Új hozzászólás Aktív témák

  • csubuka

    addikt

    válasz ctrlaltdel13 #86071 üzenetére

    Igen arra gondoltam, hogy a felső páraáteresztő az ilyen kosztól védené. Ha víztől nem védi, akkor az baj, mert lesz helyenként beázogatás is. A tetőt nem lehetett fullosan kijavíttatni, mert értelme sincs, csak összeomlás ellen kellett biztosítani.

    (#86072) Nerazim: Ezen nincs 20cm beton egy rétegben. Az átkos-beli gányolás következtében a béléstestek felett van vagy 15cm salak. Afelett meg minimális beton gondolom meg az aljzatkiegyenlítő.

    (#86073) Morris: Lehet teszek egy próbát. Vagy legalábbis kíváncsiságból megkérem anyámékat, hogy nézzenek rá erre a párazáró tesztre. Legalább kiderül, hogy ez a salakos okosság mit tud párazárásból. A sok víz a fólia alatt mutatná, hogy kell párazáró feltétlen, mert baja lesz majd a szigetelésnek, ha nem tesz az ember így gondolom.

    (#86075) Morris: Ezt beszéltem a szüleimmel, hogy lehet nem éri meg nekik ez így, hogy nem biztos, hogy nem lesz eladva az egész kóceráj. Valamint a 15cm salak a rétegrendben azért valamicskét szigetel. A sima betonfödémnél sokkal jobb ilyen tekintetben legalábbis :D

    Ugyanakkor, ha maradna a ház, akkor az itt megvett kőzetgyapot később használható lenne a tető belső szigetelésében. Már ha a vastagságok úgy adják ki. Azért itt van némi probléma lehetőség, ami a jövőbeli használatukat kérdésessé teszi. Főleg ha beáznak meg berohadnak valami baleset folytán.

    A nappalit csak a radiátorok szétfagyása ellen kell kifűteni, nagyjából azért lakhatatlan a ház... a tűzoltás miatt bepenészedett minden, hiába volt kemény küzdelem a kiszárításért.

    Szóval nem hozná vissza nyersen az árát ezen egy tél alatt és csak úgy éri meg, ha tényleg újraépülne a ház és felhasználásra kerül a beszerzett anyag.

    *Sajnos a pénzt nem tudom átutalni, mert ez az egész kár drasztikusan több, mint ami a szigetelés lenne itt vagy egy egész garázs vagy bármi. Újra kellene építeni javarészt a kecót :( A falak kb maradhatnak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák