Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    válasz TigerDzsó #50925 üzenetére

    Azzal a kosárral nehéz lesz alapozó etetést csinálni. Tegnap vettem ólom nélküli, csak drótból álló hatalmas kosarakat, az már jobban megfelel a célnak. Esetleg egy kis vagy közepes etetőrakétával jobban járnál, egy erősebb feederrel már el lehet dobni a kisebb rakétákat, egy bojlis botnak meg nem téma a közepes rakéta sem.
    Én most hogy megjött a meleg, ráállok a reggeli és az esti pecára, úgy vettem észre hogy ilyenkor határozottan jobbak az esélyek a halfogásra. Ma délelőtt mentem tóra, két féderrel, egyiken 8mm-es gömbölyű wafters, a másikon 10mm-es hosszúkás wafters volt. Még a két botot is megcseréltem, hogy a másik helyén pecázzak, én sem akartam elhinni, a kisebb waftersre jött minden, tehát a csali méret is számít (Ízeket változtattam)...A kisebb a jobb sokszor.
    Az én titkos taktikám a nyári döglött vizekre a matchbot. Amikor nappal megyek, és fenéken nincs kapás, a partközelben csinálok egy kisebb etetést, a horgot nagyjából fenékre súlyozom. Tudom hogy értelmetlennek tűnik a dolog, mert a fenéken van a horog, mint feedernél, de valamiért eredményesebb. Talán mozog a csali, mert mozgatja a szél meg az áramlások az úszót, nem tudom.
    Mai pecánál hüledeztem mikor belenyúltam a vízbe, hogy langyos! akár vajsavas, erjesztett csali is mehetne. Egy hete (na jó több, de annyinak tűnik) még 12 fokos volt a víz. Nekünk is hirtelen a változás, meg szerintem szegény halaknak is, állítólag most fejezik be az ívást. :)

Új hozzászólás Aktív témák