Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    Hali!
    Egy kérdés a sporttársakhoz... :) Vettem zsinórokat, jó áron láttam Energoteam [link] zsinórokat a horgászboltban, két feeder botra is vettem belőlük. Az Excalibur nevű horgok jól beváltak, gondoltam zsinórba sem lehet rossz. Az első furcsaság a zsinórokkal, hogy szemre a 22-es zsinór vastagabbnak látszik, mint az otthon lévő Tubertini gorilla feeder 25-öse. Persze szigorúan a két szememre hagyatkozva a 22-es zsinórt 30-asra saccolnám. Ami igazából zavar, hogy ezek a zsinórok keményebbek, merevebbek mint az eddig használtak. Horgászboltos azt mondta, hogy ő direkt ezeket a keményebb zsinórokat szereti, mert nem nyúlnak annyira. Mivel tavaly kezdtem újra a horgászást, nincs tapasztalatom a mostani zsinórokkal, de a fent említett Tubertini zsinór tetszik, igazából ezekre az ET zsinórokra az ára miatt, meg a divatos színek miatt ugrottam rá. narancs fluo 22-es ment a sima feederre, sárga fluo 25-ös a keményebb, 230g dobósúlyúra. Persze éjszakára is kint akarok majd maradni pecázni, azért is vonzottak ezek a színek.
    De a merevség miatt kissé elbizonytalanodtam, megpróbáljak vele megbarátkozni, vagy cseréljem ki őket a megszokott, lágyabb zsinórra? De lehet igaza volt a boltosnak, és jobb feederre a merevebb damil, csak nekem szokatlan..? Valaki segítene a dilemmában?

    Egyébként megkezdtem én is a szezont, kavicsbányatavon kapás sem volt, de tegnap délután a Hansági Főcsatornán vagy 50db bodorkát, vörösszárnyút fogtam picker és bolognai botokkal. Más halfaj nem jött, de ezek úgy, hogy bedobás után azonnal rángatták a spiccet a pickeren. :)

Új hozzászólás Aktív témák