Új hozzászólás Aktív témák

  • galervin93

    őstag

    válasz Zoli bácsi #79087 üzenetére

    Zoli bácsi, ha megengedsz néhány megjegyzést... :)
    Először is gratula, hogy egyáltalán rávetted magad a dunai pecára! Évek óta laktam a fővárosban, mire nagy nehezen rávettem magam, életem egyik legjobb pecás döntése volt... :)
    Horgász "technikailag" két dolog, amit megjegyeznék. Egyrészt az időpont, Dunán a fényváltás nagy jelentőségű! Random délelőtti, napközbeni időre kimenni nem a legszerencsésebb. Kora hajnalban, késő délután, sötétedés első-utolsó egy két órája, ez szokott az igazi lenni! Kivéve a borongós, esőre álló, vagy éppen teljesen esős napokat, akkor ez kevésbé számít. Ami sokkal inkább, az a vízállás, egy dunai pecásnak ez a bibliája! :K Figyelemmel követni azt, hogy egyes pecákon milyen vízállás (és az esetleges változás iránya!) mit eredményezett, melyik helyeken melyik vízállás a megfelelő stb.
    A másik, hogy az élő Dunán felesleges huszon-harminc méter fölé menni. Csak magadat és a felszerelésed terheled! Ha van ott olyan hal, amit érdemes megcélozni, az kint is megfogható a 10-20 méteres parti sávban! (Persze ha van vízmélység, de másfél körüli víz már bőven elég mindennek.)
    Ezeken túl, kicsit összefüggésben az első megjegyzéssel: a Duna nem egy (kocka)tó, ahová random kiül az ember halat fogni. Gyakorlatilag az a "normális", ami ma történt veled is, innen "indul" egy átlagos dunai peca kis túlzással.
    Géb: a jelenlétük inkább zavaró, de semmiképpen sem gond, azt jelzi, hogy bem dobálsz rossz helyre, de nincs ott rendes hal. Ha lenne, az elzavarja őket az etetésről, illetve semmiképpen sem engedi nagy arányban a horog közelébe. Talán a vízállás és a napos időszak okozta a kapástalanságot, de ezt messziről nem lehet megmondani. Én azt javaslom ne hagyj fel dunai horgászattal, sőt! A legjobb időszakban kezdesz neki, október-november végig jó, ha a víz is úgy akarja. És ez a legfontosabb, tedd be a környező vízmércék linkjét a könyvjelzők közé, mert ez az alfája és az omegája az egésznek!
    Továbbá (gondolom feederezel) a horgászat legyen pontos (klipsz, zsinórjelölő, akármi), és ütemes (2-5 perc)! Tudom ez keményen hangzik, főleg az utóbbi, az is. :D A kaja a legeslegolcsóbb is jó lesz, dúsíthatod áztatott kenyérrel és sok-sok földdel, akár a fele, kétharmada is lehet "ballaszt", a lényeg, hogy folyamatosan menjen be! Angolmorzsa, szemes, a víz hűlésével némi élő (pár deci csonti) csodákra képes!
    Szóval örülök hogy kipróbáltad, tartsd meg a jó szokásod, hidd el a kitartásnak meg lesz az eredménye! :K

    Szerk.:
    gg72
    Pedig sokszor a snecik között járnak az 5-7 centis apróságok, figyelmetlen pecás akár össze is keverheti... Falánk kis apróságok, vigyázni kell rájuk! :)

    [ Szerkesztve ]

    Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

Új hozzászólás Aktív témák