Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz junkpod #2001 üzenetére
Nem tudom te mit érzel, ez egy program ami semmi rosszat nem csinál, rossz aki rosszra használja. Ezzel az erővel minden médialejátszó-gyártót büntetni lehetne.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Már van ahol április 2. van.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
őstag
Sziasztok,
vpn manager addon segítségével szeretnék vpnt beállítani 8.0.1-es libreelec alapú lejátszómon. A kérdésem az volna, hogy vajon miként tudnék felvenni az alábbi képen látható helyre egyéni útvonalat. Ki kellene tallóznom az openvpn config fájlját, de csak a MovieShart repot érem el, ebből az ablakból valamiért.
Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
bb78
csendes tag
iphone airplay -t KODI-ban láttam egy youtube videón, de sajna nem bírom beállítani, valakinek van tapasztalata?
-
kaciokos
őstag
Android-os TV boxon (Beelink M18) futó Kodit pár napja upgrade-eltem 16.1-ről 17.1-re. Azóta minden indításkor arra panaszkodik a Kodi, hogy a "Python Image Library" addon nem kompatibilis vele. Nemtom mi ez, én nem tettem fel, bár azt láttam, hogy gyárilag van benne egy csomó addon. Próbáltam uninstallálni, de nem találom az addonok között.
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Végre sikerült feltelepítenem a LibreELEC-et a boxomra. A problémám az, hogy kilóg a kép a keretből... Beállításoknál megcsináltam hogy a nyilak pont a sarokba mutassanak, menüben látszólag jó is, de a videolejátszás alatt még mindig "be van nagyítva" a képbe és kilóg minden oldala Nem csak a videó, hanem a menüelemek is kilógnak, nem a videó a hibás[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
blakey
titán
válasz tonyrulez #2012 üzenetére
Légyszi tegyél fel képeket, olyat ahol szerinted jó és olyat os ahol rossz. Beállítási probléma lesz és valószínűleg a tv-nél, túlpásztázás be van kapcsolva.
-
tonyrulez
őstag
Képek
Képbeállítónál pontosan ott a nyíl hegye a sarokban (sőt ha jobban megnézem még pár pixelnyi sor ott maradt üresen), a sorozatok nézetben is pl. a bal felső sarokban a 3 csík teljesen látszódik (origi), meg a szövegek is látszódnak, pedig azok is teljesen a szélekhez vannak igazítva. Lejátszás közben pedig kilógnak a gombok/feliratok.Néztem a TV beállításait is, de nem találtam túlpásztázás/pozicionizálás opciókat.
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
blakey
titán
válasz tonyrulez #2014 üzenetére
Na, TV-n kapcsold ki a Túlpásztázást, Overscant, Az a 38,23-as érték pont arra utal, hogy rossz a TV beállítása. A Kodi alapból jól van beállítva, pixelpontos, nem kell semmit sem állítani, ha kell akkor is 1-1 pixelt.
Milyeb TV-ről van szó?ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Sony Androidos 43W805ös TV-t, melyre a Kodi 17.1et telepítettem mondván nem szeretnék külön eszközt, ha a TV is tud így lejátszani.
Minden jó kivéve két dolgot, ami kicsit bosszantó:
1. DLNA-n keresztül szépen lejátssza a dolgokat, viszont ha SMB forrásokat adok hozzá, akkor random időközönként megszakítja a lejátszást és tallózhatom be újra a lejátszani kívánt filmet... Zyxel NSA325 NASom van.2. Bizonyos filmeknél nem volt hang és belassult/fagyott a Kodi úgy, hogy optikai kimenettel DD képes házimozi erősítő van a TVhez kötve. Arra jó adag nyomozás után rájöttem, hogy azoknál nincs, melyeknél 640kbps a hangforrás. Elvileg egy plusz opció bekapcsolásával (hang szinkronizálása a képhez) ez javítható, így ráerőszakoljuk a Kodira, ő maga konvertálja át a hangot, viszont ilyenkor némely filmnél akad a kép.
Tudtok a fentiekre megoldást? Találkozott már valaki ezekkel?
Köszi!
Üdv,
Tamás -
magyarl
tag
1. Nekem is Androidos Sony-m van, rajta a Kodival, de még a 16-os verzió. Azzal a routerre kötött FullHD vidiket is hibátlanul játsza SMB megosztással.
Ha itt a 17-es Kodival van gond, akkor megpróbálhatod a 16-os Kodit apk-ból felrakni egy próba erejére.SONY KDL-43W755C
-
junkpod
veterán
Nagyon jó lett az új kore v2.2.0
Már a pvr menü is benne van, sokkal kényelmesebb, a csatlakozás is automatikus, nem kellett beállítani semmit. Ajanlom kipróbálásra!Box's don't touch!
-
DoItYourself
addikt
Ha 5-ös Android van a tévén, akkor a Kodi 16.1 a nyerő, ha 6-os akkor a 17-es ajánlott, de azzal a DTS csak DD átkódolással fog menni.
5-ös Androidról ne próbálj 6-osra frissíteni sehogy, amíg ki nem adják ismét a javított 6-ost, mert a tiéd veszélyeztetett darab, a 43-asokból jó pár megdöglött a márciusi 6-os frissítéstől, vissza is vonta a Sony.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
dobost
senior tag
válasz DoItYourself #2024 üzenetére
Köszi! Kipróbálom majd, értekeztünk a Sony fórumban is a TVről, de eddig a Kodinak tulajdonítottam a bugokat.
Folyamatosan követem a Sony fórumot is a frissítés miatt, ahol lassan lincshangulat alakul ki a gyártó felé, hogy azóta se voltak hajlandóak kijavítani a hibákat. -
blakey
titán
Az Androidos Kodi sajnos nem túl jó és finoman fogalmaztam, nem minden hardverrel működik és ha működik akkor sem garancia, hogy jól teszi. Javaslom, hogy másmilyen lejátszót próbálj ki, pl. Archos player, nagyon jó kis Androidos lejátszó vagy ott az SPMC (Kodi) ami Androidra van fejlesztev esetleg a Plex ami szintén egy jó szerver/lejátszó páros.
-
blakey
titán
válasz hedgehog #2027 üzenetére
Nem csak MTK-ra gondolok, általánosságban az androidos Kodi nem túl fényes egyes eszközökön, sőt inkább a legtöbb androidon míg a forkok jobban teljesítenek, arról nem beszélve, hogy egyéb platformokon sokkal jobb, tapasztalat. TV-n nem használok Kodit, de nem hinném, hogy különösebb gond lenne, tudtommal a TV beállításainál a "DD tömörítést" ki kell kapcsolni és Kodi alól is megy az AC3.
-
DoItYourself
addikt
válasz hedgehog #2027 üzenetére
Sony Bravia androidos tévé passthrough helyzet a tévére telepített Kodival:
5-ös android + 16.1-es Kodi: 640 kbit/s AC3, és a DTS is megy (PCM hack).
5-ös andriod + 17-es Kodi: problémás a 640 kbit/s AC3, mert átírták a Kodiban szabványosra a passthrough-t.
6-os android + 17-es Kodi: működik a 640 kbit/s AC3, viszont a DTS nem, csak ha AC3-ba átkódolva.[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
bzoly
aktív tag
Sziasztok,
Schision V88-as android boxom van. Kodi 16.1-RC3 (valami Git verzió van még mögötte) fut rajta. Egyszerűen képtelen vagyok upgradelni. Se playből, se APK-ból, sehogy. Elindul a telepítés, tölt egy csomó ideig, majd "alkalmazás nincs telepítve". Valakinek van ötlete?
Köszi
-
Zeller01
tag
Segítsetek légyszíves most már teljesen tanácstalan vagyok.
Hálózati megosztás Win10 és Box/ kodi között.
Csináltam már többször is, megosztom a mappát, mindenki joga olvasás rendben is működött, minden alkalommal. Jelenleg az a helyzet, hogy Boxon Total Commander-be be tudom állítani, Ipad-en egyből látja a megosztott mappát. Kodi- video- fájl- hozzáadás- tallózás- windows hálózat (SMB)- és nincs ott a workgroup. nincs semmilyen hálózati hely! 17es kodi volt visszaraktam a 16os gyárit az sem lát semmit. Még, ha manuálisan beállítom pont úgy, mint az ipad- en vagy TC ben akkor connection timed out! Mi van már ezzel??? negyek 2! már nagyon unom fél 11 óta állítgatok egy egyszerű beállítást és nem megy..... két windows os gép van egyből látják egymást, jelszót levettem, mind a kettő workgroupban van. kérném a segítségeteket, merre tovább.. : Z E L L E R : .
-
junkpod
veterán
Ha működik jól akkor ne frissíts.
Gondolom a gyári buheralt Kodi van rajta.
Olyan Kodi forkot kell keresned ami támogatja ezt az RK chipsetet.
Illetve ha van a romrol mentésed akkor gyári vissza állítás, Kodi törlés (ha még rajta lesz) és ezután lehet a hivatalos verziókat is tesztelni.
Ha többet, jobbat akarsz, akkor vegyél s905-os boxot, ez zsákutca.Box's don't touch!
-
-
Zeller01
tag
válasz DoItYourself #2036 üzenetére
Köszi, de már a munkacsoportot sem látja.
Manuálisan 443as porttal már el tudom érni a megosztást kodival.
Viszont, alap keresésben nem lát semmit továbbra sem.. : Z E L L E R : .
-
Bicsko
tag
válasz junkpod #2034 üzenetére
Pont olyan boxom van nekem is (Schision V88), sőt a családban lett még kettő annyira beált. És ment rajta a 16-os playból és a 17-es is simán megy rajta playból feltéve, nem kelelett semmit keresgélni, minden remekül fut is alatta.
Ahogy ezt egy másik topikban leírtam már a kollégának.
Csak hát ugye alapszabály, hogy a kínai előtelepített KODI verziót gyaluld le és tegyél fel egy szüzet. Ez kimaradt, az a verzió meg nem tud frissülni valamiért.
Amúgy itt van Rockchipre optimalizált verzió, de nekem semmivel sem volt jobb mint a sima.[ Szerkesztve ]
-
Bicsko
tag
válasz junkpod #2039 üzenetére
Inkább "online" tartalom fogyasztására használom, így nincsenek tesztfájljaim. De ha van tesztcsomag, és eláruljátok merre találom, szívesen nekiesek Amit én eddig negatívumként tapasztaltam, hogy bár elvileg CEC képes, nyomát sem találtam a beállításokban. Illetve hogyha 5.1-es hangot akartam áttolni passthrough segítségével, akkor jelentősen csúszott a hang a képhez képest. És kicsit kellett az android bugyraiban matatni, hogy képes legyen multitaskolni az oprendszere. De ezteket leszámítva nincs baja, a fullhd-ig felfele minden akadásmentesen megy rajta.
-
Bicsko
tag
válasz junkpod #2041 üzenetére
A világért sem szeretnék vitatkozni, de az én véleményem szerint a CEC egy elhanyagolható extra, nem elvárás, a multitaskra egy médiaplayerben nem látom miért lenne szükség, de mint írtam meg lehetett oldani. Az 5 .1 hang hiánya valóban elég nagy hiányosság, de mivel az online "tékákat" használom magyar tartalommal, ahol nagyon ritka a térhangzás, nekem ez sem fáj. Főleg 24 dollárért Persze nem akartam senkire rábeszélni csak a tapasztalataimat osztottam meg.
-
He-Nike
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is van itthon egy androidos media boxom, amin Kodi van telepítve. Viszont a múltból megmaradt (többszáz DVD-t BluRay-t) szeretném rendszerezni valahogy kodiban. Jó lenne, ha ez ugyanúgy menne mint a merevlemezen tárolt anyagok rendszerezése. Csak mikor rámegyek a filmre, megmondja merre találom ezt a filmet a polcon. Arra gondoltam, hogy esetleg létrehozok a mappákat ott ahol a filmeket tárolom, és a mappa neve pdig a film címe lesz így a Kodi "azt hiszi" ott a film a merevlemezen, így máris tudnék válogatni. Vagy van erre valami Frankó add-on? Ha ez nem lehetséges valami más androidod app is jó lenne ehhez...
Ötleteket várnék.
Köszönöm!Ha 3 madár lennék, látnám magam elött, ahogy repülök magam mögött.
-
He-Nike
aktív tag
Többé kevésbé! De itt most nem is az a lényeg, hanem a kodi jukebox előnyei. Szerintem nem kell részleteznem: Rövid leírás a filmről, imdb pontozás, előzetes megtekintése, szereplők szerint rendezés, műfaj szerint rendezés. stb stb.
Ha 3 madár lennék, látnám magam elött, ahogy repülök magam mögött.
-
He-Nike
aktív tag
válasz DoItYourself #2046 üzenetére
Úgynézki ez lesz az amit én kerestem! Köszönöm! Hazaérek kipróbálom!
-
He-Nike
aktív tag
De a mobilomhoz, csak én férek/értek hozzá, míg a tv-hez a család összes tagja. Így is mindig a kodival kezdjük a filmnézést, ha bármit is keresünk. Legyen az akár merevlemezen tárolt iso/bd-rip akár online stream, akár csak zenét akarunk hallgatni. Így magától értetődik, hogy a DVD lemezek is itt legyenek kategorizálva...
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Formula-1
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- eBay-es kütyük kis pénzért
- DIGI kábel TV
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest