Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
Szó nélkül visszautalta az iParfuméria a teljes vételárat úgy, hogy majdnem 2 hétig használtam a parfümöt (mondjuk olyan erős volt, hogy ez kb. 10-15 fújást jelent, egy 100ml-es üvegen ez meg sem látszik). A szállítási költséget nem kaptam vissza, de mivel ez kb. 1 minta ára, nem panaszkodom. Hozzáteszem, hogy olyan parfüm volt, amit tényleg nem nagyon lehet itthon sehol kipróbálni (24 Gold Oud Edition), tehát nem poénból küldtem vissza. Biztos olyanok is vannak, akik kihasználják a rendszert és folyamatosan küldözgetik vissza és közben használják (kíváncsi vagyok, hogy ezt meddig tolerálják egyébként, meg hogy tudnak ellene fellépni).
Szóval ez pozitív csalódás, azt hittem szőrözni fognak valamin. 14 munkanapig lehet amúgy visszaküldeni.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz Fr@nkieWilde #3602 üzenetére
Aha, csak nem jött be annyira, hogy megtartsam. A sima 24 Goldot szívesebben megvenném, csak elérhetetlen már egy ideje. És abból
vanlenne 50ml-es változat is fillérekért. -
tibbike01
őstag
Én a Boucheron - Jaïpur Homme akarom már nagyon kipróbálni. Sajnos a debreceni Dougless-ben nincs.
Lehet berendelek egyet és visszaküldöm miután kipróbáltam.
Valaki tudna segíteni benne, hogy hol találom meg, hogyan tudnám kipróbálni?
[ Szerkesztve ]
-
Maksifül
senior tag
válasz Jhonny06 #3601 üzenetére
Na, akkor tegyük rendbe a fogyasztóvédelmi jogszabályos kérdéseket.
Korábban 8 munkanap volt a szerződéstől való elállásra, ezt az EU-s jogszabályok miatt változtatták meg 14 NAPTÁRI napra, ami nem sokkal több, mint a 8 munkanap.Elálláskor a szerződéskötés ELŐTTI állapotot kell visszaállítani, vagyis a vevő visszaküldi a terméket, amit az interneten vásárolt, a cég meg visszafizeti a TELJES vételárat a kiszállítási költséggel együtt /ha volt/.
Egyetlen dolog, amit a vevőnek kell vállalnia, az a visszajuttatás költsége.
Szóval Neked is vissza kellett volna fizesse az iparfumeria az 1000 forintos futárköltséget. Nekem vissza is fizették, mert tudom, hogy kötelességük és nem restelltem szóvá tenni.
Tegyetek így ti is!!!Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
-
rayoliviero
veterán
válasz -secret- #3596 üzenetére
És az illat tartós, amit onnan rendeltél? Most csalódtam a Bvlgari Aqva Marine-ban, vagy fél óráig érzem.
Vagy hamisítványt sózott rám az Eper vagy a Marine ilyen gyenge, mert a sima Aqva pont arról híres, hogy mennyire tartós.
Egy ember mondjuk írta Krémmánián, hogy nagyon gyenge.
-
Arcképgyáros
-
Maksifül
senior tag
válasz Jhonny06 #3606 üzenetére
Semennyit nem vonhatnak le azért, mert használtad. Mint mondtam, a teljes vételár jár vissza, szállítási költséggel együtt.
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Maksifül
senior tag
Ezt is kipróbáltam. The Different Company - Limon De Cordoza
Kellemes, könnyű, citrusos illat. Tettem a csuklómra, nyakamra. 0 felhője volt már az első pillanattól kezdve. Alig érezni 1-2 óra után, még közvetlen a helyét szagolgatva is.Le is húztam a francba a kívánságlistáról.
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
tibbike01
őstag
válasz rayoliviero #3607 üzenetére
Egyik aquás illat sem annyira tartós! Ez az egyik hátrányuk.
-
Jhonny06
veterán
válasz Maksifül #3609 üzenetére
"25. § A fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel."
A parfüm kipróbálása nem tartozik ebbe a kategóriába, tehát azért te magad felelsz, hogy tetszik-e az illat vagy sem. A működés az maximum az, hogy nem hibás-e a szórófej meg ilyenek.
Egyébként mondom, nem érdekel már az a párszáz forint, de szerintem ez így van. Még talán a honlapjukon is van erről valami. Be is baszna, ha nem hárítanák át a költségeket. Áttöltöd egy másik üvegbe az egészet és ugyanannyi pénzt kéne visszaadniuk? Csődbemenne 2 perc alatt a cég, főleg az ilyen termékeknél (mert ilyet is árulnak):
[ Szerkesztve ]
-
Maksifül
senior tag
válasz Jhonny06 #3612 üzenetére
A tévét úgy tudod kipróbálni, ha bekapcsolod és nézed. A cipőt úgy, hogy felveszed és jársz benne. A parfümöt úgy, ha kibontod és magadra fújkálod.
Fogyasztóvédelmi tanácsadóként dolgoztam, többszáz hasonló ügyet intéztem el magam is. Hidd csak el, hogy így van.
Régebben így volt megfogalmazva a vonatkozó jogszabályi rész. Ebből jobban érthető:
"(6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését."
Mivel a parfüm magadra fújása rendeltetésszerű használat, így annak költségét nem verhetik le rajtad.
Ellenben, ha szétszednéd az üveget, s átöntendéd másikba a felét, majd úgy küldenéd vissza, na, az már nem rendeltetésszerű használat, és az ebből eredő károkat követelhetik.Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
tibbike01
őstag
válasz rayoliviero #3615 üzenetére
Én pont most használom az Aqua Di Gio-t. Nemrég képet is töltöttem fel róla.
Valóban nem rossz tartósságban, de a többi "nehezebb" parfümjeimhez nem ér fel.Egyébként az Essenza is bitang jó illat. Olyan mint a sima Di Gio csak kicsit szúrósabb, élesebb. (ha lehet ilyet mondani) Ja és nagyon tartós, viszont drága is.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz Maksifül #3614 üzenetére
De az általam linkelt Tom Ford 250ml-es flakonnak pl. nincs szórófeje, ez direkt arra született, hogy áttöltsék atomizer-be. TF butikban adnak is hozzá, de az iParfüméria pl. nem. Ilyen esetben mi vonatkozik rám, mint fogyasztóra? Ha visszaküldöm úgy, hogy hiányzik belőle mondjuk 30-50ml (ez már azért feltűnő mennyiség), akkor mi van?
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Jhonny06 #3603 üzenetére
Valóban kényes kérdés ez a fogyasztóvédelem ilyen estekben, mint pl. a Tom Ford-os parfümöknél.
Szerintem ez már talán annyira sarkított, speciális, egyedülálló dolog, hogy talán szabály sincs rá.És mire hivatkoztál a visszaküldésnél?
Mert gondolom nem azt mondtad, hogy mégsem tetszik, így visszaküldeném.A sima Gold-dal én is szemeztem anno.
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Jhonny06
veterán
válasz Fr@nkieWilde #3619 üzenetére
Nem kell megindokolni, a bejelölhető opciók között (pl. törött, rossz szórófej, stb.) van olyan, hogy "egyéb". Azt bejelölöd és kész.
Egyébként tényleg nem tetszett, ezért küldtem vissza..
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
Ha veszek reptéren parfümöt hazafelé, akkor kézipogyászban gondolom nem engedik fel a repülőre, ugye? Vagy ha bemutatom a számlát, hogy ott vettem a duty free shopban, mondjuk nem igen érdekli őket.
-
Jojo5
őstag
válasz rayoliviero #3621 üzenetére
Ha 100ml-est veszel azt még a visszazárható zacsiba berakhatod, a zacsi űrtartalma max 1 literes lehet...
Ha a Dutyfreeben veszed akkor a méret nem számít, de csak abban az esetben nem számít, hogy ha az utazást megelőzően veszed meg ekkor még felvihető a kéziben a gépre, ha landoltál és kifele veszed meg és 100+ml-es, akkor ki fogják dobatni veled a következő utazáskor.
Remélem érthetően fogalmaztam meg.
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
t.kristof
senior tag
Sziasztok!
Melyik webshopban szoktatok vásárolni? Van 3 is amit kinéztem: iparfumeria.hu, parfum.hu, parfumeden.hu. Ezekről van vélemény?Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...
-
ToBeY
nagyúr
válasz rayoliviero #3623 üzenetére
Igen így van.Múltkor mikor jöttem haza,vettem 1L Grants whiskey mert jó árban volt és felengedték a gépre.
-
Maksifül
senior tag
válasz Jhonny06 #3618 üzenetére
Ilyen áttöltős parfüm esetében egészen biztos, hogy nem veszik vissza, hiszen az áttöltés során valóban kerülhet bele szennyeződés, ami miatt már bekerülhet már ezen kivételek közé:
"e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;"
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Friss levegő után kapkodtok ebben a nagy melegben, nem a parfümök illatai után, igaz?
Amúgy mikor ilyen meleg van ti cipelitek a parfümöt magatokkal?
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr0z3n
őstag
válasz Fr@nkieWilde #3633 üzenetére
Én csak reggel befújom magam. De mivel kint dolgozom a "friss" levegőn, valami szokott kelleni. Ezért van egy Axe a táskában, ha már érzem magam 1 órát eltart az illata.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz Fr@nkieWilde #3633 üzenetére
én sose cipeltem sehova magammal, max akkor, ha nyaralni mentem, de most az utcán cipeljem magammal... fuck no
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Laca1212
őstag
Sziasztok!
Mostanság honnan szabad rendelni, Hol megbízható, eredeti a parfüm és árban is jó?
-
mufi
senior tag
válasz -secret- #3638 üzenetére
A luxurysoknál van lehetőség 1 ml-es teszterek vásárlására? Esetleg Joop Nightfly 1 ml-es teszterje van valakinek? Mondjuk akinek van ilyen 1 ml-es teszter amit eladna vagy cserélne az irhatna, hátha találnék valami érdekeset.
más: eladnék egy Kenzo pur homme, Joop Jump és egy Lacoste home 1-1 ml-es illatmintát, akiknek ez kell dobjon rám egy üzenetzet.
Rövid leirás:
J. Jump - rohadt elegáns illat, nem tolakodó és ritka.
Lacoste - a mai napig az egyik legjobb illat amivel találkoztam, intenzitása, elegáns stilusa van.
Kenzo - a teszter elég gyenge volt...ezekbA fiolákból szinte nem is hiányzik, kinyitás nélkül is érezni az illatukat. Nekem már nincs rájuk szükségem, ezért válnék meg tőlük.
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
mufi
senior tag
-
Maksifül
senior tag
Megint beszabadultam a Neroliba.
Végre kipróbálhattam a sokak által istenített Creed - Aventus és a Mancera - Cedrat Boise illatokat.
Meglehetősen nagy csalódás volt mindkettő. Illatra nem volt bennük számomra semmi különleges, de még a marhára fényezett tartósságuknak és felhőjüknek sem volt híre-hamva sem. Papíra is fújtam, meg a bőrömre is, de nem hagyott más élményt, mint közömbösséget, s csalódottságot.Ellenben a Profumum Roma ház illatai között volt egy-két igazán különleges csemege. A legjobban az Eccelso tetszett, de minden bizonnyal azért, mert majdnem pont olyan volt, mint az egyik nagy kedvnecem, a Cacharel Homme. Noha ez az Eccelso 43% parfümolajat tartalmaz, és 63e a 100ml ára, mégis jobban tetszik a Cacharel illata, amit 15e körül már lehet neten rendelni. A tartósságával egyiknél sincs baj.
A Neroliban megismert illatok közül még mindig a sütis Shay&Blue ház Salt Caramel parfümje áll a dobogó tetején.
-
Maksifül
senior tag
Eddigi tapasztalataim szerint elég intenzív a Boucheron Jaipur Homme, valamint az a sütis Salt Caramel a Shay & Blue-tól. Ide sorolnám a PR XS, Black XS, és Black XS L'Exces parfümöket is, valamint a Dior Homme Cologne 2013-at.
-
gamegod
senior tag
Clinique happy for Man-ről vélemények?
OnePlus 8T / PSN: gamegod0893
-
turbobusa
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Iparfümeria.hu megbízható oldal?
Eddig mindig Douglas-ban vagy Marrionnaud-ban vásároltam.Előre is köszönöm a segítséget!
-
rayoliviero
veterán
Megszagoltam a Thierry Mugler-t, mind nagyon jó illatú szerintem. Legközelebb azt veszek.
-
kolosanyi
veterán
Sziasztok!
Sose voltam egy nagy parfümös, mindig megvettem a pár ezres avonos cuccot és kész, azonban diplomaosztómra kaptam a bátyámtól egy Aventust (neki meg kifejezetten ez a hobbija). Hát ez valami eszméletlen király, sose tudtam elképzelni, de most már értem, hogy mi okozza az árkülönbséget. Nagyon nagy feltűnést kelt az illat az emberek között, de nem negatív reakciót vált ki. Ahogy elnézem, mindenkinek bejön az illat. Barátnőm meg egyenesen megvadul érte.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs