Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    titán

    válasz Jahno #101686 üzenetére

    Nem egészen értem hogy miről van szó, de erre PN00069682070 én azt látom hogy a feladó nem adta át szállításra, ha ez van beírva: A küldeményt a feladó előrejelezte, az átadást követően megkezdjük a feldolgozást.
    Talán ha a feladó leadja a felvevőhelyen akkor elindul. Eltelt 10 nap, ha átadta 13-án és ott a kezében az igazolás akkor 16-án miért nem reklamált hogy ha átvették tőle akkor az miért nincs bejegyezve?

    Ezt kifogásoltad: az nem hiba ha azt az információt nem veszik figyelembe amit nem kapnak meg
    Amihez nincs közöd mert nem neked kell az adott adatot megadni és hiányzik azt honna tudnád hogy van vagy nincs?
    Ha harmadik országból érkező küldemény vámolásáról van szó, akkor a 2012 július 1-től az az egyik változás történt hogy ha ezek a küldemények értéke 150 € alatti akkor egyszerűsített vám adattartalommal és automatizált, elektronikus módon történik a vámoltatásuk, ennek előfeltétele ahogy a a küldemény adatai és a vám-árúnyilatkozat elektronikus adatformában rendelkezésre álljon amikor beérkezik az országba és tartalmazza mindazon információkat amelyet az automatizált feldolgozáshoz szükségesek, pl. azt hogy IOSS rendszerben megtörtént az áfa beszedése a megfelelő azonosítóval és jogosultsággal rendelkező cég, vámjogiszemély által, ha ez így van akkor működni fog a feldolgozás.
    Ha nincs IOSS azonosítós információ, de a többi meg van akkor működik a feldolgozás, de nem veszi figyelembe semmi azt a tényt hogy esetleg az áfa beszedésre került, hiszen nincs róla információ, ha lenne akkor nem kérnék az itteniek az áfát.Az is meg lett határozva hogy kinek és miként kell az információkat megadni, ha az adatszolgáltatást nem az teljesíti akinek elő van írva, akkor azt a jogszabály nem teszi lehetővé hogy figyelembe vegyék.
    Egyeztettem a mind a Posta, mind a vám megfelelő embereivel és az alapján írtam a fenti dolgot. Az mese hogy annak ellenére hogy az információ elektronikus módon megvan nekik azt nem vennék figyelembe. Az induláskor voltak problémák, de 2021 szeptember közepére beállt a Posta feldolgozó rendszere, a futár cégeknél egy kicsit hamarabb és elég "jó hatásfokkal dolgozik".

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák