Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    Nem vitát generálva...A véleményetekre lennék kíváncsi. Utólsó tavi pecám alkalmával akasztottam szép, kiló körüli (ezüst) kárászokat. Mivel nem viszek haza halat, sőt haltartó sincs nálam, arra készültem hogy visszaengedem, de a szomszéd pecás kérdő tekintetére mondtam is, hogy nem ponty, hanem kárász. Mondta hogy nehogy visszadobjam, adjam neki, halászlébe jó lesz. Persze odaadtam, ahogy a következőt is. Viccesen mondta a végén, hogy megmentette az engedélyem, mert idegenhonos hal, nem lehetne visszaengedni, elvehetnék miatta az engedélyem (Állami vagy területi jegyre gondolt, azt nem tudom).
    Nos, én eddig mindig visszaengedtem a kárászt. Tudom, idegenhonos. De haza nem akarom vinni, dobjam ki a partra, agyonütve? A Rábcán gyakorlatilag más halfaj nincs is, 90%-ban kárász jön, nem ritkán kiló körüli példányok, sok pecásnak ez a szórakozás. Bírja a teliszemetelt vizet, szapora, szerintem a kárász az oka, hogy a Rábca vízrendszerében egyre több ragadozó halat lehet fogni.
    De lehet hogy nincs igazam............. :F
    Ez akkora bűn, hogy visszaengedem a kárászokat, hogy megbüntetnének érte, ha éppen ellenőriznének?
    Mi a megoldás, haltartóban hozzam haza, és ássam el őket, mert a cicánk csak azt látja ehetőnek, amit dobozból teszünk eléje.... :)

Új hozzászólás Aktív témák