Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Beni2360 #96895 üzenetére

    A tenyérnyi méretű "csomag" valószínűleg levélpostai küldemény és nem valódi csomagként van feladva. Ezeket (kiemelten a külföldről feladottakat) hivatalosan már 2017 óta nem kézbesítik. Már akkor is probléma volt, hogy a kínai csomagok növekvő száma miatt bizonyos körzetekben a kézbesítőknek lehetetlen volt magukkal vinni mindent, vagy munkaidőn belül elégszer fordulni. Erre még azt mondom, hogy na, jólvan.

    A regisztrált küldemények már egy kicsit nehezebben megérthető téma. Nálunk annyira terheltek a kézbesítők, hogy nem is próbálkoznak kihozni az aláírós dolgokat. Előre ki van nyomtatva az értesítő, és csak kiszórják, menjen mindenki érte a postára. Valószínűleg annyi címük van, hogy nem fér bele nekik 1-2 percet sem várni a kibotorkáló emberek aláírására.
    Ez viszont számomra azért nem elfogadható, mert:
    - Belföldi küldeményekkel is ezt csinálják, amiért pedig direktben a Királyi Posta sarcol, erre nem biztosítani embert nem jogos
    - Ilyenkor azért ugyanúgy alkalmazzák, hogy a küldemény csak a kiértesítés másnapján vehető át - pedig nem igazán indokolja semmi, hisz a küldemény sosem volt a postásnál, nem kell visszaérnie. Ez instant +1 nap szállítási idő.
    - A postánkon mindeközben 10 ablakból 5 van nyitva, amiből 4 csekkbefizetést intéz. Sok sikert a sor kiállásában.
    - Mindezek mellett csökkentett nyitvatartás van a Covid miatt (nem teljesen értem, hogy miért jobb hamarabb bezárni, hisz nem egy strandról beszélünk ahová már nem megy el az ember 30 perccel zárás előtt - a postára, akinek dolga van, mindenképp elmegy, így csak simán besűrítik az embereket.)

    Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

Új hozzászólás Aktív témák