.
- A Sony feketéje erősen világosszürke, viszont kontrasztosabb, élesebb részletesebb a képe, színekben és világos árnyalatokban jobb, hihetőbb természetesebb színekkel.
- A Samu képe plasztikusabb, amolyan nyugodt festményszerű, összhatásban talán ez a jobb, a Sony ezzel szemben élesebb, fényképszerűbb részleteiben ez a jobb, de zavarosabb is egyben. -
Rick4
félisten
no, megvan az LG 37LC2RR, teljesen jó, nagyon elégedett vagyok vele, mindene frankón működik...szép képe van, analóg adáson, dvd lemezzel, kontrasztos (már már vakítóan) szines ( aszín érték kb 40en jó a 100ból) , minden frankón állítható, nagyon korrekt a menüje, akár az alapszinek is külön külön állíthatók, de van 3 értékben állítható fésűszűrő, meg mpeg zajcsökkentés is, a hangja meglepően jó, a magas és a basszus is lazán jó minőségű, nem olyan újtévé hangú.... reméle nem is lesz vele gond, talán most többet fogok dvd-t nézni, tegnap este meg is néztem egy filmet rajta...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
c41r0^
őstag
igen, csak a HD felbontásokban támogatja az 50Hzet, de mint mondtam, RivaTunerrel vagy PowerStrippel megnézhetnéd, hogy hátha force-olni tudja...
de ha PC-n beállítom DVI-HDMI(2) a 3 szabvány HD felbontást és hozzájuk 50 Hzet, akkor a kép lelóg a kijelzőről, pedig ezt az automata méretezést a TVnek kéne megoldania, mivel manuálisan ilyenkor nem lehet állítani a kép hosszúságát és magasságát
[ Szerkesztve ]
-
c41r0^
őstag
bocs, hülyeséget írtam, mielőtt megnéztem volna...
szóval 720*576, 1280*720 és 1920*1080-as felbontásokon megy a TVm 50 Hzen, DVI-HDMI(2)-n keresztül. Ennél a 3 felbontásnál engedi a TV a kiterjesztett képbeállítási opciókat, tehát lehet pozicionálni a képet. Ki akartam RGBvel próbálni, de felesleges akkor.
Te viszont kipróbálhatod, hogy VGA-VGA kábelen keresztül 1360*768-ban, 50 Hzen force-olva megy-e a dolog, hátha megoldás lehet nálad ez.
-
gandras
tag
Sziasztok, azt szeretném megkérdezni, hogy valaki találkozott már az LCD-tvn beégéssel?, ez nemcsak a plazma betegsége?, mert sajna egy lg plazmán ezt énis tapasztaltam (szerencsére nem nagyon láccik csak fehér színnél), szeretnék váltani plasmáról lcd-re, a full HD ben gondolkodtam, abból is samsungokban, csak azt nem tudom, hogy gyorsmozgásnál nem lesz esetleg elmosódott, vagy jobbak lesznek a színei, mint a plazmának? A mostani lg plasma 848*480 as felbontású és van rajta HDmi csatlakozó, csak tudnám hogy miért
-
c41r0^
őstag
na most 100%osan lecsekkoltam és az a helyzet, hogy hiába állítom be a 1280*720-at 50 Hzre DVI-HDMI(2)n kereszül, a képet a TV menüjében ugyan lehet pozicionálni, de méretezni nem mindig lelóg vertikális és horizontális irányban is a kép 1280*720ban 50Hzen, és csak 2 kép ratio-üzemmód lehet aktív, a 4:3 és a 16:9
azért lett volna nekem jó az 1280*720@50Hz PC-n, mert akkor wide-ban tudtam volna futtatni a CS 1.6-ot, így most széthúzott 1024*768ban tudom csak (nem mintha nem lenne így is nagy élmény, csakhát...)
RGB-n most nem próbálom ki, de lehet, hogy úgy menne 1280*720@50Hz és a képet lehetne méretezni is, de az mégse digitális...
-
Tombi
őstag
sziasztok. Kb fél éven belül vettem egy Samsung 27S71B-s LCD tv-t és ma vettem észre rajta 1 pixel hibát (piros állásba maradt szegényke)
A kérdésem az lenne hogy az avplanetet értesitsem hogy cseréljék vagy 1 pixel még nem cseregaris? Olvastam arról hogy a samsung az LCD monitorokat fél éven belül 1 pixel hiba után is cserélik.
elöre is köszönöm
*mod: c41r0^ -nak:
Nálam 1360*768-ban meg a cs 16:9-es módban 60Hz-en, és tökéletes. Igaz én VGA-DSUB átalakitoval használom. HDMI kábelem is volt, de több probléma volt vele, mint amennyivel jobb lett volna. Remélem segitettem egy kicsit
[ Szerkesztve ]
-
c41r0^
őstag
annyira hülye vagyok ma este, hogy az röhej...
ahol HDMI(2)-t írtam, az HDMI(1) akart lenni...mint írtam jóval lejjebb, a HDMI2-n egyszerűen nem is jó a képe a PCnek LG 32LC51-el
Tombi:
akkor mégis lecsekkolom én is a DVI-D-SUB-ot, 1.5m a kábel, csak nem szed össze annyi zajt, hogy sokkal rosszabb legyen a DVI-HDMI-nél, majd írokmost natívban használom 1360*768-ban DVI-HDMI(1)en keresztül, és amyelyik program nem támogatja ezt a wide felbontást, abban csak 1024*768at tudok 16:9-re szétnyújtva használni (pl. CS 1.6), de pl. a Source támogatja és szép is, ahogy kell
[ Szerkesztve ]
-
Tombi
őstag
Nekem 5 méteres kábelem van, de ez nem szed össze semmit
és nem volt több 4e -nél
Amugy én monitornak is ezt használom, sztem tökéletes darab (eltekintve a mostani 1 pixel hibátol amit remélem egy cserével tudok majd orovosolni, nem lenne jo még pár évig pixelhibásan filmet/jatekot bamulni)[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Köszi a sok próbálkozást, ezek szerint -nem meglepő módon- hasonló elektronika van az lg-kben és samsungokban.
Amúgy #2275-ben irtam:
"VGA-val összekötve már elérem végre az 1:1 pixel mappingot, de itt is hiába próbálom beállítani az 50hz-et a custom-nál, azt dobja vissza, hogy "the custom resolution cannot be added". "Tehát ezzel kezdtem, illetve a komponens kimenetemmel, de az is csak 60hz-et nyom.
Egyedül dvi-nál van szabványos 720p és 1080p-ben 50hz lehetőség.Hogy lelóg? Ez normális, ezt hivják kérem overscan-nek!
A 720x576-os DV kép is jó 10%-ot lelóg egy normál TV-ről.
Egyébként nekem forceware-ben állítható, hogy milyen over/underscan beállítást akarok, és be tudom lőni, hogy látszódjon minden a tv-n a széleken is. De mi lesz? Na mi lesz ekkor? ISMÉT fix 60 HzEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Ciróka úr
csendes tag
válasz Ciróka úr #2427 üzenetére
Na sziasztok!
Csak nem nyugodtam és végül sikerült a DVI-HDMI csatlakozóval is előcsalni a képet... De!
Csak max. 1024x768-as felbontással működik a TV. Ahogy növelném a felbontást, pl. felhúznám arra az 1360x780 (bocs, ezt fejből írom, lehet, nem pont ennyi), elmegy a kép a tv-n és kiírja, hogy "Nincs jel".
Ez még a kisebbik probléma, viszont a másik, ami nagyobb baj, hogy ha elindítok egy HD videot, nem kapok képet a tv-n, csak a monitoron. Megnéztem, az nvidia driverjénél vannak videobeállítások, ott beállítottam, hogy a másodlagos megjelenítőn (azaz a tv-n) teljes képernyőn fusson a video. Gondoltam így jó lesz, de nem. A tv-n ismét a "Nincs jel" üzenet jelenik meg. Ahogy bezárom a videot, újra megjelenik a kép a tv-n. Hm...
Plusz megpróbáltam a tv-t használni, mint elsődleges megjelenítőt, akkor sincs jel, illetve, ha a tv van bekapcsolva, mint egyedüli megjelenítő, nos akkor sincs jel.
Vkinek van valami ötlete?!
-
Márton
nagyúr
Cifu:
Az LC51-ben van S-IPS panel és ezért gyenge a feketéje?
Melyik LG-ben van már másfajta panel, ami mélyebb feketét tud?
LC2RR, LC3 ezek milyenek?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Zolko001
tag
Sziasztok!
Most vettem egy LG lcd tv-t (LG - 32LC41én annyira "még" nem vagyok "vájt szemű"....nekem teljesen szép a képe)és a kérdésem az lenne hogy a laptopomat milyen kábellel kéne rákötnöm, hogy a pixel mappingot (ha jól írtam) tudja....vagyis hogy teljes részleteiben menjen rá ki a képe a gépnek?
Most az S-videón megy ki a kép RCA dugóval. Így azonban elég gyengus a minősége.
A laptopon DVI nicsen. Akkor csak a VGA (ami egy külső monitorcsatlakoztató) kimenetbe kell egy megfelelő kábelt raknom???
Nem nagyon értek a gépnek ehhez a részéhez...
Az Xbox360-omat már sikerült a hozzátartozó RGB kábellel rádugnom....éshát baromi jó....(végülis amiatt cseréltem egy sima 72 cm-es tvről)
már csak a laptopos kimenetet kell megoldanom....Köszi
Zoli
-
c41r0^
őstag
nekem ATI Catalyst Control Centerben nincs over/underscan opcióm. Egy ablak van, ami erre utalhat, a DTV (DVI) 4 menün belül a "méretezési beállítások", ami arra vonatkozik, ha nem natívban megy a megjelenítő. De itt a csúszka szürke, nem aktív. A másik, aminek lehet hatása, a ugyanezen a menün belül van, a "kép méretezése", itt meg lehet adni, ha nem natívban megy a kép, akkor húzza-e szét, vagy középre helyezze. De egyik opció sem hatja meg a TV-t 720p-ben.
Szóval én 1280*720 (720p) @50Hzre ha beállítom, akkor HDMI1-en nem tudok olyan képet kicsalni a PCből, hogy ne lógjon le a szélekről. 60Hznél nem lóg le, de a nagyobb frissítés miatt "zizis" a kép, csíkos és ugrál.
Egyébként bekapcsoltam, hogy ne csak a "kompatibilis" frissítéseket listázza ki a felbontásokhoz, és az 1360*768 mellett a 75 és 85 Hz is megjelent, sőt, tökéletes a képe velük! Na igen, de csalóka, mert mégis visszaveszi 60Hzre az elektronika, ha megnyomom a távirányítón az OK gombot az aktuális képbeállítás OSD infója miatt, az 60Hzet ír ki
[ Szerkesztve ]
-
c41r0^
őstag
na kipróbáltam (DVI)RGB->RGB kábellel is a képet az LG 32LC51emen
nem elég a felbontást állítani a PC-n 1360*768-ra, hanem még a TVn is be kell lőni a menüben a "Képernyő" menü "XGA mód"-ban az 1360*768-at, ekkor natív kép fogad...a képpozicionálást manuálisan 2 perc alatt beállítottam a TVn úgy, hogy nem lógott le a képernyőről semmi
az 1280*720@60Hz nem lóg le a képernyőről és nem is vibrál, mint DVI-HDMInél (ott ugye az 50 Hz a szabvány, csak hogy ott meg kilóg a képem overscan miatt), 50 Hzet ki lehet ugyan választani, de felülbírálja az elektronika 60Hzre, úgy vettem észre, hogy RGB-RGB kábelnél minden felbontásban 60 Hzen megy a TV
1.5m-es átlagos kábellel nem olyan éles a képe, mint a DVI-HDMI kábellel, úgyhogy maradok a DVI-HDMInél
-
c41r0^
őstag
válasz Zolko001 #2491 üzenetére
A TV DVI-HDMI és RGB-RGB kábellel is támogatja az 1:1 pixel mappinget, ami annyit tesz, hogy ami 1 pixelnyi a VGA kártyának, az valójában is 1 pixelnyi lesz a kijelzőn.
A te esetedben RGB-RGB kábellel (minőségi és árnyékolt legyen) tudod összekötni a TVvel a laptopot, a kép szebb lenne DVI-HDMI kábellel, de DVI kimenettel nem rendelkezel.
belövés:
TVnél:
1, menü->kép->képernyő->beállítás->XGA mód: 1360*768 legyen
2, menü->kép->képernyő->beállítás->kézi konfigurálás->minden 0, kivéve függ.poz. -10 legyen, ekkor van tökéletesen középen a képedlaptopon:
1, beállítod az 1360*768 @60 Hz-et felbontásnak, és kész ismár csak a színeket kell beállítani VGA driverből és a TVn
have fun
[ Szerkesztve ]
-
rolandvida
csendes tag
Sziasztok! Egyet magyarázzon el legyen szíves valaki!
Mi az összefüggés az LCD tv képfrissítése és a játék fps-e között?
Ha az LCD csak 50Hz-es, akkor az azt jelenti, hogy mp-enként 50x frissít képet!
Ebben az esetben, akkor nem tudok 50 fps fölé menni? -
c41r0^
őstag
válasz rolandvida #2496 üzenetére
először is:
frame= képkocka
fps=frame/sec, tehát képkocka/másodperc
FPS= first person shooter (játékfajta, csak hogy ne tévesszünk semmit össze)igen, a kijelző 50 Hznél egy mp alatt 50* frissít képet
ha a VGA driverben a 3Dnél beállítod, hogy a vertikális szinkronizálás (vsync) legyen bekapcsolva, akkor ő annyi framet fog 3Dben maximum megjeleníteni, ahány Hzen megy a kijelződha a vsync off módban van, akkor annyi fps lesz, amennyit a kártya az adott helyzetben maximum bír, tipikusan ekkor jelentkezik a gyors egérmozgásnál az ilyen "képtörés/elcsúszás" effekt széltében, ennek oka, hogy a VGA már az új framet kiadta, a monitor meg még nem frissítette le a képet
programja válogatja, hogy elég-e az 50 fops, ha elég (pl. stratégia), akkor vsyncet bekapcsolhatod, de ha First Person Shootert játszol, akkor kapcsold ki, mert az 50 frame kevés lehet (pl. Counter-Strikeban lassabban húzódik össze a célkereszt)
tehát összesítve: ha vsync on, akkor a VGA annyi framet jelenít meg mpként, ahány Hzre van téve a monitor, ha off, akkor annyit, amennyit csak a VGA képes, de a monitoron így is Hznyi értékszer frissül a kép
Mivel az emberi szem 24 frame/sec felett mozgóképet már folyamatosnak lát, ezért az 50-60 Hz bőven elég, de ez nem azt jelenti, hogy egy 25 frame-el futó First Person Shooter játék is folyamatos!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz zolynet #2476 üzenetére
Ha az ár nagyon fontos (van egy tippem, hogy az), akkor még az LG merül vel alternatívaként (LC41/51). Olcsó, tudja, amit az átlag felhasználó elvárhat tőle, az egyetlen dolog, ami tényleg kritizálható, az a feketéje.
-
félisten
A kérdésem az lenne hogy az avplanetet értesitsem hogy cseréljék vagy 1 pixel még nem cseregaris? Olvastam arról hogy a samsung az LCD monitorokat fél éven belül 1 pixel hiba után is cserélik.
Hívd fel az ügyfélszolgálatát a Samsungnak. Viszont nem biztos, hogy örülni fognak neked, mert a TV-t külföldről hozták be, nem a hazai forgalmazón keresztül. Ez problémákat okozhat az ilyen gariztatásnál. Egy próbát azért megér.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest