Hirdetés
- PlayStation 5
- Bestbuy játékok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Dark Souls sorozat
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nintendo Switch
- Call of Duty: Black Ops 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Test Drive Unlimited 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz SunMount3r #2100 üzenetére
Amit látsz a képen azok már a generált filmcimek.
Soha nem nevezgetem a fajlokat. Amúgy is fájl szinten nem szoktam tallozni csak mediatarat.Box's don't touch!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz junkpod #2101 üzenetére
Huh, hát nekem meg éppen az kellene, hogy megmaradjanak az eredeti mappa/file nevek a böngészőben, mert van amiből több verzióm is van, de ugyanakkor rendesen kijelezze a Poster-t és a Fanart-ot is.
Mint kiderült erre van elméleti lehetőség, mert film-mappánként beállítva működik ez is, csak nem értem miért nem alapból ilyen és nem is szeretnék vagy 100 filmes mappát külön, manuálisan beállítgatni ehhez.
Szóval most vagy Videos->Library és akkor elvesznek az eredeti file nevek.
Vagy Videos->Files és megmaradnak a mappa/filenevek, de nem lesz Poster és Fanart amikor válogatok a mappák között.Ez neked a 17-es KODI amúgy? Alap skin? Mert én 16.1-el és alap skin-el tolom.
-
junkpod
veterán
-
SunMount3r
nagyúr
válasz junkpod #2103 üzenetére
Ha az a funkciót kikapcsolod, akkor jelennek meg a file nevek, igaz?!
Melyik nézet ez most a Videos->Library?! De miért vannak neked vegyesen?! Úgy tűnik vannak scrappelt filmcímek is köztük. Vagy azoknak csak ennyi a file nevük?!
Na én nekem ott mindig csak a scrappelt filmcímeket listázza ki, hiába kapcsolom ki azt a funkciót.
De ezt már írtam is korábban és ezt sem értem, miért nem vált át nekem file nevekre...
-
junkpod
veterán
válasz SunMount3r #2104 üzenetére
Ezek mappa nevek, mert minden film mappaban van.
Box's don't touch!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz DoItYourself #2106 üzenetére
Akkor ezért lehet a különbség. Nekem a Aeon Nox kilépéskor fagyogatott, így az alap Confluence-en kellene ezt megoldani valahogy...
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz SunMount3r #2107 üzenetére
Természetesen nem csak az Aeon Nox tudja, ez alap fícsör.
Kérlek végre mutasd meg mit szeretnél. Mutasd meg a mappa/fájl rendszeredet (ugye nem dlna megosztasrol van szó?).
Box's don't touch!
-
DoItYourself
addikt
válasz junkpod #2108 üzenetére
Na végre rájöttem mi volt a gond nálam is: 1-2 filmnél mutatta csak a borítót fájl nézetben. Eltávolítottam a médiatárat, felvettem újra, és voila. Persze a 16-os Kodiban más helyen van ez a beállítás:
Replace file names with library titles
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
junkpod
veterán
válasz DoItYourself #2109 üzenetére
Ez 2 különböző dolog.
1. Fájl nézetben filmcimet vagy fajlnevet mutasson.
2. Van mediatar infó egy fajlhoz vagy nincs?
Nálad az lehetett a gond, amiert nem láttad a borítóját fájl nézetben mindegyiknek, hogy egy részét mappa más részét fájl módban scrapelted be, menet közben valtoztattal a beallitason. Ezért lett jó újra scrapelessel.Box's don't touch!
-
Technoman
őstag
Sziasztok!
nfo szerkesztésében tudtok segíteni?[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
Lehet láma kérdés, de mégis: Mit takar a rekurzív átvizsgálás opció?
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Próbálgattam laposról ( 3.gen Intel-i5 proci igp-vel) filmet lejátszani, W10 alatt.
Kodiban nem sikerült beállítani hogy a DTS-HD MSTR hangot az erőlködő lejátssza.
Viszont a PowerDVD-vel sikerült, és még a képet is szebbnek találtam.
Kodiban be lehet állítani egyáltalán a passtrough-ot? Vagyis, hogy a teljes HD hang sávot továbbítsa az erőlködő felé, feldolgozásra?
Tervezem egy androidos kütyü beszerzését, aminek a leírása szerint tudja, de valszeg csak a saját lejátszójával.
Viszont én a Kodit szeretném használni. -
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #2107 üzenetére
Sikerült megoldani: A forrás könyvtáron levettem a Contentet "None"-ra, hagytam had törölje az adatbázisból, majd újra beállítottam "Movies"-ra és hagytam hagy frissítsen.
Most már inkább csak az a baj, hogy van olyan filmcím, amit nem ismert fel a scrapper. Pl. Francia filmcím, vagy francia filmnek a magyar változata és jó pár magyar filmcím (pontosabban ugye file elnevezés). Ezekre majd külön beállítom az Universal Scrapper-t, gondolom így megoldható.
Viszont magyar sorozatokhoz pl. Szomszédok, nem tudom mit adjak meg, de majd kiokumlálom.
Érdekes viszont, hogy a Kisvakondot is felismerte...
-
DoItYourself
addikt
válasz SunMount3r #2115 üzenetére
Erre egyszerű a válasz: amit nem ismer fel a scraper az vagy rosszul van elnevezve vagy el van ütve valamelyik karakter, nem stimmel az év stb. Magyar címek pedig kisebb arányban vannak feltöltve a tmdb oldalra. Ahol egyébként te is vehetsz fel címeket, ha regisztrálsz. Kis közösségi munka.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Ha egy droidos kütyüre, ami a saját progijával tudja az audio passtrough - ot, és ráteszem a Kodit, tudni fogja az is? A Kodit megszoktam, szeretném azzal használni.
Meg jó lenne a HD hangokkal használni.[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz SunMount3r #2115 üzenetére
Tehát az volt amit mondtam, hogy már kevert volt az adatbázis. Akkor azért még se a Kodi a rossz, nem?
Nem érdemes az adatbázist kézzel javitgatni ismeretlen filmcim esetén. Inkább a használt scrapelessel weboldalán keresd ki mi a film rendes elnevezése és ez alapján a fajlnevet írd át.Box's don't touch!
-
szitya1980
csendes tag
Sziasztok!
Van 2 eszközöm két külön helységben 16.1-es KODI-val. Van kiegészítő arra, hogy ha elkezdek nézni egy filmet a nappaliban megjegyezze hol járok és a hálóban onnan tudjam folytatni? Egy készüléken belül működik de így kettőre nem találtam még megoldást.
-
embe
nagyúr
válasz DoItYourself #2118 üzenetére
és junkpod !
Egy Zidoo X8 tart felém. -
-
embe
nagyúr
válasz DoItYourself #2124 üzenetére
Így legyen!
-
junkpod
veterán
válasz szitya1980 #2122 üzenetére
Közös szerveren futó sql mediatar kiszolgáló segitsegevel, akár több helységben és több helyiségben is elérhető lenne, de ez nem kezdő user feladat.
Box's don't touch!
-
morefire
tag
-
embe
nagyúr
válasz junkpod #2129 üzenetére
Köszi!
Ez béta verzió, de örülök, hogy a Libreelec az "alapja" (tök ugyanaz). Azt már megszoktam.
HD hangoknál működik a passtrought. Nekem mos ez volt a fontos, emiatt cserélem le a pi-t. Egy korábbi "beszélgetés" során említetted a droidos lejátszókat, utána kezdtem nézegetni.
Meg miután rájöttem ( megvilágosítottak), hogy az erősítő csak a HD "magot" játssza le, nem a teljes tömörítetlen hangot.
Így most már ez a "hang kérdés" is megoldódott. -
DoItYourself
addikt
Khm, egy kis zavart érzek az erőben, a Zidoo X8 dobozon nincs LibreELEC, Android operációs rendszere van, ezen fut a ZDMC (=Kodi fork).
A Kodi egyébként egy többplatformos lejátszó, a LE egy spéci linux, ami szintén multiplatform és tartalmazza a Kodit is.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
blakey
titán
Nem LibreELEC az alapja hanem az Androidos Kodi minden előnyével és hátrányával, a LibreELEC nem lesz egyetlen Androidos box alapja sem.
(#2131) TCr
A Zidoo X8/X9S/X10-en nem fut a LibreELEC, Androidos rendszer, szóval lesznek korlátai illetve többnyire a saját lejátszója a lényeg és nem a ZDMC ami elég sok hibával küzd.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
embe
nagyúr
válasz DoItYourself #2132 üzenetére
és blakey !
Gyárilag 16-os Kodi volt rajta, Openelec felülettel. De pár napja kiadtak egy 17.1-es médialejátszó alkalmazást, ami az ilyen verziójú Kodira épül.
Ennek a felülete pedig a Librelec-re hasonlít. Teljes mértékben.
TCr: aprón vettem, nem kintről.
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
addikt
Még mindig zavart érzek az erőben.
Az OE / LE / Android egy operációs rendszer, a Kodi / ZDMC pedig egy alkalmazás, aminek a futtatásához kell egy OS. A LE/OE egy dologra hivatott: futtatni a Kodit, ezért nincs saját grafikus felülete, egyből a Kodit indítja = ezért tűnik úgy, hogy a Kodi=LE, de ez nem igaz. Ettől jobban nem tudom elmagyarázni.
(na nem mintha egy OS-nél követelmény volna a grafikus felület, csak a magyarázat miatt írtam)[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Kodi fork, a LibreELEC egy operációs rendszer ami csak Kodit futtat. Kodi miatt kár volt Zidoot venned, annak a lényege a saját lejátszója. ZDMC-vel nem leszel felhőtlenül boldog, messze van a LibreELEC alatt futó Kodihoz.
Szóval ne erőltesd az összehasonlítást, mert a két Kodi között elég nagy a különbség, tudásban a LibreELEC alatt futó javára.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
embe
nagyúr
válasz DoItYourself #2135 üzenetére
és blakey !
"Gyárilag 16-os Kodi volt rajta, Openelec felülettel. De pár napja kiadtak egy 17.1-es médialejátszó alkalmazást, ami az ilyen verziójú Kodira épül."
Ezt írtam. Ez sem jó?
Miért volt "kár ezt vennem"? Nekem szempont volt a HD hangok kezelése. És ez tudja. A Pi amit lecseréltem erre pedig nem.
-
SunMount3r
nagyúr
-
embe
nagyúr
válasz SunMount3r #2139 üzenetére
Mintha egy kis gúnyt éreznék a "hangodban"...
-
blakey
titán
Mi nálad az Openelec felület, mert elárulom neked, hogy az Kodi felület. A LibreELEC vagy Openelec felületét te nem is látod, maximum a LibreELEC menüpontban, de az kb Kodi szintű. Tehát Kodit van, maradjunk annyiban.
A HD hangok továbbítása édes kevés, az Androidos Kodi és sajnos a legtöbb Fork szenved néhány betegségben, persze inkább a Kodi ami gyakorlatilag használhatatlan. Tehát ha már Zidoot vettél akkor tessék a saját lejátszóját használni, mert az mindent jobban kezel, mint a ZDMC. De majd úgyis meglátod.(#2139) SunMount3r
Nézd, a LibreELEC egy kiváló rendszer Kodi futtatásához és abból olyan szintű lejátszást lehet kihozni amiről a többi lejátszó csak álmodik. Lehet gúnyolódni, de ha egyszer megtapasztalod, hogy milyen szintű a kezelése akkor nem fogsz róla ilyeneket írni. Azóta is örülök, hogy eladtam a Himediát, sokkal kényelmesebb a mozizás, zenehallgatás valamint a frissítés is, nem kell "pöckölni". Windows alatt is lehet normális médialejátszót alkotni, de most nem arról van szó.[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
A gyári ZDMC ezzel a felülettel rendelkezett. Vagy skinnel.
Az általam feltett 17.1-es ZDMC meg ezzel a felülettel, vagy skinnel, vagy...
Na most amikor a pi-re feltettem az Openelecet, akkor az első kinézet fogadott. Amikor a librelecet tettem fel, akkor a második kinézet.
Zárójelben jegyzem meg: Ma délelőtt vettem át a postán. Bekapcsoltam, 1-2 dolgot megnéztem rajta. Eközben a kőművest is csekkoltam, aki a házamat szigeteli éppen. 14.00 órától meg melózok.
Azt sem tudom a gyári lejátszója hogy néz ki. Semmire sem volt időm.
Ha a HD hangokat tudta volna kezelni a Pi3, akkor le sem cserélem.
Hanem használom tovább Libreelec op. rendszerrel, a Kodi alkalmazást.És te most akkor milyen médialejátszót használsz?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Ennyire nem érted? Openelec 16.1-es Kodival volt, tudtommal, aztán jött a LibreELEC, eleinte 16.1-es Kodival, most is telepíthető és volt belőle új verzió illetve az idén megjelent 17.1 kodival is készül a LibreELEC, tehát a LibreELEC egy operációs rendszer, olyasmi, mint az Android, Windows, macOS, iOS. A ZDMC meg egy Kodi fork (másolat), a felületek (skin) többnyire a Kodiból vannak csak a Kodi szót átírják ZDMC-re.
Értsd már meg, hogy köze nincs a LibreELEChez.Nekem egy Minix Neo U1-em van amin Androidos rendszer van, mint a Zidoon és van saját Kodi forkja aminek a neve Minix XBMC de a boxot tudom használni LibreELEC-kel amit egy SD-re telepítettem, tehát az enyém Dualbootos, 2 operációs rendszer fut rajta és médialejátszásban azért a LibreELEC jobb.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Elolvastam, de ne a LibreELEC-kel gyere, mert az operációs rendszer, tehát rossz szavakat használsz. Tehát Kodi vs. ZDMC a lényeg, semmi köze a LibreELEC-hez, ugyanazt a felületet Windows alatt telepített Kodival is eléred.
Zidoo csak Androidot tud használni, nincs semmilyen Dualboot.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Igen, szerintem is teljesen igazad van, maximálisan egyetértek. Sőt, ha lenne LibreElec-es Windows, akkor azon ugye a LibreElec-es KODI-t is lehetne futtatni. Ami persze megint sokkal jobb és szebb, mint a sima Windows-os KODI, így két legyet egy csapásra.
(Amúgy semmi gúny, csak egy kis ironikus humor akart lenni . Mert amúgy nekem aztán semmi bajom az LE-vel. Remélem nem gond. )
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
-
coreska
aktív tag
válasz SunMount3r #2149 üzenetére
(#2141) Blakey
"Nézd, a LibreELEC egy kiváló rendszer Kodi futtatásához és abból olyan szintű lejátszást lehet kihozni amiről a többi lejátszó csak álmodik. "
Erre kíváncsi lennék, hogy konkrétan mik ezek, amit a többi op. rendszeren lévő Kodi nem tud?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest