Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yszapos
tag
válasz w.miki #22800 üzenetére
Ennyi pénzért a Rossmannban, DMben nem fogsz értelmes parfümöt kapni, amik ott vannak azokért nem érdemes pénzt adni. Mellesleg a legrosszabb helyre jöttél tanácsért. Tapasztalataim szerint itt sznobériában ugyanis lenézik azokat, akik olcsó(bb) illatot terveznek fújni magukra, csak a niche vonal létezik nekik.
Azt nem írtad milyen jellegű illatot keresel, én mégis ajánlok párat, ami belefér az árba.
Notinon:
Jaguar Vision III
Jaguar Classic Chromite (szállítással ez 5000 felé megy)De én inkább Emagon ajánlanám ezek közül bármelyiket személyes tapasztalatból:
Lattafa Asdaaf Majd Al Sultan (ezért a pénzért nagyon jó illat a hidegebb időkre, tartóssága 6-7 óra, simán niche kategória)
Lattafa Qaed al Fursan (minden évszakra jó, ananász dominál benne, a híres Creed Aventus klónja, tartóssága 5-6 óra)
Lattafa Sheikh Al Shuyukh Luxe Edition (édes, vaníliás, karamellás illat a hidegebb időkre, tartóssága 6-7 óra)
Ard Al Zaafaran Mousuf (édes-fás illat, tartóssága 6 óra körül lehet)
Lehet fikázni, hogy noname arab illatok ezek, viszont ilyen áron ennyire jó illatokat, ilyen tartóssággal sok nevesebb gyártó sem képes piacra dobni.[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz Yszapos #22801 üzenetére
Szerintem tévedsz. Lehet, hogy van itt 1-2 jobban kereső tag, de nem gonolom, hogy sznobokkal lenne tele a topik.
Ha a saját példámnál maradok, én kb. 20-25 éve a desiger gyártóktól vásároltam, csak akkor még fingom nem volt róla, hogy így hívják őket, majd nagyjából úgy 2006-2007 körül elegem lett az unalmas tucatillatokból. Kb. ott kezdtem mintákat gyűjteni, akkor még csak parfümériákból. Hamar rájön az ember, ha egyszerűen általánosan jobb minőséget akar, akkor másfelé kell elindulnia. Itt jönnek képbe a niche gyártók. Csak az a baj, hogy a legtöbbjük igencsak hasonló szemlélettel bír, mint a designerek, ráadásul piszkosul megnyomják a ceruzát. Legtöbb esetben itt is célszerű a mintarendelésnél maradni, már csak anyagi okokból is. Aztán, ha megtaláltad, hogy mi kell neked valójában, akkor vagy megveszed, vagy álmodozol róla. Én sokáig utóbbi stádiumban voltam, mert egyszerűen nem engedhettem meg magamnak egy 20k feletti illatot. Aztán mikor már megtehettem, meg is vettem párat. De hamar elmúlt a láz, és újra beindultak a mintarendelések. Immár a világ sok tájáról. Egy idő után már tudtam, mit keresek. Figyeltem az összetevőket, a háttérsztorit, ami egy-egy gyártó mögött áll, és a lehetőségeimhez képest vettem ezt-azt. Sokáig elégedett voltam, aztán jött a keleti vonat (nem elírás) és az oud, csak én kicsit később szálltam fel rá, mint a legtöbben (sajnos).
Itt kezdtem elhagyni egyaránt a desiger és a niche világot, mert szerintem a keleti gyártók külön kategóriát képeznek. Ezzel persze lehet nem egyetérteni. Most ott tartok, hogy már szinte kizárólag csak az oud alapú illatok érdekelnek, megtaláltam a magam Szent Grálját. Ezt a különféle gyártók, más-más tálalásban tárják a világ elé. Ez az egy összetevő önmagában annyira komplex, hogy gyakorlatilag teljesen felesleges mással kombinálni, ha jó minőségű. Persze vannak olcsóbb (pl. Nashwah) és drágább, de kiváló kompozíciók, itt már mindenki maga döntse el, hogy merre tart, mi a fontos. Én vagyok annyira önző, hogy a magam örömét keresem egy illatban, szeretek elveszni, úszni bennük. Ezt az élményt önmagában egy designer, vagy sok niche esetén nem kapod meg. Legalábbis én nem kaptam meg. Az oud viszont nekem önmagában is megadja. Épp azon dolgozom, hogyan tudnék direktben az UAE-ből olajokat rendelni, de úgy tűnik nem olyan egyszerű. A távolkeleti (Indonéz, Thai stb.) piacba meg még nem tudtam magam beleásni. Szóval, nem mind sznobizmus, ami annak látszik, a saját esetemben inkább ezt rajongással átitatott hobbinak nevezném.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
w.miki
veterán
válasz Yszapos #22801 üzenetére
Köszönöm, kettőt rendeltem Emagról:
Lattafa, Qaed al Fursan Eau de Parfüm, Unisex, 100 ml - 3.890 Ft
Lattafa Asdaaf Majd Al Sultan parfüm víz, férfi, 100 ml - 3.959 Ft#22806niof: Ha ilyen nagy a tapasztalatot, miért nem ajánlasz néhány terméket az olcsóbbak közül?
[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
bbdzyx
senior tag
válasz w.miki #22808 üzenetére
Nem mondtad hogy milyen elvárásaid vannak/milyen illatot keresel, csak hogy olcsó legyen. Autót is így veszel?
De tessék, néhány darab, ami minőségi ugrás az általad rendeltekhez képest és a legkisebb kiszereléseik csak pár ezerrel vannak a kereted felett:
Lalique White
Burberry London
Rochas L'Homme
Rochas MoustacheMinden esetre ezeket a filléres arab, pléh garázsban kikevert vackokat én a helyedben nem fújnám a bőrömre, csak a ruhára.
[ Szerkesztve ]
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
Yszapos
tag
Jó választás mindkettő! Én legalábbis mindkettőt imádom. A Majd Al Sultan-ról pedig eddig csak pozitív visszajelzéseket kapok és olvasok, szerintem nem fogsz csalódni. Majd szívesen elolvasnám a véleményedet róluk!
niof: 2 éve csapott át komolyabba a parfümök iránti érdeklődésem, ez idő alatt én is rengeteg designer illatot kipróbáltam és arra jutottam velük hogy a nagy része egy túlárazott vacak, egy fillért nem érnek számomra. Vannak köztük jók, de ez nagyon ritka. És pofátlanul nagy összegeket kérnek el ezekért. Nem azért kezdtem el hurrogni, mert irigykedve szagolgatom a Neroliban a különféle niche illatokat, beletörődve, hogy sosem lehet olyanom. Van tapasztalatom niche vonallal is, főként Montaleekkel és nem tagadom vannak olyan illataik, amiket gondolkodás nélkül fogok újravenni, ha kifogy, mert annyira jók, hogy nincs még egy olyan parfüm, ami azt az élményt nyújta.
Tavaly leltem rá a jóárasított arab parfümökre és azóta ezekből is komplett gyűjteményt halmoztam fel. Nem beszélve arról, hogy olyan csomagolása van némelyik filléres arab parfümnek, hogy már önmagában az megérné az árat, ami mellé illatot is kapsz. Ehhez képest a sok agyonistenített gyártó még az illatot sem képes normálisan megalkotni, nem még a csomagolást.bbdzyx: A Lalique White és a Burberry London jó illatok, de sajnos 3000 forintnál többet nem érnek. Kifújás után gyakorlatilag nem is érződnek, tipikus designer tartósság. Ha nekem laikusként ajánlanák ezt a két illatot hatalmasat csalódnék a parfümökben, mert hiába tetszik az illat, ha csak kifújáskor érzem.
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz Yszapos #22810 üzenetére
Melyik az, amit gondolkodás nélkül újra fogsz venni?
Nálam is járt 1-2 arab illat, Afnan, Armaf, Rasasi...de valahogy mindegyikkel ugyanaz volt a bajom, első szippantás hűdekirály agyoncsap, majd ahogy telik az idő alkoholos szintetikus vacakká válik. Egy Xerjoff Mefistonál rá tudnék harapni a citrom illatára és délután is ugyanolyan minőségben tombol rajtam, viszont az Armaf Club de Nuit Sillage csak az első 1-2 órában próbálja utólérni a Xerjoffot, aztán végleg elfogy az ereje és bántóan szintetikussá válik.
[ Szerkesztve ]
-
Yszapos
tag
válasz tibbike01 #22811 üzenetére
Mukhallat, Chocolate Greedy és Intense Coffee. Van mintám a Vanilla Cakeből és a Vanilla Extasyból ezeket majd valamikor meg fogom venni 100 mles kiszerelésben, mert nagyon tetszenek. Bár eléggé felkúszott az áruk. Mikor mintákat vettem akkor 25 körül beszerezhetőek voltak, most 30 felett van mindegyik már.
-
niof
addikt
Részben, ahogy írták is, semmi konkrétumot nem írtál. Másrészt, ha visszalapozol, jómagam nem igazán szoktam nagyon ajánlgatni, inkább csak véleményt mondani, ha felmerül egy-egy darab, amit ismerek. Amúgy meg nem nagyon hiszek az ajánlgatásban, mert meg kell szaglászni. Lehet, amire én azt mondom, hogy jó, azt te azonnal vissza is teszed a polcra, miután megszagoltad.
Yszapos:
Nekem a Montale is csalódás, talán 2 kivétellel túlhypeoltnak tartom. Az elérhető arabok közül eddig a Rasasi győzött meg leginkább. Azok közül amelyik általában népszerű, nem nagyon lehet mellélőni, max az illat nem tetszik, de minőségi probléma eddig nem volt. A Swiss Arabian meg pl. az ellenpólus. Igaz, kevesebbet próbáltam közülük, de volt olyan, ami konkrétan WC illatosító lett, volt amelyiket meg simán kidobtam, és soha többé tőlük semmit.
A 2 új szerzeményem, a két Ajmal teljesen más szint (Mukhallat Shams és Dahn Oudh Al Shams). Valamerre ebbe az irányba szeretnék majd tovább haladni, lehetőség szerint.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
-
w.miki
veterán
Igen, lehet, hogy nem fognak tetszeni az illatok.
De mégis örülök az ajánlásnak, nem kell a Rossmannban 1 éven keresztül szagolgatnom a parfümöket, várni, hogy elillanjon a régi, 2 nap múlva kipróbálni egy másikat, hanem így párra leszűkítve már tudtam rendelni valamit.
Majd kiderül jó lesz-e, de ha nem lesz jó, akkor is én döntöttem úgy, hogy megrendelem, az már nem az ajánló felelőssége, ha nekem nem jön be. KöszönömOlcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
niof
addikt
válasz w.miki #22817 üzenetére
Én régebben azt csináltam, hogy bementem a Müllerbe, fogtam 20 papírt, és kifújtam rájuk 1-2 fújást, majd rátettem a dobozra. Mire körbeértem a soron, kezdtem előről, mert elpárolgott az alkohol, és elkezdtem szaglászni. 3-5 mintánként mentem babkávét szagolgatni, hogy észhez térjen az orrom. Így végigjártam a mintákat, és kiválasztottam párat, amiből kértem fújós mintát, hogy a bőrömön is kipróbálhassam. Ha valami ott is bizonyîtott, akkor azt megvettem. Persze ezt sajnos már nem lehet eljátszani, legalábbis a kaposvári Müllerben nem, mert túl sokan csinátak ilyesmit. Volt olyan (nem is egyszer), hogy 8-10 mintával jöttem haza, és ezt az ottani vezetés egy idő után nem nézte jó szemmel. Manapság 1, esetleg 2 mintát adnak, ezért inkább a neten szoktam rendelni.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
q1w21
csendes tag
Sziasztok!
Alváshoz keresek kellemes, megnyugtató, biztonság érzetet keltő illatot magamnak, magamra.
Átölelős, hozzám bújós, illetve magamhoz bújós illatot keresek. Ha selyemhernyó lennék akkor a selyemgubót szeretném magam körül érezni, azt hiszem. Ha gyermekem lenne, mindegy, hogy fiú vagy lány, szívesen aludna mellettem. A párom is szívesen bújjon mellém és ő is nyugodt, békés álmot aludjon.
Az illat legyen férfias, vagy semleges nemű. Hiszen én férfi vagyok.
Egyedül szoktam aludni, füldugót és szemtakarót használok.
Három műszakban dolgozok, ezért elengedhetetlen számomra a zaj és fénycsökkentés.
A takaró átveszi az illatot, ezért szeretném ha minden nap kellemes illatú lenne.
A fej, szív, alap illatból, az alap ami talán megmarad a takarón hosszabb ideig, legyen örök és elpusztíthatatlan. Legyen öröm nap mint nap ágyba bújni. -
pohár
félisten
én régen volt, hogy DHI-t fújtam a kézfejemre, szagolgattam, és a párna átvette egy ideig, kellemes, kicsit púderes, mély illat maradt utána
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
-
q1w21
csendes tag
Köszönöm a segítséget.
-
TakiUZ
tag
Sziasztok! Vivantison megéri a +2 000 Ft-ot kifizetni a rendes Cedrat Boisra, vagy jó a teszter is, a dobozon kívül van különbség?
-
TakiUZ
tag
Köszi mindkettőtöknek
-
tibbike01
őstag
Aventus Cologne-vel mi a tapasztalat?
Keresek nyára valami brutális illatot, 5-10ml decantra gondoltam, lesz itt legénybúcsú, balaton, Prága, citimatine...stb
Ti mit mondtok?
TF Neroli Protofio, ami tetszene még csak elég gyengécske. A Forte-t ismeritek?
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz tibbike01 #22834 üzenetére
Nem rossz, de túlságosan hasonlít a Chanel Allure Homme Sport-ra, ennyi pénzért kicsit kommersz illata van, de általában bejön az embereknek, ha ez fontos. A Hacivat-tal szerintem jobban jársz, hasonló áron.
A Neroli Portofino-ért egy fillért nem adnék, olcsó szappanos illat, 0 tartóssággal. A Forte is hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz Jhonny06 #22835 üzenetére
Köszi! A Hacivaton kívül van más tipped? Van egy üveg Tiziana Orionom, amivel lefedem az ananászos vonalat.
Valami friss citrusos, de mégis különleges illatra fáj a fogam. Xerjoff Mefisto pl nagyon bejön, de a régi üvegesből kellene szerezni, csak nem talalálok.Nasomatto Blamage? Vagy valamelyik MFK?
[ Szerkesztve ]
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Mancera Cedrat Boise-t melyik webshopból érdemes beszerezni? Ahol jó minőségűt kapni.
Rendeltem most egy Armaf Club de Nuit Man Intense EDT a Vivantisről, mivel ahogy olvasgattam a fórumot innen javasoljátok. -
tibbike01
őstag
válasz Elektrosokk #22838 üzenetére
Ez szimpatikus! Köszi!
-
Jhonny06
veterán
válasz tibbike01 #22836 üzenetére
Le Labo Bergamote 22, ami szerintem az egyik legjobb citrus. Illetve Orto Parisi Bergamote, ami szintén nagyon jó bergamotos illat, de sokkal több van mögötte. A Blamage nekem nem jött be, meg nem is mondanám kifejezetten nyárinak.
Az MFK Acqua szériáját mindenképp érdemes tesztelni, szerintem nagyon jók.
-
metrion
aktív tag
Lattafa Fakhart hol tudok beszerezni?
-
pohár
félisten
válasz tibbike01 #22845 üzenetére
nekem túl nyers, zöld az illat, de van, aki erre gerjed, szóval ízlések és pofonok
de nagyon frissítő illat a nyári hőségben, annyi szent
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
w.miki
veterán
válasz metrion #22846 üzenetére
Ezt?
Nekem is megjött az emagról a 2 Lattafa.
Majd Al Sultan használom egy napja. Nekem túl édes. Csokis, téli, karácsonyi illatnak érzem.
Majd ha elfogy kipróbálok mást is, valami citrusosabb illatot.
Illetve majd a Qaed al Fursan jön, csak nem akarom keverni a kettőt.Ti hova fújtok, melyik testrészre, és mennyit?
Deo-t, hónalj alá használ-e valaki, és abból mit?
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest