Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricshard444
veterán
válasz ricshard444 #21735 üzenetére
No, összeraktam végre AM4 -re a Deepcool Captain 360 -t, egy Aliexpress -ről rendelt átalakítóval, ami 9000 Ft volt végül.
Az átalakító a maga nemében elég puritán, de minden a helyén van és teszi a dolgát, örülök, hogy nem kellett hűtést cserélnem, egyelőre.
Sajnos belefutottam egy olyan problémába, hogy hetekig állt a gép totál szétszerelve és valahol levegőt kapott a rendszer.Rengeteg levegő volt a pumpa csövében és az első indítás utáni 5 percben csak azt láttam, hogy nem kering a folyadék, mert túl sok levegő szorult be.
Csak fekvő állapotban volt hajlandó működni, ahogy felállítottam a gépházat, egyből lelassult, majd megállt a mozgás, miközben a pumpa hallani lehetett, hogy csak vizes levegővel dolgozik.Ezután kivettem a gépből és megrázogattam, mint egy igazi profi gépszerelő.
Majd jött jött egy pár perces szörcsögés és azóta remekül hűti hangtalanul a processzort.Viszont kérdéses számomra, ha helyreállt, akkor még várható ilyen levegős probléma vagy addig megy a szerkezet míg a pumpa működni fog?
Illetve mi okozhatta ezt? Megfeszült az egyik cső és beszökhetett a levegő?Vannak dolgok...
-
canadaa
tag
Szemezgetek a Corsair H150 RGB-vel. Alaplapról vezérelhető RGB-je van, venti PWM. Nincs commander/hub ami SATA-val kap áramot. Ami furcsa, hogy a pumpa egy 3 pin-es fan csati és a quick start guide-ban az van írva, hogy "Do not utilize voltage fan control on the CPU FAN header with the pump connected for the best performance experience.".
Ez most azért van így kiemelve, mert nem is szabad DC módban levenni pl 50%-ra? (Mintha lettek volna olyan AIO-k amiknek nem volt szabad csak a 100%) -
Biga123
addikt
válasz SkyTrancer #22050 üzenetére
Hát ebből nem sok hallatszik
De itt a magyarázat : Gamers nexus video---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Mexeltkeszeg
csendes tag
Sziasztok.
A következő konfighoz keresnék AIO vizet lehetőség szerint minél halkabbat (ha kell a ventilátort is cserélem a radiátoron, a gép a hálóban megy), és szem előtt tartva a későbbiekben egy izmosabb procit is:
Asus strix b650e-f alaplap
R5 7600x procc (de lehet megvárom a Zen5öt)
Fractal Design Meshify 2 Compact házzal elöl 3db 120as beszívóval, fenti radiátor push elrendezéssel plusz a hátsó foglalatban egy elszívóval. Természetesen egy minimális tuningkapacitás kihasználásra kerülne.
A keret nagyon nyögve-nyelős maximuma 70K körül.
A válaszokat előre is köszönöm.Szeretnék 3 madár lenni, hogy lássam amint magam után repülök...
-
Dr.Én
veterán
Hali.
ASROCK Z790 Pro RS ddr5 lapra rá szerelhető az arctic liquid freezer ii 280 a-rgb? Mert a kompatibilis listában nem találom ezen Alaplapot.
WOT: kissio
-
Dr.Én
veterán
-
canadaa
tag
válasz sinya85 #22061 üzenetére
Ez a felrakási mód a rev 1-nél van leírva. Én alapból a rev7-et néztem, mivel nekem az volt. Ha ezt is lehet használni rev7-nél, akkor a weboldalukon a manual résznél miért nem tudják normálisan leírni? Nem egyértelmű, hogy fel lehet-e így rakni a rev7-et is vagy nem.
Kipróbálni már nem tudom, de amennyire emlékszem, nekem nem volt olyan csavarom, ami a videón van.
Fő félelmem az volt, hogy ha nem jó csavarral próbálom így felrakni szétpréselem a foglalatot. Eh...
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz canadaa #22062 üzenetére
Ha meg nézed az első verziónak van a csavaron kiképezve egy váll , a másodiknál a műanyag távtartó helyettesíti a vállat a csavaron . A csavart és a spacert együtt alkalmazva ugyan azt éred el vele , korlátozza , hogy mennyire tudod meghúzni a csavart.
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
canadaa
tag
válasz viperabácsi #22063 üzenetére
Igazad lehet. Ha ez így oda van írva biztos megpróbáltam volna.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Még nem tudom mikor, de tervbe vettem hogy az aláírásomban lévő gépben a 12600-ast leváltom egy i7 14700-ra. (Lap elméletileg támogatja, csak a BIOS-t kell majd frissítenem.)
Ez a kis AIO megfelelő lehet? ha jól néztem utána a P600S házam tetejébe is befér, és én pont oda tervezem tenni.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
szasanyi
félisten
válasz Marci112233 #22067 üzenetére
-
Marci112233
addikt
válasz szasanyi #22068 üzenetére
AIO-ban abszolút nem vagyok otthon egyenlőre így kérdezném mik az alternatívák amik ezen áron mozognak és jobbak?
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Milka 78
nagyúr
válasz Marci112233 #22069 üzenetére
Deepcool LS720SE szigorúan 60 hónap garis helyről (Oázis/PCX 40 ropi).
ARCTIC Liquid Freezer II 360 72 hónap gari (Alza/First 44 ropi).
A Deepcool egy hajszállal gyengébb viszont bárhová befér (a gyári ventik 1500 fölött hangosak), míg az Arctic pumpa része jóval nagyobb (aktív vrm hűtés) és a radi vastagabb (36mm+a venti) ezért érdemes utánanézni, hogy befér e a házba/alaplapra.
Nekem pl a lapom vrm bordái miatt nem fért el az Arctic pumpa része így Deepcool lett, de nem bántam meg (pedig már meg volt rendelve az AC). -
sittes79
addikt
Mi az ajánlás 360as aio elhelyezésére, terv hogy 3db bequiet wing 4 pro elől, fent ekwb dark 360, hátul egy 140es noctua nf-a14 vagy elől legyen a hűtő?
Ház egy phanteks p500
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz sittes79 #22071 üzenetére
Én szerintem elől jobb ha nincs AIO hanem sima ventik vannak hogy több friss levegőt toljon befelé. Inkább felülre ahova én is tervezem tenni majd, mert mint mondás tartja meleg levegő felfelé száll.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Milka 78
nagyúr
válasz Dragon3000 #22072 üzenetére
Akkor egy gonddal kevesebb.
-
Vismajor01
addikt
válasz Vismajor01 #21836 üzenetére
Nnah RMA-ban cserélték a cuccost egy V2-re, ezzel 65 fokig mászik csak el játék közben
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Mister X
tag
Sziasztok. [EZT] házat néztem ki a (lassan ) épülő gépemnek amiben felülre 240-es radiátor fér el. Nézegettem hűtőket -35-45ezer ft-ot szánnék rá- de ezeket a méreteket nem egészen értem. Pl. [EZ] itt a radiátor méretre 282mm -ír akkor ez már nem jó az én kinézett házamba ? A radiátor mérete nem mindig 240 mm a 2x 120-as ventiseknél ? Nekem még tovább bonyolította [EZ A SPEC]
Radiator Size 240mm Radiator Dimensions 277mm x..... Ezek a nagyobb méretek a felfogató keret méretei ? Hogy van ez ? Amúgy egy 12400F procit szeretnék majd hűteni Asus Tuf Gaming B760M plus alaplapon." Nem eshet le a telefonod,ha repülőgép üzemmódban van... "
-
SkyTrancer
senior tag
így van, lemértem amit vettem most, arctic liquid freezer ii 420 a-rgb
46cm a radiátor hossza -
Mister X
tag
válasz Dragon3000 #22077 üzenetére
Akkor magyarán a kinézett házamba amibe 240-es radiátort mehet (felülre) jók lesznek azok amiknek az együttes mérete általában 276-284 mm ?
" Nem eshet le a telefonod,ha repülőgép üzemmódban van... "
-
BioNiCMaN
addikt
válasz Mister X #22079 üzenetére
Elméletileg. (Nekem anno faragnom kellett, hogy beférjen a H100 fújós elrendezésben.)
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
Dragon3000
veterán
válasz Mister X #22079 üzenetére
Az biztos, hogy a házba 280mm hely van, mivel 2x140mm ventilátor is mehet felülre (képek alapján több is), általában igen a megadott 240-es esetében minden 240-es el szokott férni. Ami kérdéses az mindig a vastagság, mert van aio, ami 27mm-es radiátort használ és van ami 38mm-est, de az elterjedtebb a 27mm vastag, erre jön még a ventilátor vastagsága is ami általában 25mm, de pl az arctic 140-es megoldásai esetében ez is már 27mm.
[ Szerkesztve ]
-
BioNiCMaN
addikt
válasz Dragon3000 #22081 üzenetére
Azért elterjedtebb, mert az Asetek gyárt szinte mindenkinek a kis szabadalma miatt, amiért anno perelgetésbe kezdett (ha jól rémlik).
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
Vismajor01
addikt
válasz Vismajor01 #22075 üzenetére
Nah viszont van egy problémám a cuccal
Tehát gari lejárta után, gyártási hibát elismerve kicserélték a CoreLiquid V1-et V2-re.
Viszont most beraktam a gépbe, de több problmémám is akadt,
A ventik furatai nem egyeztek meg a radin lévő furatokkal, egyik ventin 3 csavart tudtam becsavarni a másikon csak kettőt. Tudtommal négyzetalakúak szal tök mindegy h forgatom, vagy nem? Mutatok képeket is, de tényleg egyszerűen hiányzott egy egész milliméter hogy másik oldalon be tudjam csavarozni..
Aztán mondom ha már szétkaptam a gépet berakom, erre a radiátoron lévő furatok se voltak tökéletes a helyükön h a PC-re rá tudjam csavarozni.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
olle
senior tag
válasz Vismajor01 #22083 üzenetére
Hali. Így elsőre nagyon úgy tűnik hogy a másik három csavar már teljesen le van húzva.
Úgy sem megy hogy csak bele kapatod a menetbe mind a 4 csavart? Bár a második képen az a lemez nagyon eláll.ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
sinya85
senior tag
válasz Vismajor01 #22083 üzenetére
Szerezz egy mérőműszert és mérd meg a furat távolságokat.
nekem ugy tünik képről hogy az a szegecselés nem a legjobb.ஜ۩۞۩ஜ
-
Mister X
tag
Köszi a válaszokat ! És tudtok ajánlani valamit 45 ezer ft-ig ? i5 12400-as procihoz elég egyáltalán egy 240-es hűtő? Általános használat mellett játékra is lesz használva ha ez számít.
" Nem eshet le a telefonod,ha repülőgép üzemmódban van... "
-
Marci112233
addikt
válasz Mister X #22087 üzenetére
Arra procira bőven elégnek kell lennie. Még egy sima alap léghűtő mint nekem jelenleg van egy CM212 EVO V2-es i elbír, tekintve hogy nálam egy i5 12600-at is simán elbír.
-
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Biztos minden vízhűtéssel barátkozó feltette már az alábbi kérdést, mentségemre legyen pontos értéket egyik gyártó se ír. Be Quiet csak anniyt A+/ A/ B ezen besorolással egy B is elég egy R5 procihoz és a legkisebb vízhűtésűk is A besorolású
Egy 120-as radiátor kb mekkora TDP-t tud?
Ryzen 5 3500x a jelenlegi proci, de előbb utóbb feljebb lépek majd, erre gondolkodom egy 120-as vízhűtésen.ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
szasanyi
félisten
válasz Mister X #22087 üzenetére
Nálam egy Fortis 5 van rajta, az is bőven elég (játék alatt 45-50 fokos kis házban).
Az nem egy forrófejű proci, egy olcsó hűtés is elég hozzá (szinte hangtalan pumpája van, bár a ventik csak ~1000f/min körül nevezhetők halknak). Ha hosszabb távra tervezved veszed akkor persze kicsit más a helyzet a választáskor.
-
Találtgyerek
veterán
válasz bnorci71 #22089 üzenetére
Szia!
TDP-t nehéz írni egy 120-as radiátorhoz. Függ a professzortól is ami később lesz. Nem mindegy a gyártás technológia és a kupak és az alatta levő paszta minősége sem. Ezen felül a vízhűtés pumpája is sokat számít.
Mi lenne processzorban a terv? Írd meg és ahhoz könyebb ajánlani egy jó hűtőt.06-3o/9759I39
-
Mexeltkeszeg
csendes tag
válasz Mexeltkeszeg #22056 üzenetére
Ha nem, hát nem.... köszönöm a segítségeket.
Szeretnék 3 madár lenni, hogy lássam amint magam után repülök...
-
bnorci71
addikt
válasz Találtgyerek #22091 üzenetére
R7 5800X vagy annak a környéke, ahogy nézem az 105W
de vagy Asus TUF LC-t vagy BQ Silent Loop-t akarok
[ Szerkesztve ]
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
szasanyi
félisten
válasz Mexeltkeszeg #22056 üzenetére
Nagy teljesítményű AIO szvsz nincs halk, hálószobába való típusban. Ha van hőtermelés (mint az említett 7600X) akkor oda fogja tolni a fordulatot a ventikre. Ha meg leszabályzod akkor közel ott vagy mintha egy jóval olcsóbb léghűtsét vettél volna.
Tehát választanod kell a halk üzem és a nagy hűtési teljesítmény között. -
bnorci71
addikt
válasz Találtgyerek #22095 üzenetére
240/280
a 360 is beférne ha nem lenne majd ott a tápboogie
OkELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
bnorci71
addikt
válasz Találtgyerek #22098 üzenetére
Köszi
Az Asus a favorit, tudom baromság de a ház+lap+Vga is Asus akkor már legyen a hűtés is.
Gondolom a 240 is elég.ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Grózi
Topikgazda
válasz boogie84 #22096 üzenetére
Ez így azért erős,pl. van az a gépház amibe egy normális borda nem fér el viszont egy 120 Aio igen.
Ezt leszámítva tényleg nincs létjogosultsága nagyon,hiszen egy közepes lég hozza a szintjét.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mesterséges intelligencia topik
- Ukrajnai háború
- TCL LCD és LED TV-k
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lexus, Toyota topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs