Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misogi
aktív tag
Na ez a Franck Olivier Night Touch nekem nem adja..megy vissza aztán ha még jövőhéten élni fog a 15% kedvezmény, rendelek valami mást... notino adventures
-
Jhonny06
veterán
Régen se használtak jobb alapanyagokat, hanem tipikusan olyan parfümök voltak a piacon, amik kategóriájukból adódóan brutális tartóssággal rendelkeznek, pl. fougere. Egy ma legyártott Kouros ugyanolyan bivaly lenne. De hála Istennek ma már nem az a divat, hogy 1 fújással beterítsd a szobát, kivéve talán a "party illatok".
Azt se értem, hogy miért mániája mindenkinek ez a "jó tartósság". Kb. bárhol látok kérdést, hogy milyen parfümöt vegyen az illető, az első és legfontosabb a tartósság. Teljesen mindegy, hogy milyen illata van, csak érződjön sokáig. Ezeken mindig mosolygok.
[ Szerkesztve ]
-
iatti
aktív tag
válasz Jhonny06 #17352 üzenetére
nekem meg az szokatlan,hogy pillanatok alatt köddé válik a cuc. negyed óra-1-2óra. ha volna még az a kouros már meg is vettem volna.de nincs,mert nem érdeke olyan minőséget gyártani.én nem akarom óránként fújogatni magam.meg annyira nem érdekel a téma,hogy zsákszám vegyem a mintákat.én is mosolygok a mai világon.vásárolj,fogyassz,dobd el.vedd a következőt.
-
mufi
senior tag
Sziasztok, nem is tudom merjem e leirni, hogy mi tortent... Ugye az egyik parfumos oldalon volt kupin kedvezmeny, vettem is egy dragabb parfumot, amieg igy is 67k volt. Megerkezett meg kedden de persze nem voltam otthon... Tegnap kinyitom a parfumot, erre nezem, hogy az uveg nyakan kopasok vannak, mintha lefaragtak volna a fedteket itt ott, ezzel meg nincs is semmi bajom, lattam mar creedes uvegrol lejonni a festeket, de az illat, rohadjak meg, nekem volt anno 75 meg egy 120 milis uvegem is,eg most is van decantom egy regebbi batchbol, viszont ez valami teljesen mas, full azt erzem, hogy mintha uresebb lenne a parfum. Mit kell ilyenkor tenni? Visszakuldeni es megirni, hogy nem az uveggel hanem az illattal van a gondom, vagy szemelyesen bevinni? Mondjuk ezert Pestre elmenni rohadt nagy kerulo...
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
mufi
senior tag
válasz Jhonny06 #17359 üzenetére
Igen, Notino. Nem foly, nem ereszt, szerintem siman a kupak is okozhatta, alig tudtam kinyitni. Bar amilyen minoseget produkal a Creed az elmult evekben, nem csodalkoznek ha jonnenem elo a selejtes darabok... Bazz mindig csalodni kell, nem eleg, hogy az ember kicsenget egy nagyobb osszeget, akkor meg ez jon vele... Tessek, a szerbenel 20 euroval dragabb volt az uveg, mondom sporolok...
-
pohár
félisten
válasz Misogi #17361 üzenetére
visszaküldés költségét mindig a visszaküldő állja (hacsak a bolt nem rendelkezik máshogy)
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz Jhonny06 #17363 üzenetére
hallod, a Kiste egyik kolléganő kézfejét megégette, valamit nagyon nem bírt benne a bőre
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
-
-
iatti
aktív tag
na akkor mindenki gyúrjon a vintácsra hátha jobb lesz.csak pillázom hogy mi megy itt a parfüm bizniszben
-
Piftuka
veterán
"véleményem szerint annyi szuper illat van, hogy kár a régiek után kajtatni és vagyonokat fizetni értük."
Minden tisztelettel, de ez nem így van.
Egyrészt "szuper" illatból kevés van, "egyediből" még annál is kevesebb.
Nem véletlenül kérdeztem az IQUITOS-t, vagy "vadászom" a Yardley English Blazer-re. Én is "elcsábultam" többször, az elmúlt ~25-30 évben más illatok iránt, aztán mindig rájöttem, hogy "nem az igazi".
Most is több olyan van a szekrényemben, amiből még csak egyszer fújtam, és szerintem az életben nem fogom használni többé.
Az ominózus IQUITOS pedig olyan különlegesség, hogy a Fragrantica, és Basenotes "parfüm gurui" sem tudtak még hasonlót sem mondani. (Pedig általában igen sok illatnál mondják, hogy "erre, vagy arra hasonlít"...)
Ezért vagyok nagyon kíváncsi a "Montana" fekete dobozos, a parfümcég szerint a régivel teljesen egyező illatára. Ugyanis az volt a harmadik kedvencem.
De hogy nem találok nekem megfelelő illatot manapság, az nem véletlen. Mert a fent említett illatok a "saját" illataim.
Egyébként is büszkén vallom, és vállalom, hogy soha nem tartoztam az "átlaghoz", a "tömeghez".
Az emberek többsége által népszerű illatok nekem jellemzően cseppet sem tetszenek.
"a zöld majdnem pontosan olyan, mint a tdh eu fraiche,"
Amennyiben annak is olyan illata van, mint a TDH Eau de Toilette-nek, akkor elmondhatom, hogy szerencsére nem. Ahogyan már írtam, engem az kimondottan taszít.
Ebbe az illatba pedig beleszerettem. Egyébként az általad megszagolt 4 illat nem a teljes paletta. Ezek "limitált kiadások".
Már 2 éve is láttam a Müller-ben az akkor újdonság Acqua Colonia sorozat darabjait. Abban van még 1-2 férfiaknak is érdekes illat.
Nem meglepő módon ott is a "zöldek". Tehát a "Vérnarancs & Bazsalikom", a "Citrom & Szerecsendió". És talán még a "Citrom & Gyömbér".
Ám ezek azért nem annyira határozottan, markánsan férfiasak, mint "Woods of Scandinavia".
Persze az egyén bőrétől is sok minden függ (mint mindig).
Abban viszont igazad van, hogy drága. Én is átgondoltam... és azért 170 ml kölnivízért 19.000 forint.
Az én pénztárcámnak ez sok. Másfelől még azért "érlelem a döntést"... Mert ezek limitált illatok. Szerintem maximum pár hónapig lesz kapható ez a 4 új illat, így ha ezt meg akarom venni, akkor sokat nem várhatok. Majd meglátom még..."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
"gondolom Piftuka se a 20-30-as éveit tapossa".
Bár úgy volna! Sajnos nemrég "túlfutottam" a 40-en is...
"mi még a 90-es években talán hozzá jutottunk korrekten megcsinált anyagokhoz"
Ebben is van valami. Bár manapság is vannak nagyon korrekt parfümök, no de ha egyszer az ember kedvence, a rá jellemző "egyedi illata" immár "discontinued", akkor ugyan mi a manót is csinálhatna, nemde?
Emlékszem, hogy anno, 16 éves szakközépiskolásként mennyit "szemeztem" az Alain Delon IQUITOS illattal.
A helyi Centrum áruház, immár rendszerváltás után modernizált emeletén volt az "elit" részleg. Öltönyök, egyedi teveszőr kabátok, aranyozott borotválkozó készlet az úriembereknek...
És az eladó is egy öltönybe, nyakkendőbe öltözött úr volt.
Képzeld el a szituációt, amikor vissza-visszajártam az addig soha nem érzett illatot megszaglászni! (Neki legyen mondva... mindig udvarias volt, és soha nem szólt érte.)
Aztán amikor elhatároztam, hogy megvásárolom. Persze "csóró" szakközépiskolásként az Eau de Toilette változatra nem volt pénzem. Így a dezodort vettem meg.
Így is kisebb vagyon volt az az emlékeim szerint vagy 1.700 forint (a '90-es évek elején vagyunk!!!), amit az összegyűjtött zsebpénzemből kifizettem érte.
Aztán persze sokáig kitartott, mert nagyon vigyáztam rá, és csak különleges alkalmakkor fújtam magamra.
Nagyon sajnálom, hogy már nem gyártják ezt az illatot!
Egyébként korábban írtam, hogy a Yardley English Blazer volt a másik kedvencem. (És az első "igazi" parfümöm.)
Nos, a Müller-ben megszagoltam az 5 új Yardley férfiillatot, amit a cég kiadott... Hát az új, indiai tulajdonos elmehet a fenébe!
Ha még értetek, jellegtelen, semmire nem való illatokat...
Amikor azon tanakodsz végigszagolva őket, hogy "ez melyik Malicia Uomo, vagy AXE dezodorra is hasonlít?", akkor az már elárulja, hogy mennyire jellegtelen, és az egyediséget nélkülöző termékekről van szó.
A "Legacy" kb. 3 másodpercre volt érdekes, utána valami karamellás, melaszos cukorszirup illattá változott. Borzalmas mindegyik.
Az English Blazer "forog a sírjában".
Ráadásul úgy tűnik, hogy közben az English Blazer-t újra kiadó cég is megszűnt. A honlapon található email címet visszadobja a levelező rendszer, a Facebook oldalukat pedig évekkel ezelőtt frissítették utoljára...
Szóval úgy tűnik, hogy nem csak az IQUITOS-ról, hanem a másik örök kedvencemről is le kell mondanom.
Marad az, hogy "bízva a csodában", rendelek valakitől az eBAY-ről... aztán reménykedem abban, hogy nem hamisítvány.
Ha pedig eredeti, akkor abban, hogy nem romlott még meg a ~30 éves illat..."Aquila non captat muscas."
-
Azie
őstag
válasz Piftuka #17371 üzenetére
"véleményem szerint"
veled ellentétben én el tudom fogadni más véleményét egy szubjektív témában. arra költöd a pénzed, amire akarod. viszont ha a 170 milliért sok a 19k, akkor nem érzem validnak, hogy majd te vintage beszerezhetetlen parfümöket fogsz vásárolni, akárhogy is nyomod, hogy jujj de különleges vagy. azt meg végképp nem tudom, miből gondolod, hogy ezek limitáltak de ez is a te dolgod"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
Piftuka
veterán
A véleményt elfogadni és egyetérteni vele két külön dolog. Ez egy fórum. Azt hittem, beszélgetünk.
Én nem tartozom neked magyarázattal, hogy miért tartom soknak a ~20.000 forintot egy kölnivízre, és miért nem egy ritka parfümért. (Egyébként egy, a teljes szortimentjüket forgalmazó online parfüméria írta, hogy ez a 4 új illat limitált.)
Az pedig milyen vagyok, az pedig szerencsére nem azon múlik, hogy te mit gondolsz rólam. Azt gondolsz, amit akarsz.
Mindazonáltal elég sajnálatos, hogy részedről csak személyeskedésre futotta."Aquila non captat muscas."
-
mufi
senior tag
válasz Piftuka #17376 üzenetére
Az hogy te milyen vagy nagyon szepen lejon ebbol a hozzaszolasodbol... Szamomra is teljesen az jon le, hogy ha 19k sok 170ml cuccert te nem igazav fogsz vintage parfumokre vadaszni es ez qra szubjektiv velemeny, egyet gondolsz lehet aztan mast irsz le... Raadasul a kollega nem szemelyeskedett es nekem is az jott le 1:1ben amit irt...
Erre ebredni...Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
iatti
aktív tag
válasz Piftuka #17377 üzenetére
lehet még kapni?én úgy tudom hogy nem gyártják már.a "megreformulált"változatot is ismerem .5-6 éve találkoztam vele.mentem ki németbe,és bécsnél beugrottam a scs-be.fújtam magamra,gondoltam ha még tetszik,veszek hazafelé.már amikor rakta magamra gyanús volt.más volt az illata. nem kellett vennem hazafelé..úgy eltünt a csuklómról kb2óra alatt mintha ott se lett volna./de az is lehet,hogy megszokta az orrom / már azt hittem hogy a duglaszban is hamisakat árulnak.utána kezdtem jobban foglalkozni a témával,és akkor olvastam először a "megreformulált" bűvös szót.én különben a leszáradást szerettem benne.annyira nem ismerem az illatjegyeket,de talán a tölgymoha/már betiltott/meg az orosz bőr,vetíver,civet lehetett.nem tudom,de nekem hipnotikus anyag volt nézd meg rákossy zsigmond -illatvadász című oldalát.a hozzászólások oldalán többen is írták,hogy köszönő viszonyban sincs az új a régivel.egyetértek.sok más parfümről is ír.
-
mufi
senior tag
Akinek van parfumon megbizhato eladoja, az irjon nekem privit
-
pohár
félisten
én Ervin23-tól vettem sok mintát/decantot, jó árai vannak (és iszonyat nagy választéka van)
[ Szerkesztve ]
-
mufi
senior tag
Köszi fiúk.
-
Golota
aktív tag
Közepesen tartósnak mondanám, ez nálam 6-8 órát jelent. Az én bőrömön nem édesen szárad, inkább a projekció csökken, de marad az eredeti illata. Mérget ne vegyél az itt leírtakra, mert ennél szubjektívebb dolog kevés van, ráadásul a bőröd "kémiája" is teljesen más lehet mint bárkinek itt a fórumon. Nekem a sima Encre Noira tetszik, de hosszabb távon nagyon nehezen viselhető, kifejezetten émelyít. A sport verzió hasonló karakter, de pont ez az émelyítő érzés hiányzik. Az extreme teljesen más karakter, számomraa abban a kategóriában vannak jobbak. Én a helyedben mintát rendelnék belőlük. Elérehetőek, olcsók és így legalább tudod, hogy NEKED melyik jön be.
-
El Gringo
senior tag
válasz Piftuka #17372 üzenetére
miért nem csináltatsz magadnak parfümöt? Zólyominál is lehet elvileg Pesten Francis K. is csinál egyedi megrendelés alapján, weblapján olvastam, csak kb. 20 ezer euró
ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
Piftuka
veterán
válasz El Gringo #17388 üzenetére
Zólyominál olcsóbb. Ott "csak" ~60.000-80.000 forint, ha jól tudom. Szoktam olvasni a híreit, és jó parfümök vannak nála.
Egyszer, ha Budapesten járok, majd benézek hozzá is.
Más... Neked, illetve bármelyikőtöknek jól számolta a Notino a -15%-os parfüm kedvezményt?
Én beraktam a kosaramba a parfümöket 34.000 forint értékben, és 2.300 forint kedvezményt akar levonni rá.
Nekem ez sehogyan nem jön ki 15%-ra..."Aquila non captat muscas."
-
El Gringo
senior tag
válasz Piftuka #17390 üzenetére
nekem jól, de "akciósra" nem számolja
ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
ökörvagyfiam
újonc
Sziasztok? parfumo.net-ről a rendelés hogyan történik? ha érdekel valami akkor ráírok, hogy van-e eladó decantja belőle és mennyibe kerül? vagy valami más módja van? valaki egy kis összefoglalót írna erről? köszi
-
pohár
félisten
válasz ökörvagyfiam #17392 üzenetére
souk fülön belül megkeresed amire vágysz, és szólsz az eladónak, hogy helyzet van
-
Petyke77
tag
Sziasztok! Nem láttatok valahol Zaharoff Signature pour homme decantot? Nagyon kíváncsi lennék rá! A honlapon van 1,2ml sample 0,1USD csak a posta 50 USD
-
Azie
őstag
Sung Homme-ja van valakinek kipróbálásra?
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
alienpapa
senior tag
Sziasztok!
Valakinél nincs kallódóban egy kevés Prada luna rossa black, CH man vagy CH man privé?''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője