Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FattyDove
őstag
Mas is talalkozott mar azzal, hogy a Xiaomi 1S-nek nagyon zorog a hatso sarhanyoja ha mondjuk terkovon mesz vele?
-
PociAti
őstag
Én két hete vettem Xiaomi 1S-t, munkába járással bele is tettem 80 km-t (akku: 2 fél töltés, 2 teljes). Jelenleg elöl, hátul 4 bar-on használom (63 kg).
Egy német fórumon találtam, 'Xiaomi owner's guide v2.5-1'.
Lényeg, hogy a javasolt nyomás elsősorban súlyfüggő.Veled ellentétben hagyományos pumpát használok, amin van nyomásmérő (Decathlon, Lidl, Aldi, stb. 2k-4k árkategória). Eleinte én is szívtam a toldóval, mert az a tapasztalatom, ha teljesen rátekerem, akkor leereszti a gumit. Ha nem tekerem rá eléggé, akkor a szelep mellett szökik a levegő. Rá kell érezni a megfelelő állapotra, onnantól gyerekjáték a pumpálás. Szerintem nálad is hasonló lehet a helyzet. Csak a megfelelő pontot kellene elkapni.
[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz FattyDove #8801 üzenetére
Pont így jártam én is egy hét után. Rohadt idegesítő! Egy lépcsőn nem sikerült elég körültekintően leemelni, és a sárvédőt nekiütöttem a lépcső szélének. Emiatt a felfelé irányuló ütés miatt meglazult a baloldali sárvédő rögzítő csavar. Úgy néztem csak kerék kiszerelése után lehetne meghúzni. De nincs kedvem szétszedni, így fogpiszkálóval kiékeltem. (Most 3/4-éig lehet rajt az anya, de legalább feszül, és most már nem zörög.)
-
Skynet258
veterán
válasz PociAti #8803 üzenetére
Én pont ma húztam meg asszony 1S-én mert neki is zörgött. Kereket nem kell levenni hozzá, a fényvisszaverő csíkot kell kipattintani, annak a keretét fogja két csavar, azt leveszed és alatta van a kis fekete csavar ami a sárhányót rögzíti. 5 perc alatt megvan. A fényvisszaverő műanyag kiszedése a legtrükkösebb, van egy nagyon pici lyuk, oda kell bedugni valamit, az felold egy műanyag fogat és aztán ki lehet emelni.
Ezt ha megnézed látni fogod amit leírtam mert így nem feltétlen érthető. -
PociAti
őstag
válasz Skynet258 #8805 üzenetére
Köszi, nagyon hasznos volt a belinkelt videó.
Amúgy lófütty a fülükbe, az ominózus csavar kitekerését pont lespórolták a videóból. (Nyertek 3 másodpercet).
Ha jól láttam az anya illeszkedik a sárvédőbe, így meghúzásához egy kereszthornyos csavarhúzó elegendő lesz. Viszont mivel ez többünknél is előfordult, lehet célszerű lenne rugós alátétet, vagy speciális csavart/anyát használni ... vagy csak végre jó erősen meghúzni.
A prizmatartót én vissza se fogom tenni, kipróbálom úgy. Megvásárlás előtt se tetszett ez a bumszlin kidudorodó műanyag, számomra gagyi hatást kelt. (Azt kétségtelenül elismerem, hogy sötétben hasznos a prizma, és a prizmás megoldás határozott előrelépés az előd matricás megoldásához képest). -
Skynet258
veterán
válasz PociAti #8806 üzenetére
"Ha jól láttam az anya illeszkedik a sárvédőbe, így meghúzásához egy kereszthornyos csavarhúzó elegendő lesz."
Így van. Én meghúztam amennyire mertem, de olyan kis fing csavar, hogy nagyon azért nem mertem erőltetni. Remélhetőleg nem kell sűrűn állítgatni, bár tényleg pár perc az egész.
-
PociAti
őstag
válasz Laca1212 #8808 üzenetére
Igen én lefrissítettem.
Azért nem válaszoltam eddig a kérdésedre, mert 2 hete vásároltam a rollert, még kezdő vagyok a témában, nem tudom egyértelműen eldönteni, hogy ez jó döntés volt, vagy sem.
A mobilomra a Xiaomi Home app mellé feltettem a m365 Tolls alkalmazást is. Ez utóbbi normálisan működik offline módban (a telefonomban nincs sim kártya, és csak az otthoni WiFit használom). Ez a m365 Tools némileg óva int a roller fw frissítéstől, mert azt követően nem biztos, hogy működni fognak az app által nyújtható lehetőségek.
(Jelentem, roller frissítés után is működik. ESC fw: 0225, BLE fw: 0132, BMS fw: 0128.)
Ingyenes változata tele van Google reklámokkal (már amikor nethez jut), és még ki tudja milyen hátrányos tulajdonságai vannak.
Viszont ha jól látom a Premium változatával elég "csúnya" dolgokat lehet csinálni. Jó pár videó van róla: https://www.youtube.com/results?search_query=xiaomi+m365+tools.
Engem ez a tuningolós irány nem érint, egyszerű munkába járós eszközt kerestem, amiért talán nem fog csesztetni a sheriff. Ennek megfelelően normálisan közlekedek, a sport módot is csak kritikus szakaszokon kapcsolom be, ahol biztonságosabb, ha van tartalék power.(#8809) FattyDove, ma hajnalban már megszereltem. Tényleg csak pár perc a hátsó sárvédő csavarjának megfeszítése.
-
Laca1212
őstag
válasz PociAti #8810 üzenetére
Értem.
Csak azért kérdeztem, mert mintha olvastam volna valahol, hogy frissítés után a max sebességet 20 km/h-ra korlátozta. Lehet hülyeség...iOS-re csak a Xiaomi Home van még még két ingyenes m365 plus, m365 daschboard. Ahogy néztem őket...kb azt tudják mint a Xiaomi Hom.
-
Laca1212
őstag
Az normális ha Xioami 1S esetén gyalogos módban a hátsó lámpa mindig világít? Akkor is ha a "taillight always on" ki van kapcsolva?
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Ezekről vélemény?
M1 Folding Electric Scooter
YOUPIN Q02 Folding Electric Scooter
Xiaomi ACTON X1 Smart Electric Skateboard
85 kg vagyok, kb 4 km a munkahely, városban, aszfalton, kis emelkedővel.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
csibor
addikt
Sziasztok!
0 tudassál kérdezek. ~50kg 170cm magas majdnem férfinak mit ajánlanátok? Mondjuk mi a legjobb ár-értékben, illetve 100K kőrül van valami ajánlott? -
MiXE3Y
csendes tag
Sziasztok!
Barátnőm gondolkodik egy ilyenen:
Fiat 500-F80
[link]Keresgéltem itt a topikban, de nem találtam róla semmi infót.
Tudtok róla véleményt mondani? Mernétek ajánlani?
Üdv:
Jani -
vadasz70
aktív tag
Sziasztok!! Tudnátok tippet adni milyen rollert érdemes venni úgy 140 ezer forint körül gondolkodom. Blaupunkt ECS808 ehhez mit szóltok?
-
PociAti
őstag
válasz Laca1212 #8833 üzenetére
Van ennek jelentősége?
Igen, a Xiaomi S1-nél gyalogos módban fixen világít a hátsó LED. Magánfelhasználóként úgy se nagyon használjuk ezt az 5km/h-s üzemmódot. Ezzel a gyalogos sebességgel úgy is olyan keveset fogyaszt, hogy nem számít az a +1 W fogyasztás.Én úgy vagyok ezekkel a marginális funkciókkal, hogy csak pillanatnyi állapotot tükröznek, ha a több évnyi fejlesztési folyamat egészét nézzük. Lehet jövő héten kapunk egy új frissítést, akkor villogni fog. Azt követő frissítéskor meg kapunk a softwerben egy új gombot, és kikapcsolható lesz.
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Erről az Alzás csodáról van valami tapasztalat? Fontos a nagyobb kerék, ülés, és a rugózás. Vén fejemre, ezen agyalok. Rövidebb-hosszabb távra a fővárosba?"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Tamas740
csendes tag
válasz Skynet258 #8835 üzenetére
Én is felraktam a 34km/h-s változatot, mondjuk 30-at bírok kihozni belőle.De gondolom ez főleg súlyfüggő, meg ellenszél kérdése is. Az akkumulátorok élettartama hosszútávon ez miatt csökkenhet? Vagy csak kimerül annyiban, hogy ha 30-cal nyomjuk neki, akkor kevesebb km-t tudunk megtenni vele?
-
Skynet258
veterán
válasz Tamas740 #8838 üzenetére
Az akksik a töltések számával degradalódnak, és ha hamarabb merül többször töltöd. Szóval attételesen de, negatív hatással van rá, de azért ez elég hosszútávon jön ki. Engem legalábbis túlzottan nem érdekel, ha pár év múlva nagyon halódik akkor jön egy új akkupakk vagy új roller, nem életem végéig vettem ezt sem. De addig is élvezem a nagyobb sebességet, nálam 33 volt a teteje asszem.
Amúgy basszus, a Lime-ra már van 4 darab 900Ft-os kuponom, de persze már nem azt használom. Amíg mondjuk defektem volt egyszer ráléptem arra is, Alza boxig elmenni jó volt, de mit csináljak a többivel, átruházni sem tudom...
[ Szerkesztve ]
-
Faterkam
addikt
válasz Reggie0 #8839 üzenetére
SMKP jogsi nem gond, van!. Gondolom akkor járdán felejtős? Sajnos az egészségi állapotom miatt nálam csak üléses jöhet szóba! Inkább ilyen Dagimobil, vagy rokkant moped kiváltásán agyalok. Ezek jobban néznek ki, mint amik lennének segédeszközként :/
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
_Balee_
aktív tag
A Segway Ninebot KickScooter Max G30-on hogyan lehet átállítani a max sebbeséget 30 km/h-ra?
[ Szerkesztve ]
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, Asus RTX 4080 ROG Strix OC, LG 34GN850-B, PS5 Pro, Xbox Series X, Nintendo Switch Oled, LG OLED 77C21LA, Steam Deck Oled 512 Gb, PS Portal
-
Princessthor
friss újonc
Sziasztok! Friss rolleres vagyok, és segítséget szeretnék kérni, ki hogy oldja meg a roller védelmét, ha beugrik boltba, postára stb.
-
Reggie0
félisten
válasz Princessthor #8846 üzenetére
Egyszeru, beviszem magammal.
-
PociAti
őstag
válasz Princessthor #8846 üzenetére
Mint minden normális ember: lezárom a bolt előtt.
Vettem egy rövidebb U lakatot, aztán valami vastagabb oszlophoz, lerákpártartóho lezárom. A vásárlás 5-15 perc között szokott lenni, és minél láthatóbb, minél forgalmasabb helyre teszem, ahol feltűnő lenne, ha valaki bíbelődik vele.
Ha hosszabban hagyom magára a helyet, akkor jobban megválasztom a helyszínt (még ha 1 perccel többet is kell sétálni). Pl. olyan helyre, ahol rálát egy kamera (pl. bank előtt), vagy ahol a taxisok ácsorognak, és kiszúrnák a gyanús alakokat.Boltba biztos nem vinném be, parasztságnak érzem. Azt szeretném, hogy elterjedjenek a rollerek, nem azt, hogy megutálják az emberek, és problémaként tekintsenek rájuk.
-
csokaym
csendes tag
válasz PociAti #8848 üzenetére
Én beviszem magammal, szerintem semmi parasztság nincsen benne, ha nem szeretném, hogy ellopják/meglopjanak. Az akkupakk egy kormánytáskában van, ha mást nem, abból fél perc alatt kilopják az akkut, ami piaci áron mondjuk 40.000 Ft.
A nővérem biciklijét anno a posta elől lopták el úgy, hogy a kamera is rálátott, mégsem történt semmi, nem kapták el a tettest, a bicikli sem lett meg. Ezek után biztosan nem hagyom ott sehol egy percre sem.
Egyébként nem foglal több helyet a boltban, mint egy babakocsi. Oké, nem gyereket szállítok vele, de a boltból elvett terület nagysága kisebb.
És egy pálcika roller+kosár szintén kisebb egy bevásárlókocsinál is. -
PociAti
őstag
válasz csokaym #8849 üzenetére
Azóta a nővéred beviszi a postára a kerékpárt, mert egyszer ellopták neki?
Nem azzal van probléma, hogy védjük a saját értékeinket, hanem annak módjával. Meg kell tudni oldani anélkül, hogy azzal másokat zavarnánk.
Én az adott napi programomhoz választok eszközt, és biztonsági felszerelést. Mert munkahelyre menet általában lakatot se szoktam vinni magammal, előre megtervezem a napjaimat. Amikor picit gázosabb helyen kellett leparkolni a 3 napos rollert, akkor két lakatot is vittem magammal.És tisztában kell lenni azzal, hogy mely eszközöttel vagyunk toleránsabbak. Boltban egy bevásárlókocsival, babakocsival, mozgássérült járművel toleránsak vagyunk, rollerral, kerékpárral, pónilóval, stb. nem. Érezni kell, hol a határ. Mert ez utóbbiak jelenléte nélkülözhető lenne a boltból, máshogy és máshol kell megoldani az őrzésüket.
Pont nekünk, e-rollertulajdonosoknak kellene a legkörültekintőbbnek lenni itt a jogszabályok megjelenése előtt, ha már azt várjuk, hogy ne legyen ellehetetlenítve az e-roller használata korlátozó rendelkezések miatt. Mert a törvényalkotók a rossz példákból indulnak ki, arra hozzák meg a szabályokat, az ellenintézkedéseket.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest